BØRN & FAMILIE

Bedside Crib Test [De 5 Bedste 2022]

En bedside crib er en babyseng, der kan stilles i forlængelse af forældrenes seng. De fleste bedside ribs fungerer ved, at den ene side kan tages af babysengen, så den kan stilles direkte op ad forældrenes seng. På den måde kan babyen sove trygt og sikkert, samtidig med at den er tæt ved forældrene.

Mange forældre og babyer synes det er hyggeligt at sove sammen. Det kan give en stor tryghed for begge parter. Babyen føler sig allermest tryg og afslappet når den er tæt på sine forældre, og forældrene kan nemt komme hen til babyen hvis den skulle vågne i løbet af natten. En bedside crib sørger for at forældre og baby kan sove sammen på en sikker måde.

De fem bedste bedside crib

Vi har set nærmere på en række populære bedside cribs, og fundet frem til de bedste i hver deres kategori. Særligt test-vinderen, Boxspring fra Babybay, imponerer med dens flotte og stilrene design i høj kvalitet. Sengen er tilmed fremstillet i bæredygtigt træ og kan bruges på mange forskellige måder, efter at barnet er vokset fra at sove i den. Her er der virkelig tale om et holdbart produkt, som I kan have glæde af i mange år.

 1. Babybay Boxspring – Bedste design og kvalitet
 2. Moweo Bedside Crib i Træ – Kundernes favorit
 3. JLY Future 2in1 Bedside Crib – Bedste praktiske valg
 4. Troll Bedside Crib Sun
 5. JLY Future Bedside Crib

1. Babybay Bedside Crib Boxspring – Bedst i test

1. Babybay Bedside Crib Boxspring – Bedst i test

Boxspring fra Babybay er en både smuk og praktisk bedside crib. Man bliver med det samme overrasket over produktets høje kvalitet, og det tidløse og klassiske design vil kunne passe ind i hvilket som helst soveværelse. Dette er især vigtigt, når barnet skal sove sammen med forældrene, uden at forældrene nødvendigvis vil føle at de sover i et børneværelse.

Denne bedside crib er fremstillet i lækre og bæredygtige materialer. Selve sengen er fremstillet i massivt bøgetræ der er malet med giftfri farve. Så det er en seng der både er god for barnet og for planeten. Sengen passer godt til høje kontinentalsenge, men kan justeres i højden, så den passer til langt de fleste senge.

Her er altså tale om et møbel i en rigtig høj kvalitet, der kan holde i mange år. Og når dit barn er vokset ud af sengen, kan den sagtens bruges på andre måder på børneværelset. F.eks. som skrivebord, bænk, dukkeseng eller børnestol. Det er kun fantasien der sætter grænser!

Fordele

 • Materialer i høj kvalitet
 • Flot design

Ulemper

 • Passer kun til senge på op til 200 cm i bredden
 • Fylder en del

Materiale: Massivt bøgetræ. Mål: Højde: 96,5 cm, længde: 96 cm. Øvrige mål: Liggeoverflade: 89 x 51 cm. Justering i højden, fra gulv til den øvre kant: 13-71 cm Maksimal bredde på forældresengen: 200 cm

2. Moweo Bedside Crib i Træ – Kundernes favorit

2. Moweo Bedside Crib i Træ – Kundernes favorit

Mange kunder mener at dette er den bedste bedside crib, hvilket ikke er overraskende. Det er en dejlig og sikker seng til de allermindste, som har masser af indstillingsmuligheder, så den kan passe til langt de fleste senge. Det enkle og lette design gør, at den passer godt ind i langt de fleste hjem.

Denne seng er før blevet valgt som bedst i test indenfor bedside crib, netop på grund af dens flotte udseende og praktiske funktioner. De store hjul gør, at den er nem at flytte omkring, og det halvgennemsigtige stof rundt om sengen gør, at du altid har styr på hvad den lille laver.

Sengen har fem forskellige højdeindstillinger, så det er nemt at få den til at passe til forældrenes seng. Når du vil åbne siden på babysengen gøres dette ved at lyne den ene side af stoffet ned. Som en ekstra sikkerhed, går lynlåsen kun ned til 12 cm inden madrassen, hvilket sikrer at babyen ikke kan trille over kanten.

Fordele

 • Flot og simpelt design
 • Let at flytte rundt

Ulemper

 • Leveres med en tynd madras
 • Stofkanten kan blive beskidt

Materialer: Træ, MDF og polyester. Mål: Højde: 82 cm, længde: 92 cm, bredde: 55 cm. Fem forskellige højdeindstillinger: 51 cm, 48 cm, 45 cm, 42 cm, 39 cm.

3. JLY Future 2in1 Bedside Crib – Bedste praktiske valg

3. JLY Future 2in1 Bedside Crib – Bedste praktiske valg

Her er en rigtig multifunktionel babyseng, der både kan bruges som bedside crib og som kravlegård. Sengen er både behagelig og praktisk. Den kan justeres i højden, så den kan tilpasses forældrenes seng og den ene sengekant kan lynes helt ned. På den måde bliver sengen en direkte forlængelse af forældrenes seng.

I test bliver denne bedside crib ofte belønnet for sine mange, praktiske funktioner. De små hjul gør den nem at flytte rundt på, så sengen altid kan være lige der, hvor I har brug for den. Der medfølger også en praktisk opbevaringstaske, så sengen nemt kan gemmes væk når den ikke er i brug.

Udover at være en rigtig god babyseng, så kan dette smarte møbel også forvandles til en kravlegård. Dette gøres nemt ved hjælp af lynlåsen og sengens nederste kant i mesh-stof. Det er både praktisk og pladsbesparende med multifunktionelle babymøbler, hvorfor disse også gang på gang bliver fremhævet i test.

Fordele

 • Praktisk
 • Pladsbesparende

Ulemper

 • Ikke så flot design
 • Tåler kun håndvask

Materialer: Metal, plastik, MDF og polyester. Mål: Længde: 82 cm, bredde: 52, højde: 36 cm. Øvrige mål: Sengehøjde fra gulv: ca. 34–46 cm i fem trin. Sammenfoldet i transporttaske: ca. 95 x 63 cm.

4. Troll Bedside Crib Sun – Bedste luksusmodel

4. Troll Bedside Crib Sun – Bedste luksusmodel

Sun-modellen fra Troll er en rigtig luksus-seng til de allermindste. Denne bedside crib har form som en klassisk tremmeseng, og den er fremstillet i høj kvalitet og af lækre, holdbare materialer. Der medfølger praktiske hjul, som du selv kan vælge om du vil montere eller ej. Disse kan gøre sengen nem at flytte rundt på.

Denne bedside crib er især god til dem, der synes det er rigtig vigtigt at babyens seng passer perfekt i højden til forældrenes. Den kan nemlig indstilles i hele ti forskellige positioner. Når sengerammen på den ene side sænkes, kan I se og røre ved babyen, selvom I ligger i hver jeres seng.

Som en ekstra sikkerhed, kan sengesiden kun sænkes halvvejs ned, så der stadig er en lille kant. Denne kant sikrer, at babyen ikke triller ud af sin egen seng. Dette er især nyttigt hvis I vil bruge sengen som en bedside crib, hvor babyen skal sove i hele natten.

Fordele

 • Materialer i høj kvalitet
 • Kan indstilles i ti forskellige højder

Ulemper

 • Lidt stor og tung
 • Fylder meget når den ikke er i brug

Mål: Højde: 73 cm, længde: 96 cm, bredde: 45,5 cm. Øvrige mål:Madrashøjde 59 cm – 74 cm. Hjul: 6 cm.

5. JLY Future Bedside Crib – Bedst til prisen

5. JLY Future Bedside Crib – Bedst til prisen

En praktisk og god bedside crib der ikke sprænger budgettet. Det er præcis hvad du får med Future modellen fra JLY. Sengen har en stabil stålremme og aftagelige ben. Den ene side kan åbnes op, så den kan stilles i forlængelse af forældrenes seng. Højden passer godt til langt de fleste senge.

Selvom der her er tale om en rigtig prisvenlig bedside crib, så har den alligevel et flot og unikt design. De runde former og lette materialer gør, at den ikke fylder meget i rummet. Og det gennemsigtige stof gør, at du har godt udsyn til dit barn, selv når siden på sengen ikke er slået ned.

Med til sengen følger der en blød og behagelig madras, der passer godt til sengen. Der medfølger også en praktisk transporttaske, så sengen nemt kan komme med når I er på farten. De aftagelige ben gør sengen nem at pakke sammen, så den også nemt kan gemmes væk når den ikke er i brug.

Fordele

 • God pris
 • Let at transportere

Ulemper

 • Kan ikke indstilles i højden
 • Ikke så holdbare materialer

Materialer: Stål, tekstil og imiteret træ. Mål: Højde: 76 cm, længde: 92 cm, bredde: 56 cm. Anbefalet alder: 0 – 8 måneder.

Hvordan vælger du den bedste bedside crib?

Der er en del ting at tage højde for, når du skal vælge en seng til din baby, og særligt hvis sengen også skal kunne bruges som en bedside crib.

Først og fremmest skal det jo være en sikker og behagelig seng for din baby. Men når den skal stå i forældrenes soveværelse, skal der jo også tages hensyn både til pladsen og til den øvrige indretning.

En bedside crib skal være stabil og sikker

Den vigtigste kvalitet ved en babyseng, er naturligvis at den er stabil og sikker. Din baby skal kunne sove behageligt og trygt, på en madras der passer til små børns behov.

Det er også vigtigt, at selve sengen er stabil og ikke kan vælte mens babyen sover i den. Og som en ekstra tryghed for forældrene, er det også rart at der er godt udsyn til babyen.

Den skal passe til forældrenes seng

Når en babyseng skal bruges som bedside crib, er det vigtigt at den passer godt i højden til forældrenes seng, så den hverken er for høj eller for lav.

Højden på sengen er vigtigt for at du nemt kan se og røre ved dit barn om natten, samtidig med at det sikrer at barnet ikke triller ud.

Din bedside crib skal passe til dine behov

Nogle forældre vil gerne have en stor og flot babyseng, der kan stå fast i deres soveværelse. Andre har brug for en fleksibel seng der nemt kan flyttes rundt og måske tages med på tur.

Det kan også være at du gerne vil have en multifunktionel seng, der f.eks. kan forvandles til en kravlegård? Eller som kan bruges til noget andet, efter dit barn er vokset fra den? Der er masser af forskellige muligheder på markedet.

Hvornår bruger man en bedside crib?

En bedside crib bruges når forældre gerne vil sove så tæt som muligt på deres børn. Mange bedside cribs, særligt dem som bliver valgt som bedst i test, kan også anvendes som en fritstående babyseng.

Når både forældre og børn har haft en god nats søvn, gør det hverdagen meget sjovere og nemmere. Skal i ud på tur og nyde vintervejret? Så læs vores store guide til de bedste flyverdragter.

Ofte stillede spørgsmål om bedside cribs