BØRN & FAMILIE

Autostole Baby Test [De 5 Bedste 2022]

En baby autostol er en essentiel del af enhver børnefamilies hverdag. Når den er installeret ordentligt i bilen, hjælper den med at beskytte din baby i tilfælde af ulykker. Det er en vigtig del af køreturen med baby, at man har en autostol til baby, der dels er godkendt, og som man er tryg ved at bruge.

Autostole til babyer kommer i mange forskellige udgaver og varianter, så det er en god ide, at overveje, hvad der er vigtigt for dig, når du skal investere i en baby autostol. Er det vigtigt for dig, at stolen kan bruges både fremad- og bagudrettet. Skal den kunne sættes på et barnevognsstel. Hvor tung må den være. Der er mange forskellige overvejelser, man skal gøre sig om den rigtige autostol til baby, som nybagte forældre.

Find den bedste baby autostol på markedet lige nu

I testen har vi bl.a. haft fokus på hvilken autostol der er mest økonomisk, som Cybex Aton modellen, hvor man får en base med i købet. Vi har også kigget på hvilke ekstra features der kommer med, som med Joie i-Level autostolen, der kan indstilles, så baby kan ligge helt ned. Vores bedst i test er BeSafe iZi Go Modular, der med sin nyudviklede SIP+ absorberer belastningen af kollisionen og øger babys beskyttelse bedst muligt.

 1. BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size – Bedst i test
 2. Cybex Aton Autostol inklusiv base – Bedst til prisen
 3. Maxi-Cosi Jade – Bedste autstol med ligge funktion
 4. Joie i-Level Autostol
 5. Doona+ Autostol

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size – Bedst i test

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size - Bedst i test

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size er udvalgt som bedst i test, fordi den med sin nyudviklede SIP+ absorberer belastningen ved en kollision og samtidig giver en øget beskyttelsen i tilfælde af sidekollision. Du vil opleve, at denne baby autostol kan monteres med både sele og base, og når baby autostolen er ved at være for lille, kan man nemt gå videre til næste model, som kan klikkes i den samme base.

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size er ofte valgt som bedst i test, fordi den med sig øgede beskyttelse af baby giver en ekstra sikkerhed, samtidig med er den er let i designet, og kan bruges både med og uden basen. Denne baby autostol gør det nemt for dig at få baby ind og ud af bilen, og så er den yderst brugervenlig.

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size har samtidig et lækkert og funktionelt design, der gør den kan ændres, i takt med at baby vokser. Den tidsløse udformning gør desuden, at den er en ideel model, til at gå i arv til den næste søskende i rækken, uden at blive umoderne. Alt i alt en virkelig god autostol til din baby.

Fordele

 • Ekstra god beskyttelse af baby ved sidekollision
 • Lækkert tidsløst design

Ulemper

 • Vægt på 4,2 kg er i den tungere ende
 • Få farvemuligheder

Autostolen kan monteres med både ISOFIX, Base og Trepunktssele. Anbefalet højde på baby: op til 40–75 cm. Vægt: 4,2 kg.

Cybex Aton Autostol inklusiv base – Bedst til prisen

Cybex Aton Autostol inklusiv base - Bedst til prisen

Cybex Aton Autostol har en integreret højdeindstilling, bl.a. kan nakkestøtten justeres i 11 forskellige positioner, hvilket gør, at den kan udvides i takt med at baby vokser sig større. Derudover har autostolen et lineære sidekollisionssystem, der beskytter din baby ekstra meget, i tilfælde af sidekollision. Dens udtagelige spædbarnsindlæg, gør den samtidig ideel til brug fra baby er et helt lille spædbarn og er med til at gøre den til den bedste baby autostol.

Cybex Aton Autostol er vores bedst i test baby autostol til prisen, fordi der, i modsætning til mange andre autostole, følger en base med når man køber den. Hvis man ønsker en autostol der er monteret i basen, skal man ofte købe den separat fra stolen, men ikke her. Samtidig vokser stolen med baby, så man kan bruge den i længere tid, helt op til baby vejer 13 kg.

Cybex Aton Autostol med base er et godt valg til nybagte forældre, som gerne vil finde en autostol med base, som deres baby kan bruge igennem længere tid. Med denne autostol får du en overkommelig og budgetvenlig pris, men uden at gå på kompromis med stolens sikkerhed og babys komfort under kørsel.

Fordele

 • Justerbar nakkestøtte
 • Base følger med
 • Egnet til børn op til 13 kg

Ulemper

 • Kan ikke monteres med ISOFIX
 • Kan kun bruges med base

Autostolen kan kun monteres med base. Egnet til børn op til 13 kg. Vægt: 4,2 kg. Betræk: Aftageligt og kan masinvaskes.

Maxi-Cosi Jade – Bedste autstol med ligge funktion

Maxi-Cosi Jade - Bedste autstol med ligge funktion

Maxi-Cosi Jade er den første sikkerhedsgodkendte baby autostol, hvor baby må ligge ned, i stedet for at sidde op fastspændt, som er tilfældet med den klassiske autostol. På denne måde kan baby puttes i autostolen, og bæres ud og ind af bilen, uden at blive forstyrret og risikere at blive vækket.

Maxi-Cosi Jade nævnes ofte som den bedste baby autostol med liggefunktion i forskellige test, fordi den har en praktisk Slide & Go-installation, som gør den nem at montere på ISOFIX basen, og afmontere uden at forstyrre den sovende baby. Samtidig kan autostolen sættes over på et Maxi-Cosi-stel og dermed bruges videre på turen, som en barnevogn.

Med Maxi-Cosi Jade autostol kan baby lægges til at sove i autostolen, uden at du behøver være bekymret for babys ryg, så baby kan blive i autostolen i længere tid. Ved ankomst, afmonteres stolen igen, uden at vække baby, og sættes over på barnevognsstel, hvorefter forældre kan fortsætte videre med en sovende baby.

Fordele

 • Baby kan ligge ned under kørsel
 • Kan monteres på et barnevognsstel

Ulemper

 • Maksimal belastning: 9 kg
 • Kun brugbar op til 6 måneders alderen

Kan monteres med ISOFIX og Y-sele. Kan bruges fra nyfødt og op til 6 måneder/9 kg. Vægt: 6 kg.

Joie i-Level Autostol

Joie i-Level Autostol

Joie i-Level er en baby autostol, hvor det lækre design ikke går på kompromis med sikkerhed og babys komfort under kørsel. Dens nakkestøtte er desuden polstret med energiabsorberende skum, der sikrer babys hoved ved en ulykke. Samtidig kan autostolen indstilles til flere hvilestillinger, bl.a. kan autostolen lægges helt ned.

Hvorfor er dens design bedst i test? Fordi denne Joie i-Level baby autostol har et tidsløst design, med bløde, stilfulde og slidstærke tekstiler, hvilket gør, at den kan bruges til hele søskendeflokken, uden at blive umoderne. Derudover har den lækre detaljer i kunstlæder. Betrækket fås i neutrale farver, der kan tages af og vaskes, uden at tage skade. Det sidste er især vigtigt, når den skal kunne bruges til flere børn.

Autostolens kan lægges helt ned og nakkestøtten har 3 indstillinger, der kan trækkes ud og ændres, i takt med at baby vokser. Der medfølger et spædbarnsindlæg, som hjælper med at støtte den helt lille baby til at sidde sikkert fastspændt, uden ubehag. Autostolen er samtidig kompatibel med barnevogne, der har Maxi-Cosi-adapterer, så turen kan gå videre, uden at tage baby ud af autostolen.

Fordele

 • Tidsløst design
 • Betræk der kan vaskes
 • Kan sættes på barnevognsstel

Ulemper

 • Vægt: 4,8 kg.
 • De tidsløse farver kan godt blive lidt kedelige

Monteres med base. Aftageligt vaskbart betræk. Velegnet til børn mellem 40-85 cm. Er kompatibel med barnevogne, der har en Maxi-Cosi-adapter.

Doona+ Autostol

Doona+ Autostol

Praktisk og sikker baby autostol, med integreret vogn, der gør, at man ikke skal have ekstra vognstel med på turen, eller flytte baby over i en barnevogn. I stedet slåes hjulene ud, og man kan trille videre med baby. Og dét uden at autostolen går på kompromis med sikkerhed og beskyttelse.

Doona+ Autostolen er testens mest praktiske vinder, fordi den er nem at bruge. Et tryk på en knap, og så er hjulene foldet ud, og man kan køre videre med baby. Samtidig har den et ergonomisk design. Dette er en baby autostol, der tilbyder en hovedstøtte der er forstærket i tilfælde af sidekollision og ekstra polstring. Den er et godt valg hvis man eksempelvis har en lille bil, uden plads til barnevognsstel.

Doona+ vandt i 2016 prisen som årets babyprodukt i en konkurrence arrangeret af den svenske lege- og babybranche. Bl.a. på grund af dens kombination af barnevogn og autostol vandt den, fordi det er unik brugervenlighed, som alle vil kunne nyde. Autostolen er samtidig testet og godkendt som skråstol, og til brug på fly. Stolen har derfor rigtig mange nyttige funktioner, og henvender sig især til forældre med små biler, eller børnefamilier der ofte er på farten.

Fordele

 • Flere funktioner samlet i én autostol
 • Har hjul, så man ikke skal bære på den

Ulemper

 • Baby kan ikke ligge helt ned
 • Kan ikke monteres med ISOFIX

Skal monteres med base eller trepunktssele. Kan bruges op til 13 kg. Vægt: 7,35 kg. Betræk: Aftageligt og kan maskinvaskes

Sådan vælger du den bedste autostol

En autostol til dit barn er et af de mest vigtige køb du skal foretage dig i forbindelse med din at have børn. Det er sikkerhed fremfor alt andet der er vigtigt i denne sammenhæng.

Når du har børn, så skal du købe en autostole i takt med, at barnet vokser. Der er dog nogle autostole som kan bruges i længere tid, fordi de kan justeres i takt med barnets størrelse.

Høj sikkerhed

Når du tager din baby eller dit større barn med på en køretur i bilen, bør din højeste prioritet være sikkerhed. Dette gælder også autostolen for dit barn, uanset alders.

Hvis det utænkelige skulle ske, så vil din baby eller dit barn være i sikkerhed i en rigtig god autostol. Så gør benarbejdet, og sørg for, at du vælger en god og sikker autostol.

Skal være brugervenlig

Brugervenlighed er et andet vigtigt aspekt når du skal vælge autostol. Du skal have dit barn ind og ud af bilen mange gange, så vælg en autostol der gør det nemt.

Her skal du tænke på, at selen skal være nem, for dig som forælder, at få af og på, såvel som at det skal være nemt at komme til den.

Autostolen skal sidde godt i bilen

Det er også rigtig vigtigt, at autostolen sidder godt placeret i bilen og ikke rykker sig. Ikke alle autostole passer til alle biler og deres bagsæde.

Hvis en autostol kan rykke sig når den er fastspændt, er det ikke et godt og sikkert valg. Prøv derfor en anden model, så du finder en, der ikke bevæger sig. Dette er det sikreste valg.

Hvornår skal man bruge autostole baby?

Når du får en baby, så skal du benytte en autostol hver gang din baby skal transporteres i en bil. En baby, eller et større barn, er mest sikker i en autostol. Derfor kan det være behjælpeligt for dig, at finde den, der er bedst i test.

Der findes mange forskellige autostole på markedet til din baby 0-13 kg, så derfor bør du være opmærksom på, hvilken er det bedste og sikreste valg, så din baby sikkert kan køre i bil.

Ofte stillede spørgsmål om autostole