BØRN & FAMILIE

Ammepude Test [De 5 Bedste 2022]

En ammepude er et rigtig populært hjælpemiddel til amningen. Ammepuden aflaster kroppen når du ammer, så du ikke også skal holde babyens vægt. Samtidig sørger den for at din baby ligger trygt og behageligt. At både du og din baby sidder godt og behageligt under amningen er med til at gøre det til en hyggelig og rar stund.

En ammepude er også et fleksibelt mini-møbel, som du kan bruge på mange forskellige måder. Der findes mange forskellige ammestillinger, som kan blive mere behagelige når du bruger en pude. Og selvom du ikke ammer, men giver din baby flaske, kan puden også her være en god støtte for barnet så du kan slappe mere af.

De fem bedste ammepude

Der er rigtig mange ammepuder på markedet, og mange af dem kan til forveksling godt ligne hinanden. I denne test har vi særligt fremhævet en af kundernes favoritter, Softy puden fra Doomoo. Den har en helt klassisk form og er samtidig virkelig fleksibel i brug. Fyldet i puden har den helt rigtige fasthed, som gør at den giver en rigtig god støtte, men samtidig er blød og komfortabel at sidde med.

 1. Doomoo Softy – Kundernes favorit
 2. bbhugme Graviditets- & Ammepude – Bedste luksusmodel
 3. Rätt Start Ammepude – Bedste økologiske variant
 4. Petite Chérie Ammepude
 5. Candide Ammepude Flex

1. Doomoo Softy – Bedst i test

1. Doomoo Softy – Bedst i test

Som tidligere nævnt, er der her tale om en helt klassisk ammepude. Men det er netop på grund af den helt simple form, at man virkelig lægger mærke til den høje kvalitet. Her er der ingen smarte funktioner eller larmende farver til at distrahere. En tidløs pude der kan bruges på et utal af forskellige måder.

Når denne ammepude gang på gang imponerer både kunderne og i test, så er det især på grund af de nøje udvalgte materialer i høj kvalitet. Fyldet i puden består af lydløse kugler af polystyren. Disse har både antibakterielle egenskaber og sørger for at puden ikke larmer når den bliver flyttet rundt.

Pudens form udgør den optimale støtte for både mor og barn under amningen. Når dit barn bliver større, kan puden også bruges som en støtte når det skal lære at sidde selv. Softy puden fra Doomo kommer i en lang række forskellige mønstre og farver, alle er afdæmpede og behagelige at se på.

Fordele

 • Klassisk pude i høj kvalitet
 • God fasthed

Ulemper

 • Lidt kedelige betræk hvis man foretrækker farver
 • Tungere end andre puder på markedet

Materialer: Betræk: 95% økologisk bomuld, 5% elastan. Inderste pude: 92% polyester, 8% elastan. Fyld: EPS-kugler af polystyren. Oeko-Tex Standard 100-certificeret.

2. bbhugme Graviditets- & Ammepude – Bedste luksusmodel

2. bbhugme Graviditets- & Ammepude – Bedste luksusmodel

Her er klart den bedste ammepude i luksus-klassen. Puden fra bbhugme er udviklet af kvindelige kiropraktorer, med særlig fokus på de problemer, som kvinder oplever i deres krop under graviditet og amning. Og når man har produktet i hænderne, kan man tydeligt mærke at det er udviklet af eksperter, der har mærket på egen krop hvordan den optimale pude skal udformes.

Denne pude er ofte blandt favoritterne, når der skal udpeges hvilke der er bedst i test blandt ammepude. Især pudens fleksible form bliver fremhævet. Længden på hele 1,5 meter i kombination med dens lave vægt gør, at det er super nemt at placere den lige der, hvor du har brug for ekstra støtte.

Selvom denne ammepudes design måske ikke ser ud af meget, så er der virkelig tænkt over de små detaljer. Der medfølger to silikoneringe der både kan bruges til at holde enderne på puden sammen, men også som bideringe til babyen. Og så medfølger der en praktisk taske, så du nemt kan tage din bbhugme pude med dig.

Fordele

 • Rigtig godt design
 • Materialer i høj kvalitet

Ulemper

 • Prismæssigt i den dyre ende
 • Fylder meget

Materialer: Fyld: Antibakterielle ESP-kugler. Betræk: 95% bomuld, 5% elastan. Oeko-Tex Standard 100-certificeret Ender: BPA-fri silikone. Mål: Diamter: 20 cm, længde: 150 cm.

3. Rätt Start Ammepude – Bedste økologiske variant

3. Rätt Start Ammepude – Bedste økologiske variant

Rätt Start har udviklet denne ammepude som er i den klassiske C-form. Dette er en populær form til ammepuder, da den forenkler amningen for både mor og barn. Moren undgår akavet løft der kan belaste arme og skuldre, mens den gør det nemmere for barnet at nå op til morens bryst.

I test fremhæves denne ammepude ofte for dens flotte og miljøvenlige betræk. Det er fremstillet i 100% økologisk bomuld og findes både som ensfarvet, eller med søde dyremotiver. Fyldet i puden er af allergivenligt polyester, som afleder overskudsvarme og gør det behageligt at sidde med barnet, selv i høje temperaturer.

Puden er lidt mindre i størrelsen end en del andre ammepuder på markedet. Dette er rigtig praktisk, hvis du ofte er ude og gerne vil have en fleksibel ammepude, der er nem at have med dig. Og for at gøre det endnu nemmere, så kan betrækket let tages af og maskinvaskes.

Fordele

 • Flot betræk i økologisk bomuld
 • Betrækket kan maskinvaskes

Ulemper

 • En mindre pude
 • Færre anvendelsesmuligheder

Materialer: Pudebetræk i 100% økologisk bomuld og fyld i 100% polyester. Pudens størrelse: 60 cm i diameter. Farver: Blå eller lyserød med elefanter, lyseblå

4. Petite Chérie Ammepude – Bedst til prisen

4. Petite Chérie Ammepude – Bedst til prisen

Hvis du er på udkig efter en simpel ammepude, der ikke behøver at have en masse ekstra funktioner, men til gengæld heller ikke sprænger budgettet, så er denne pude fra Petite Chérie et rigtig godt valg. Her får du en simpel pude, der kan lige det den skal, til en virkelig god pris.

Denne ammepude fra Petite Chérie bliver gang på gang valgt i test på grund af den virkelig lave pris. Puden fungerer upåklageligt og gør lige det den skal: Den giver god støtte til både mor og barn under amningen, og dens størrelse gør at den også kan hjælpe til når barnet skal lære at sidde selv.

Betrækket på denne søde lille ammepude kommer i et stort udvalg af farver. Lige fra ensfarvede til mønstrede, så det er nemt at finde en der passer ind i din indretning. Farverne passer også sammen med de øvrige produkter fra Petite Chérie, så det er let at få matchende babyudstyr.

Fordele

 • Lav pris
 • Betrækket kan maskinvaskes

Ulemper

 • Overflade af polyester
 • Lille størrelse

Materialer: Betræk: 100 % polyester. Polstring: 100 % polyester. Oeko-Tex Standard 100 certificeret. Vaskeanvisning: Tåler maskinvask på 40 grader.

5. Candide Ammepude Flex – Bedste ergonomiske valg

5. Candide Ammepude Flex – Bedste ergonomiske valg

Candide Flex er en særlig, ergonomisk ammepude i en nytænkende udformning. Den ser slet ikke ud som de fleste forventer sig, men når man først prøver den, bliver man hurtigt overbevist. Puden har et blødt men stærkt bånd af skum, der kan sættes fast rundt om din mave, for at give ekstra støtte.

De to medfølgende bløde puder kan placeres, lige som du har brug for. Du kan altså selv finde den optimale ammestilling for dig og dit barn med denne nytænkende ammepude. Selve puden er stor og fast i fyldet, hvilket giver et godt og stabilt underlag, så dit barn ligger sikkert og afslappet.

Især blandt tvillingemødre er denne ammepude særligt populær. Det skyldes især dens ekstra store størrelse, hvor der er plads til at to små børn kan ligge samtidigt. De to medfølgende puder giver ekstra komfort og sørger for at børnene ligger i den helt rigtige højde, så ammestunden bliver en rar og afslappende tid.

Fordele

 • God til tvillinger
 • Ergonomisk design

Ulemper

 • Meget stor
 • Svær at transportere

Materialer: Base: Polyuretan, polyester og bomuld. Puder: Bomuld og polyester. Mål: Længde: 27 cm, bredde: 64 cm. Farver: Grå og hvid.

Sådan vælger du den bedste ammepude

En ammepude er ikke bare en ammepude. Selvom de fleste har den samme form, findes der også nye designs og materialer på markedet, som er værd at overveje. Måske har du nogle særlige krav eller ønsker til din nye ammepude?

Faktisk kan de fleste ammepuder bruges allerede i graviditeten. Her kan de give støtte den den gravide krop, særligt når man ligger ned. Du kan læse mere i vores guide til graviditetspuder.

Ammepuden skal have den rigtige fasthed

For at få den optimale støtte fra din ammepude, er det vigtigt at den har den helt rigtige kombination og fast fyld, som samtidig er blødt og behageligt at sidde med.

Hvis puden er for blød, giver den hverken et stabilt og støttende underlag til dit barn og aflaster heller ikke din krop særlig meget. Samtidigt skal puden heller ikke være for hård, så den ikke er komfortabel at sidde med i længere tid ad gangen.

Din ammepude skal passe til dine behov

Har du brug for en lille og praktisk ammepude, som du kan have med ud på tur? Eller er det vigtigere for dig at puden er stor og behagelig at hygge med i sofaen?

Der findes ammepuder til ethvert behov, så det er nemt at finde en der passer lige til dig. Og med det store udvalg findes der også puder i alle prisklasser, så du behøver måske ikke at begrænse dig til en enkelt?

En ammepude skal være nem at vaske

Som med mange andre produkter der skal bruges sammen med små børn, så er det vigtigt at en ammepude kan vaskes, så den er lækker og indbydende at anvende.

Langt de fleste ammepuder på markedet kan vaskes. Enten kan betrækket tages af eller hele puden kan tåle at komme en tur i vaskemaskinen. Hvis du forelsker dig i en ammepude som ikke kan vaskes, så tænk dig om en ekstra gang, før du investerer i den.

Hvornår bruger man en ammepude?

Ammepuder bruges først og fremmest ved amning. Dog har mange ammepuder, især dem der bliver valgt som bedst i test, en række andre anvendelsesmuligheder. I princippet er en ammepude jo bare en stor pude, så det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan den kan bruges.

De fleste ammepuder kan bruges allerede under graviditeten, til at give støtte kroppen. Særligt når man ligger ned, kan det være svært at finde en stilling der er behagelig. Og efterhånden som barnet vokser, kan puden også bruges når det skal øve sig i at sidde selv.

Ofte stillede spørgsmål om ammepuder