BØRN & FAMILIE

Aktivitetstæppe Test [De 5 Bedste 2022]

Et aktivitetstæppe er et uundværligt legetøj til de allermindste. Det lærerige legetøj udvikler både sanserne og motorikken, mens babyen ligger trygt og komfortabelt på et blødt underlag. Til de fleste aktivitetstæpper medfølger søde figurer. De kan enten hænge på en bøjle over tæppet som en uro, eller kan spredes ud på tæppet så den lille både har noget sjovt og kigge på og at røre ved.

Et aktivitetstæppe er meget mere end bare underholdning til babyer. Det skal selvfølgelig først og fremmest være sjovt og behageligt for den lille at bruge. Men legen på tæppet er også med til at udvikle babyens sanser og motorik. De fine figurer og farver på tæppet er med til at udvikle synssansen og opfordrer til at gribe efter, mens det bløde underlag hjælper til at ligge på både maven og ryggen.

De fem bedste aktivitetstæppe til babyer

Vi har set på et bredt udvalg af de mange forskellige aktivitetstæpper der er på markedet lige nu. Der er et stort udvalg af forskellige tæpper med masser af funktioner. Der er f.eks. tæpper med telte eller musik. Særligt imponerende er de lækre, bløde materialer og nuttede figurer på Treetop Friends Classic Aktivitetstæppet fra Skip Hop, som også er en stor favorit hos kunderne. Skal I også ud og lege udenfor? Så kan du måske også have glæde af vores store test af flyverdragter.

 1. Skip Hop Treetop Friends Classic – Kundernes favorit
 2. Baby Einstein – Bedste premium tæppe
 3. 3. Playgro Music in the Jungle – Bedste farverige aktivitetstæppe
 4. 4. Beemoo Camping Vibe Giraffe
 5. 5. JLY Aktivitetstæppe Kanin

1. Skip Hop Treetop Friends Classic – Bedst i test

Skip Hop Treetop Friends Classic – Bedst i test

Dette virkelig søde aktivitetstæppe fra Skip Hop er en klar favorit hos kunderne. Og det er nemt at se hvorfor; tæppet er lavet af lækre og bløde materialer som alle babyer vil elske at ligge på. Det søde tema med skovens dyr er gennemført både på de hængende figurer og selve tæppet som er udsmykket med et træ.

Dette lækre aktivitetstæppe bliver ofte fremhævet som et af de allerbedste på markedet lige nu. Særligt de mange små, søde detaljer er velgennemtænkte og godt udført i høj kvalitet. Lige fra de små figurer med blandt andet fugle og egern der indbyder til leg, til det lille spejl der er placeret på selve tæppet. Det sørger for at babyen også er underholdt når den ligger på maven.

Med tæppet fra Skip Hop får du masser af aktiviteter og tilbehør. Der medfølger blandt andet en pude der passer til tæppet. Den kan hjælpe til at støtte, når babyen ligger på maven. De fem stykker legetøj kan tages ned fra den mønstrede bøjle og så er det lille spejl med indbygget lyd selvfølgelig babysikkert.

Fordele

 • Gennemført design i lækker kvalitet
 • Mange medfølgende dele og søde detaljer

Ulemper

 • Et farverigt design der måske ikke falder i alles smag
 • De mange dele kan rode

Anbefalet alder: Fra 0 år Mål: B91 x H48 cm Materialer: Tekstil og plastik Farver: Grøn, grå og brun

2. Baby Einstein Aktivitetstæppe – Bedste premium tæppe

Baby Einstein Aktivitetstæppe – Bedste premium tæppe

Tæppet Baby Einstein har et hav af deltaljer og effekter der sikkert kan holde selv de hurtigste babyer underholdt i timevis. Det er nok det bedste aktivitetstæppe på markedet lige nu når det kommer antallet af funktioner. Alt er udført i høj kvalitet og der er masser af anvendelsesmuligheder for dette tæppe.

Baby Einstein tæppet er før blevet valgt som bedst i test af aktivitetstæppe, netop på grund af de mange kloge og sjove detaljer der kan holde både baby og forældre underholdt i timevis. Det er svært at ikke blive imponeret over de mange medfølgende dele og indbyggede funktioner der alle er udført i den højeste kvalitet.

Blandt de mange sjove aktiviteter finder du og din baby blandt andet 13 stykker aftageligt legetøj der alle sammen er designet til at fremme barnets motorik og færdigheder. I de fire hjørner er der forskellige aktiviteter som dit barn kan udforske, blandt andet end 25 minutter lang musiksløjfe. Der medfølger også en motorisk pude der støtter din baby under legen.

Fordele

 • Lærerigt og stimulerende legetøj
 • Mange detaljer i høj kvalitet

Ulemper

 • Høj pris
 • Afspiller musik som kan virke forstyrrende

Anbefalet alder: Fra 12 måneder Mål: H: 45 cm, L: 127 cm, B: 127 cm Materialer: Polyester og plastik Farver: Grå og multi

3. Playgro Music in the Jungle – Bedste farverige aktivitetstæppe

3. Playgro Music in the Jungle – Bedste farverige aktivitetstæppe

Dette super sjove aktivitetstæppe fra Playgro har et farverigt jungletema. Og hvis der er noget babyer elsker så er det klare farver og sjove og søde dyr! Så dette er altså den helt rigtige kombination der kan vække langt de fleste babyers interesse og få dem til at lege på tæppet i timevis.

Dette aktivitetstæppe er populært i test, netop på grund af det sjove og farverige tema, samtidig med at det ligger i en prisklasse hvor de fleste kan være med. Tæppet kan også afspille musik som børnene er vilde med, og har indbygget batteri som både er sikkert for barnet og praktisk for forældrene.

På aktivitetsbøjlerne over det farverige tæppe med billeder af blandt andet en lille løve og elefant, finder du og din baby en række indbydende legetøj. Blandt andet er der en bidering, en rangle og et lille, babysikkert spejl. Alle tingene kan både hænge på bøjlen så babyen kan række ud efter dem, eller tages af så de kan leges med.

Fordele

 • Et rigtig sjovt og farverigt design
 • God kvalitet til prisen

Ulemper

 • Farverne kan forstyrre i indretningen
 • Færre funktioner end andre aktivitetstæpper

Anbefalet alder: Fra 0 år Mål: Højde: 47 cm, diameter: 75 cm Farver: Rød, gul, grøn blå, orange, lilla Batteri: Indbygget

4. Beemoo Camping Vibe Giraffe – Bedste budgetvariant

4. Beemoo Camping Vibe Giraffe – Bedste budgetvariant

Det fleksible aktivitetstæppe fra Beemo har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Med det ekstra telt-overtræk der medfølger, kan tæppet både forvandles til et telt og en tunnel. Her medfølger der lidt mindre legetøj end til nogle af de andre tæpper i kategorien, men samtidig er det svært at konkurrere med den virkelig fordelagtige pris på dette produkt.

Dette aktivitetstæppe er tidligere blevet valgt til det bedste indenfor budget-kategorien, da det på trods af sin lave pris er udført i god kvalitet og med øje for detaljerne. Det er godt designet og gennemtænkt, at tæppet kan forvandles og dermed bruges på mange forskellige måder efterhånden som din baby udvikler sig.

Det medfølgende legetøj inkluderer en lille pude med en fugl, et vedhæng med en klase bananer, et babyspejl og en bidering. Legetøjet kan både hænges på de aftagelige bøjler, der også fungerer som pinde til teltet, eller tages ned og bruges til at lege med. På selve tæppet er der en sød giraf og andre dyr som den lille kan betragte når den ligger på maven.

Fordele

 • Lav pris
 • Omskifteligt design

Ulemper

 • Få stykker medfølgende legetøj
 • Lidt kedelige farver

Anbefalet alder: Fra 0 måneder Mål: Diameter: 80 cm, højde: 124 cm Materiale: 100% Polyester Farver: Hvid, lyseblå, multi

5. JLY Aktivitetstæppe Kanin – Bedste aktivitetstæppe i afdæmpede farver

5. JLY Aktivitetstæppe Kanin – Bedste aktivitetstæppe i afdæmpede farver

Det flotte og bløde aktivitetstæppe med kaniner fra JLY er et oplagt valg, hvis tæppet skal ligge fremme i stuen og ikke forstyrre alt for meget i indretningen. Hele tæppet er fremstillet i blødt materiale og har en foret kant, så babyen bliver holdt på plads og legetøjet ikke triller alt for langt væk.

Netop dette aktivitetstæppe vinder ofte i test blandt forældre der gerne vil have babylegetøj og god kvalitet og bløde materialer, som samtidig har et mere afdæmpet udtryk og rolige farver. De mange søde kaniner kan både gribes efter når de hænger på de medfølgende, forede bøjler eller leges med og holdes i nede på tæppet.

Blandt de søde og bløde kaniner er der masser af ting at opdage og lege med; Tre bløde kaniner hænger ned fra buerne. Der er to kaniner der siger en sjov lyd når man trykker på dem. På tæppet er der også to fastsyede kaniner, en mariehøne og et lille spejl. Så der er masser baby kan lege med når den ligger på maven på det bløde, forede tæppe.

Fordele

 • Flot design i rolige farver
 • Foret tæppe og kant

Ulemper

 • Svær at holde fri fra pletter
 • Lidt mindre end andre aktivitetstæpper

Mål: Diameter: 96 cm, højde: 57 cm Øvrige mål: Tykkelse på kanten: 9 cm, tykkelse på tæppet: 1 cm Materiale: Polyester Farver: Grå eller beige

Hvordan vælger du det bedste aktivitetstæppe?

Der er meget at tænke på, når du skal vælge det bedste aktivitetstæppe. Selvfølgelig betyder farverne og designet noget, men det gør antallet af funktioner, kvaliteten og naturligvis prisen også.

Et aktivitetstæppe er nemlig ikke bare et legetøj til at underholde en baby med. Det er også en lærerig ting der hjælper den lille med at udvikle både motorikken og sanserne.

Aktivitetstæppet skal være sjovt at lege med

Det vigtigste er selvfølgelig at aktivitetstæppet er sjovt for babyen at lege med. Babyer og børn lærer jo gennem at lege, så for at få det optimale ud af tæppet, skal babyen selvfølgelig have det sjovt når det ligger på det.

Jo mere tid din baby bruger på aktivitetstæppet, jo mere får det ud af de lærerige funktioner. Det kan f.eks. være legetøjet der hænger på bøjlen over babyen som opfordrer den til at gribe ud efter det og dermed styrker motorikken.

Et aktivitetstæppe skal være af god kvalitet

Som med alt andet legetøj og udstyr til babyer, er det vigtigt at kvaliteten og sikkerheden er i top. Babyer elsker at pille ved ting, og derfor skal syninger og andre samlinger være sikre, så de ikke går fra hinanden.

Det er også vigtigt at ingen små dele kan pilles fra hinanden og dermed udgøre en risiko for kvælning, hvis den lille skulle putte dem i munden.

Aktivitetstæppet skal være nemt at rengøre

De fleste der har prøvet at være sammen med små børn, kan nok nikke genkendende til at de ikke altid er de mest renlige. Det er altså vigtigt at aktivitetstæppet kan rengøres så det holder sig flot og indbydende.

Sørg for at se efter hvilket materiale tæppet er fremstillet af og hvordan det kan vaskes. Et tæppe der ikke tåler maskinvask er måske ikke det smarteste.

Hvordan skal et aktivitetstæppe bruges?

Et aktivitetstæppe lægges på gulvet, som et blødt underlag som babyen kan lege på. Det som de aktivitetstæpper der er kåret som bedst i test har tilfælles er, at de har mange indbyggede funktioner der underholder babyen i timevis.

Babyen kan både ligge på tæppet og selv kigge på eller gribe om legetøjet. I kan sammen gå på opdagelse i de sjove funktioner og figurer på tæppet. Så får du både kvalitetstid med din baby, samtidig med at den udvikler sine sanser og motorik.

Ofte stillede spørgsmål om aktivitetstæpper