BØRN & FAMILIE

Babynest Test [De 5 Bedste 2022]

En babynest er præcis, hvad det lyder som – en rede til din baby. Det er et blødt underlag, som babyen ligger komfortabelt og sikkert på. Underlaget har en blød, foret kant, som babyen kan læne sig op ad, og som kan støtte babyen. Samtidig sikrer den, at babyen ligger sikkert og ikke triller nogen steder.

En babynest er altså en praktisk lille ting, som du kan bruge både ude og hjemme. Den kan både bruges til, at babyen kan ligge trygt og sikkert og lege på gulvet, men også til at slappe af på og måske få en lille lur i. Der er masser af forskellige designs og farver at vælge imellem.

De fem bedste babynest

Der er masser af babynest på markedet lige nu. De findes i alle tænkelige former, farver og kvaliteter. Tit kan det være svært at se, hvad der præcis adskiller den ene model fra den anden. Men både i test og i kundetilfredshed er der en klar favorit: Kaxholmen Babynest Star skiller sig ud med både lækre materialer, et rigtig flot design og mange smarte detaljer.

 1. Kaxholmen Babynest Star – En favorit blandt kunderne
 2. Minitude Botanicum Babynest – Bedst til prisen
 3. NG Baby Babynest – Bedste luksusmodel
 4. Rätt Start Babynest
 5. EcoViking Organic Babynest

1. Kaxholmen Babynest Star – Bedst i test

1. Kaxholmen Babynest Star – Bedst i test

Især forældre er vilde med det flotte stjernemønster og den klassiske grå farve på denne populære babynest. Babyen kan nyde den bløde polstring af polyesterfibre, der giver en god luftcirkulation og dermed en rigtig god komfort. Kaxholmen Star er en populær model, der samtidig har et flot udseende, som du ikke bliver træt af.

Lige præcis denne babynest er rigtig populær i test. Både på grund af det flotte udseende, den gode kvalitet og de mange anvendelsesmuligheder. De dæmpede grå og hvide farver er behagelige og afslappende at se på, både for forældre og børn og inviterer til hyggestunder og gode, lange lure.

Denne smarte babynest kan både bruges som seng eller legetæppe på gulvet. Ved at fjerne den forede kant kan den også nemt forvandles til en puslepude – enten hjemme eller på tur eller rejse. Der er altså tale om et multifunktionelt produkt, hvor kun fantasien sætter grænser for de mange anvendelsesmuligheder.

Fordele

 • Flot design og mønster
 • Praktisk og vaskbart materiale

Ulemper

 • Der findes billigere varianter på markedet
 • Nogle kan synes, den grå farve er kedelig

Materiale: 35% bomuld, 65% polyester Fyld: 100% polyester. Mål: Længde: 72 cm, bredde 46 cm. Farver: Hvid og grå.

2. Minitude Botanicum Babynest – Bedst til prisen

2. Minitude Botanicum Babynest – Bedst til prisen

Denne variant er blandt de bedste babynest på markedet lige nu. Og når den samtidig er en af de billigste i det store udbud, så bliver den svær at slå. Selvom der her er tale om et budgetvenligt produkt, så er der ikke lavet kompromis med hverken kvalitet eller udseende.

Den prisvenlige model fra Minitude bliver ofte valgt som bedst i test for babynest, netop på grund af det simple, men gode design. Den er fremstillet med overflade i praktisk polyester og foret i polystyren der sikrer, at din baby ligger blødt og godt. Velcrolukninger sørger for, at betrækket nemt kan tages af og vaskes.

Minitude Botanicum Babynest fås i masser af forskellige farver, så her er det nemt at finde en, der passer ind i indretningen på børneværelset. Alle farver er behagelige og afdæmpede, og nogle har diskrete mønstre. Kort sagt, så kan denne babynest fra Minitude alt det, en babynest skal kunne – og så til en pris der er svær at slå.

Fordele

Ulemper

Materiale: Betræk: 100% mikrofiber/polyester. Fyld: 100% polystyren. Mål: Højde: 10 cm, længde: 80 cm, bredde: 40 cm Farver: Grå, lyseblå, grøn m. prikker, lyserød, leopardpletter i lyserød, leopardpletter i grå, hvid med striber.

3. NG Baby Babynest – Bedste luksusmodel

3. NG Baby Babynest - Bedste luksusmodel

Denne babynest er en ægte luksusmodel! Den er ekstra stor i størrelsen, så der er plads til mere bevægelse, legetøj eller måske en legekammerat. Det bløde og formbare fyld i bunden og kanten giver ekstra støtte til dit barn og hjælper til, når barnet øver sig i at sidde op.

Denne babynest er ofte rigtig populær i test netop på grund af den ekstra store størrelse. Der er bare plads til flere forskellige aktiviteter, når der er lidt mere bevægelsesfrihed. Og det bløde og lækre fyld støtter rigtig godt op om babyen, så både leg og afslapning er behageligt og trygt.

Det udvendige stof på NG Babynest kan nemt tages af og maskinvaskes, hvilket er en rigtig vigtig funktion. Fyldet i både bunden og kanten er Styrolitkugler. Disse består af en stor del luft, hvilket gør denne babynest meget let på trods af den store størrelse og de tykke, forede kanter.

Fordele

 • Ekstra stor størrelse
 • Blødt og støttende fyld

Ulemper

 • Fyldet kan blive fladt med tiden
 • Den store størrelse gør den sværere at transportere

Materialer: Hør og styrolitkugler. Mål: Diameter: 102 cm, højde: 25 cm. Farve: Grøn Vaskeanvisninger: Maskinvask ved 40 grader, tåler ikke tørretumbler.

4. Rätt Start Babynest – Sjoveste design

4. Rätt Start Babynest – Sjoveste design

Her er en babynest, der virkelig skiller sig ud fra mængden! Den forede kant er formet som en sød og ekstra lang gravhund, der snor sig rundt og din baby, når den sover eller leger på det bløde underlag. Babyerne er vilde med dens nuttede udseende og store, bløde snude, og forældrene har også svært ved at stå for den.

Denne babynest bliver ofte fremhævet i test for dens originale design og sjove funktion. Kanten har her ikke bare en blød og beskyttende funktion, men er også et stort stykke legetøj i sig selv. Her er et produkt, der virkelig taler til fantasien hos børn og barnlige sjæle og lægger op til både leg og afslapning.

Udover det specielle og sjove udseende, er denne babynest fra Rätt Start også praktisk og har de helt rigtige funktioner. Det er en fleksibel og praktisk soveplads, som du både kan bruge derhjemme eller have med ud på tur eller rejse. Og så er betrækket selvfølgelig aftageligt og vaskbart.

Fordele

 • Rigtig sjovt design
 • Betræk i bomuld

Ulemper

 • Kanten kan være lidt upraktisk at transportere rundt
 • Madrassen skal håndvaskes

Materiale: Betræk: 100% bomuld, polstring: Genanvendt polyester, GOTS certificeret ØKO-Tex. Farver: Mørkeblå med farvede detaljer. Vaskeanvisninger: Betrækket kan maskinvaskes, madrassen skal håndvaskes i koldt vand.

5. EcoViking Organic Babynest – Bedste økologiske valg

5. EcoViking Organic Babynest – Bedste økologiske valg

Her er et populært valg til den miljøbevidste forælder. Denne babynest fra EcoViking er lavet af 100% GOTS-certificeret bomuld med detaljer i vegansk læder. Og så er den tilmed farvet med giftfri tekstilfarve. Her er altså et produkt, du sagtens kan vælge med god samvittighed for både dit barn og for planetens sundhed.

Når denne babynest bliver fremhævet i test, er det ikke kun på grund af de gode og miljøvenlige materialer, men også for det holdbare design og de mange små og smarte detaljer. Designet er smukt, minimalistisk og skandinavisk, og så er det muligt at købe flere forskellige betræk at skifte imellem.

Denne babynest er fremstillet i et ekstra sikkert ergonomisk design, så du kan føle dig helt tryg ved, at der ikke er nogen løse tråde eller plastikdetaljer, der kan falde af. Der medfølger både en pude og en opbevaringspose, der gør den nem at transportere. Og som en ekstra lille detalje, så kan denne babynest udvides efterhånden, som dit barn vokser

Fordele

 • Lækre, miljøvenlige materialer
 • Masser af smarte detaljer

Ulemper

 • Kun mønstrede betræk at vælge imellem
 • I den dyre ende

Materialer: 100% GOTS-certificeret bomuld, polyester, Oeko-Tex Standard 100-certifieret, giftfri. Mønstre: Grønne blade, vikingeruner, blåt geometri, blå kakler, lyserøde blomster, flamingoer

Hvordan vælger du den rigtige babynest

Når du skal vælge en babynest til din baby, er det en god ide at starte med at tænke over, hvad du primært skal bruge den til. Skal det være et blødt underlag til at ligge på derhjemme, eller en praktisk soveplads, der kan tages med ud på tur?

Det er også en god ide at tænke over størrelsen. En større model kan være god til at have hjemme på gulvet, og der kan være plads til leg med legetøj i den. Men på den anden side kan den være upraktisk og svær at tage med ud.

Den skal være blød og behagelig for din baby

Det allervigtigste, en babynest skal kunne, er at sikre, at din baby ligger godt og trygt. Der skal altså være en god madras i bunden og en foret kant, som støtter og holder din baby på plads.

Sørg for, at fyldet er af god kvalitet og holder formen over tid. Det er rigtig trist, hvis din baby er helt vild med sin babynest, og den hurtigt bliver flad og kedelig.

En babynest skal være nem at vaske

Som med alt andet, som babyer og små børn skal bruge ofte, så er det vigtigt, at betrækket og helst også madrassen kan vaskes. Det er nemmest, hvis det kan maskinvaskes.

Det er også godt at se efter, at det er nemt og hurtigt at tage betrækket af og på. Til nogle modeller kan man også købe ekstra betræk at skifte imellem.

Den skal passe ind i dit budget

Der findes babynest i alle prisklasser. Det er ikke altid, pris og kvalitet følges ad, så det kan godt betale sig at undersøge markedet grundigt.

Et godt sted at starte, når du skal vælge en babynest, er at læse forskellige test. Hvis du stadig er gravid, og er ved at gøre klar til den lille ny, kan du måske også være interesseret i vores store test af de bedste graviditetspuder på markedet. Bedste Graviditetspude

Hvad bruger man en babynest til?

En babynest er et multifunktionelt babymøbel, der kan bruges på mange forskellige måder. Fælles for mange af dem, der bliver valgt som bedst i test, er, at de f. eks. både kan bruges som underlag i barnevognen og som et blødt underlag at ligge på indenfor.

De store modeller kan bruges til at lege i med legetøj eller med en legekammerat. De mindre modeller er gode til at have med ud på tur som en fleksibel seng til en middagslur, eller et trygt underlag at ligge og lege på uanset, hvor I er.

Ofte stillede spørgsmål om babynest