Bedste Dukkesenge Til Dejlig Legetid (Bedst i Test 2024)

I denne artikel vil vi gennemgå, hvilken dukkeeng er bedst i test ifølge vores testpanel!

En dukkeseng er ikke bare et stykke legetøj. For børn der er vilde med at lege med dukker, er det vigtigt, at dukken følger med i hverdagsaktiviteterne. Det gælder især at få nattøj på og blive lagt i seng. Med en sød lille seng på værelset, kan både dit barn og yndlingsdukken sove godt.

En dukkeseng kan være ekstra sød og hyggelig på værelset, hvis den passer sammen med den øvrige indretning. Måske kan du endda finde en lille seng, der ligner dit barns? Det kan også være, at dit barn er mere til flotte farver og fantasifulde prints – det kan du også sagtens finde i det store udvalg af dukkesenge.

De fem bedste i kategorien dukkeseng

Lige nu er der rigtig mange gode og spændende modeller af dukkesenge på markedet. I denne test har vi valgt at fremhæve et par klassiske og tidløse senge, som kan passe til enhver dukke og ethvert børneværelse. Særligt dukkesengen fra Smallstuff er et rigtig godt bud på en dukkeseng, der kan blive en favorit på børneværelset.

1. Vinderen og bedst i testen blev dukkesengen fra Smallstuff Rosaline

Fordele

 • Smukt design
 • Passer ind i de fleste børneværelser
 • Letvægts
 • Minder om Sebra sengen/ Juno sengen

Ulemper

 • Ekskl. sengelinned
 • Ønsker flere størrelser

Specifikationer

Mere om Smallstuff Rosaline

Rosaline fra Smallstuff er en meget smukt designet dukkeseng. Den er håndmalet og lavet i træ fra det kendte danske firma Smallstuff. Denne dukkeseng har sengmål på 49,5×26,5 cm. Den har en rimelig størrelse, som passer til de fleste dukker på markedet. Du får også denne dukkeseng leveret med tilhørende madras. Du kan selv købe sengesættet i enhver farve og stil.

Dette er en dukkeseng, der ofte er på diverse toplister og bedste dukkesenge i test. Hvorfor kunderne sætter pris på afhænger nok meget af det utroligt stilfulde design. Den ligner originalen fra Sebra. Sebra har en tremmeseng til børn, men også en dukkeseng. Denne dukkeseng minder om zebrasengen men til en meget venligere pris. Det er af holdbar kvalitet lavet af træmateriale for øget levetid og sikkerhed for dine børn.

2. På andenpladsen er dukkesengen fra Skrållan

Fordele

 • Ubehandlet træ
 • Utroligt sødt design
 • God pris

Ulemper

 • Kun med lyserøde detaljer

Specifikationer

Mere om Skrållan

Dette er en meget flot og veldesignet dukkeseng af meget høj kvalitet fra Skrållan. . Denne dukkeseng passer til de fleste dukker i størrelser fra 35-45 cm høje.

Dette er en populær dukkeseng, som anbefales til dine børn at bruge til deres dukker fra omkring 3 års alderen. Dit barn kan lægge deres yndlingsdukke i seng og derefter sætte sig ved siden af ​​den og lægge den til at sove. Ønsker du et sengesæt til din Skrållan vugge, skal du købe det separat. Dukkesengen fra Skrållan passer perfekt til dukkerne fra samme mærke.

3. På tredjepladsen blev dukkesengen fra Sebra

Fordele

 • Meget klassisk design
 • Høj kvalitet
 • Fin indvendig detalje på børneværelset

Ulemper

 • Prisen er den højeste i vores test

Specifikationer

Mere om Sebra

Med dette klassisk smukke design fra Sebra får dit barn en drømmeseng til deres dukker. Denne model passer også perfekt sammen med Sebras baby/junior seng, som følger samme klassiske ånd og er identisk med afrundede hjørner og et exceptionelt rent design. En klassiker, der blomstrer i næsten hvert eneste inspirationsbillede, der findes på pigeværelser. Dette er en slidstærk dukkeseng med målene 49 x 31 x 35 cm, så den passer til de fleste størrelser dukker.

Dukkesengen fra Sebra er lavet af højkvalitets træ for lang holdbarhed. Den har en anbefalet alder for børn fra 1 år. Der medfølger madras til dukkesengen, men sengen kan også købes uden madras. Et eventuelt sengesæt kan også tilkøbes. Med en smuk og prisvenlig dukkeseng som denne fra Sebra, vil dine børn kunne sove med deres dukker i lang tid fremover. Den ultimative detalje til forældre, der sætter pris på indretning og design. Vi hos Testjakt tror på, at det kan være en af ​​de gadgets, som forældrene sætter lige så stor pris på som børnene.

4. På fjerdepladsen er dukkesengen fra Alice & Fox 

Fordele

 • Høj kvalitet
 • Overkommelig pris
 • Madras og pude medfølger

Ulemper

 • Ønske flere farver

Specifikationer

Mere om Alice & Fox 

Denne fine dukkeseng fra Alice & Fox er virkelig gennemtænkt og realistisk opbygget. Den er rummelig og målene er hele 50 x 28 x 30 cm. Dit barn skal altså ikke vælge, hvilken dukke der vil sove bedst om natten. I denne dukkeseng er det muligt at sove både to og tre af dukkerne på værelset uanset størrelse. Måske bliver det lidt trangt, men sengen er høj og på ben, så der kan bygges en hytte under den til dem, der ikke fik et sted at sove i sengen. Denne dukkeseng anbefales til børn over 3 år.

Dette er en dukkeseng af høj kvalitet, som ethvert barn kan nyde. Den har et flot design, der minder om en rigtig tremmeseng, hvilket gør den sjovere til børnenes lege. Den er meget populær blandt kunderne takket være dens realistiske design, detaljer og lette at spille.

5. På femtepladsen er Kids Concept Dukkevugge

Fordele

 • En dukkevugge i fantastisk design
 • I naturlig farve

Ulemper

 • Intet væsentligt

Specifikationer

Mere om Kids Concept Dukkevugge

Denne fabelagtig søde dukkeseng fra Kids Concept er lavet af gummitræ. Den er populær blandt kunderne og bliver ofte valgt som den bedste dukkeseng. Den har en anbefalet alder på 3+ år. Dukkesengen er lavet som en dukkevugge.

Den er blevet valgt som en favorit i vores dukkesengstest mest for dets søde og handy design. Små trætte babydukker ligger godt og kan drømme sødt hele natten. Den passer til de fleste typer dukker med dens generøse mål. Dit barn kan lægge deres yndlingsdukke i seng og derefter sidde ved siden af ​​den og vugge, indtil deres arme er trætte. En smuk dukkeseng, der passer fint ind i et omhyggeligt indrettet børneværelse.

Sådan vælger du den helt rigtige dukkeseng

Når du skal vælge en dukkeseng, kan du jo med fordel tage barnet, som skal bruge den, med på råd. Et godt sted at starte er i hvert fald at vide, hvilken dukke der er yndlingsdukken, som nok er den, der skal sove oftest i sengen.

Dukkesenge kan have forskellige størrelser, så hold øje med længden og bredden på dem, så du er sikker på, at der er god plads til dukken og sengetøj i sengen.

Der skal være plads til yndlingsdukken

Som udgangspunkt er det bedre at vælge en for stor dukkeseng, end en der er for lille. Nogle gange skifter børn jo også mening om, hvilken dukke eller bamse der skal sove i sengen, og så ville det være ærgerligt, hvis der ikke er plads.

Samtidig er det vigtigt, at der er god plads til, at dukken kan have både en blød madras og en dyne og pude med i seng. Sengetøjet følger med nogle dukkesenge, andre gange skal det købes separat.

Finn bedst i test dukkeseng hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test dukkeseng hos os på Testjagt.dk!

Den skal passe ind

De fleste dukkesenge står på børneværelset, så dukken og barnet kan sove trygt sammen. Måske har du brugt meget tid og tænkt meget over, hvordan dit barns værelse er indrettet? Så er det jo vigtigt, at dukkens seng også passer ind.

Der skal selvfølgelig også være plads til dukkesengen. Hvis der ikke er meget plads på børneværelset, kan du eventuelt overveje en rejseseng til dukken. Den kan nemt pakkes sammen, når den ikke er i brug.

Den skal kunne holde til at blive leget med

Det er ikke nok, at dukkesengen bare står og ser flot ud. Som med alt andet som børn skal kunne lege med, er det vigtigt, at den er holdbar og har en god kvalitet.

Når børn leger, kan en dukkeseng jo godt pludselig forvandle sig til en flyvemaskine, en bil eller noget helt andet. Det skal den selvfølgelig også kunne holde til.

Hvornår bruger man en dukkeseng?

Det korte svar her er: Når dukken skal sove, naturligvis. Men mange af de dukkesenge, der bliver valgt som bedst i test, kan også bruges til andre ting. F.eks. opbevaring af legetøj.

Måske har du også en rigtig baby derhjemme, der skal kunne ligge behageligt og tage en lur? Så kan du finde de bedste babynest på markedet i vores store test.

Ofte stillede spørgsmål om dukkesenge

Kan alle børn bruge en dukkeseng? Hvorfor er det overhovedet vigtigt med en særlig seng til dukker?

Alle børn, der kan lide at lege med dukker, kan bruge en dukkeseng, så deres dukke kan sove godt om natten.

Hvor gammelt skal et barn være, før det kan lege med en dukkeseng til sin dukke?

Lige så snart barnet gerne vil have, at dukken eller bamsen også skal sove, kan det bruge en dukkeseng. Men vær opmærksom på aldersbegrænsningerne. De fleste dukkesenge er anbefalet til børn fra tre år.

Sover dukker bedre i en dukkeseng, end hvis de sover i sengen sammen med barnet? Og sover barnet bedre?

De fleste dukker elsker at sove og kan sove hvor som helst. Dukkesengen er alligevel hyggelig for barnet, fordi det er sjovt at give dukken nattøj på og putte den i seng, ligesom barnet selv bliver puttet. Barnet sover ofte bedre, når dukken sover i sin egen seng, da der så er bedre plads til barnet i dets egen seng.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 17/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test