Bedste Flyverdragt Til Dit Barn Denne Vinter (Bedst i Test 2024)

I denne artikel vil vi gennemgå, hvilken flyverdragt er bedst i test ifølge vores testpanel!

I de kolde vintermåneder vil du gerne klæde dit barn godt på. Når de små skal ud at lege i sneen, er flyverdragter helt uundværlige. Der er flere faktorer, der er afgørende, når du skal vælge den bedste flyverdragt til dit barn. Ud over prisen skal du kigge på, hvor godt flyverdragten isolerer, lader den kroppen ånde, er den vandtæt – og hvor hurtigt tørrer den igen, hvis den bliver våd?

En god flyverdragt holder dit barn varm og tørt i regn, sne og slud. Det stiller krav til både materiale og design. Flyverdragter skal helst slutte tæt ved håndleddet, så blæst, kulde og nedbør ikke kan slippe ind den vej. Derudover skal en god flyverdragt være let og behagelig, så barnet kan lege og løbe frit omkring, uden at flyverdragten forhindrer kroppens bevægelser.

De 5 bedste flyverdragter

Vi har kigget på et bredt udvalg af flyverdragter, der alle har rigtig gode kvaliteter. Det er f.eks. en god vandtæthed og vindtæthed, åndbarhed, aftagelig hætte, elastik i taljen, reflekser og tapede sømme. Især Reimatic Stavanger udmærker sig med sit meget slidstærke Duraplus-materiale, der også har en god åndbarhed. Også Helly Hansen er på banen med gode, specialudviklede materialer, der holder vind og vejr ude. Til det stramme budget er Nordbjørn Alaska et rigtig godt bud på en flyverdragt, der holder, hvad den lover. Her får du en dragt, der beskytter godt mod kulde og nedbør, og som har forstærkninger ved knæ og bagdel.

1. Vinderen og bedst i testen blev Reimatec Stavanger

Fordele

 • Vind- og vandtæt materiale, der samtidig er åndbart
 • Justerbar talje, aftagelig hætte og justerbare benkanter

Ulemper

 • En dyr flyverdragt, men alle pengene værd
 • Buksebenenes trykknapper er svære at knappe for barnet

Specifikationer

Mere om Reimatec Stavanger

Reimatec Stavanger flyverdragter er et populært valg, og det er der gode grunde til. Flyverdragterne kommer i mange forskellige farver og i størrelser fra 92 til 140. De er særdeles gode i vintervejret pga. det slidstærke Duraplus-materiale, der holder vind og vand ude, samtidig med, at det lader kroppen ånde. Dertil kommer, at flyverdragtens sømme er tapet for at sikre, at den er vandtæt.

Derfor er netop Reimatec Stavanger flyverdragter ofte blevet kåret til at være bedst i test. Det lune polyesterfor holder godt på varmen, og flyverdragten kan justeres i taljen for den bedste pasform. Der er også tænkt på sikkerheden: Hvis hætten sætter sig fast under leg, vil den falde af, så der ikke sker noget med barnet.

2. På andenpladsen er Nordbjørn Alaska

Fordele

 • Forstærkninger på numsen og knæene
 • Ribkanter ved håndled og ankler
 • Elastik i taljen og fodholdere

Ulemper

 • Scorer mindre på vandtæthed end dyrere mærker
 • Scorer mindre på åndbarhed end dyrere mærker

Specifikationer

Mere om Nordbjørn Alaska

Når vi kigger på flyverdragter i test finder vi Nordbjørn Alaska i den lidt billigere ende. De findes i størrelserne fra 90 cm og helt op til 150 cm., og de kommer i flere flotte farver og fine mønstre. Når der leges vildt, sørger forstærkningerne ved knæ og numse for en god holdbarhed.

Nordbjørn Alaska har ofte gode resultater i tests af flyverdragter, fordi der er tale om en fin og reel flyverdragt, der holder, hvad den lover. Der er god beskyttelse for vind og vand, elastik i taljen og holdere ved foden til at holde buksebenet på plads i støvlen. Derudover er der tænkt på trafiksikkerheden med reflekser på ærmer og bukseben.

3. På tredjepladsen blev Petite Chérie Amour Babyflyverdragt

Fordele

 • Vandtæt og åndbar
 • God pasform
 • Nem at tage af og på

Ulemper

 • Dragten kan være for varm for et stillesiddende barn

Specifikationer

Mere om Petite Chérie Amour Babyflyverdragt

Når du skal vælge flyverdragter til de allermindste, er Petite Chérie Amour et rigtig godt valg. Dragten er både vandtæt og åndbar, og den kommer i en lang række farver og søde mønstre. Baby holdes varm af det bløde polyesterfor, og vinden holdes ud af elastikkanten ved håndled og ankler.

Der er altså tale om flyverdragter, der ofte vinder i forskellige tests. Petite Chérie Amour opfylder alle de krav, en forældre har til en flyverdragt til børn. Blandt andet har den en aftagelig hætte med en sød kant i imiteret pels, der også kan tages af. Pasformen sikres ved elastik i ryggen, og så har flyverdragten en diagonal lynlås, der gør den nem at tage af og på.

4. På fjerdepladsen er Didriksons Björnen

Fordele

 • Vindtæt, vandtæt og åndbar
 • ‘Extend-Size’ gør det muligt at forlænge dragten ca. en størrelse

Ulemper

 • Didrikson har store størrelser, så prøv dragten inden køb
 • Begrænset udvalg i størrelser og farve

Specifikationer

Mere om Didriksons Björnen

En rigtig lækker flyverdragt til din barn finder du hos producenten Didrikson, der er kendt for sine flyverdragter i virkelig god kvalitet. Med Björnen får du en dragt, der holder dit barn varmt og tørt i vintervejret med tapede sømme, god pasform, vindfang ved lynlåsen og mange andre fine og gennemtænkte detaljer.

Når en flyverdragt som Didrikson Björnen ofte vinder i tests, er det næsten en selvfølge, at der også er tænkt på sikkerheden i form af reflekser og en aftagelig hætte. Som en ekstra feature har dragten desuden den funktion, der kaldes ‘Extend-Size’. Det betyder, at Didriksons flyverdragter kan forlænges i størrelsen, så barnet kan bruge dragten i længere tid. Det er godt for tøjbudgettet.

5. På femtepladsen er Reimatec Gotland Flyverdragt

Fordele

 • Vand- og vindtæt
 • Let at håndtere med en god pasform
 • Flotte farver og stort udvalg
 • Blødt materiale med stor bevægelsesfrihed

Ulemper

 • Smalle refleksdetaljer
 • Kun tre farvevalg

Specifikationer

Mere om Reimatec Gotland Flyverdragt

Gotland vinterdragten er en heldragt, der byder på god kvalitet, gode egenskaber og et pænt og klassisk design. Dragten er både vand- og vindtæt og har en høj vandsøjle. Den er lavet af behagelige materialer, der gør dragten let og behagelig, så børnenes aktiviteter ikke hindres af en tung dragt.

Materialerne er ikke kun behagelige, de er også smudsafvisende, så dragten er meget let at holde ren. For god beskyttelse mod vejr og vind har dragten en behagelig foring indvendigt og ekstra isolering over bagen. Dette er en dragt, der vil holde barnet varmt under al slags sneleg.

Dragten leveres med både hætte og fodstropper. Hætten kan let tages af og sættes på igen, samtidig med at den kan justeres for at beskytte mod den bitre vind. Fodstropperne er lavet af slidstærkt silikone og vil holde støvlerne godt på plads, så sne og vand ikke kan trænge ind i barnets dragt.

Gode egenskaber som vand- og vindtæt materiale er afgjort en fordel. Dragten kan bruges i al slags vejr, og barnet vil forblive varmt og tørt. For ekstra beskyttelse har dragten også fine refleksdetaljer. Disse detaljer gør det lettere for bilister at se barnet i mørket, så det kan færdes sikkert både om dagen og om aftenen.

Det skal du kigge efter, når du køber flyverdragter

En god flyverdragt kan være en større investering, og det er vigtigt at vide, hvad du skal kigge efter. Du skal sørge for, at størrelsen er rigtig, at dragten har en god pasform, at den holder barnet tørt og varmt, og at den lader kroppen ånde.

Der er også sikkerhedsmæssige spørgsmål at tage i betragtning, når du skal købe flyverdragt. Er der snore eller andet, der kan sætte sig fast, når barnet leger? Har flyverdragten reflekser? Kan hætten tages af? Endelig er det også relevant at kigge på, hvordan flyverdragten skal vedligeholdes.

Størrelse og pasform skal være rigtig

Det kan være fristende at købe en lidt for stor flyverdragt, så barnet kan vokse i den. Men det betyder, at dragten vil krølle og folde i ærmer og ben, og det hindrer barnets bevægelighed. Men flyverdragten må heller ikke være for lille, så den strammer.

Det er en god idé at købe en flyverdragt med elastik i taljen. Det sikrer en god pasform, og barnet kan bruge flyverdragten i flere sæsoner. Nogle flyverdragter kan også tilpasses i ærme- og benlængde, så de kan bruges i længere tid, mens barnet vokser.

Finn bedst i test flyverdragter hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test flyverdragter hos os på Testjagt.dk!

Flyverdragten skal være fremstillet i gode materialer

En flyverdragt skal selvfølgelig holde barnet tørt. Her skal du være opmærksom på, at der i nogle flyverdragter bruges flourstoffer for at gøre dem vandafvisende. Flourstoffer er skadelige for miljø og helbred, så vælg en PVC-fri dragt.

Flyverdragtens for skal helst være et glat materiale, så dragten er nem at tage på. Endelig er der selve fyldet. Det er den isolerende del, som holder barnet varmt. Men husk, at et alt for tykt fyld hæmmer barnets bevægelsesfrihed.

Aftagelige hætter og nemme lukninger

En hætte kan være praktisk, men den skal altid kunne tages af, hvis den forstyrrer barnets leg. Der er også risiko for, at en hætte sidder fast under leg, og så er det bedst, hvis hætten ryger af.

En flyverdragt lukkes med lynlås eller velcro. Velcroen er nem for barnet at bruge, til gengæld bliver den hurtigt slidt. Lynlåsen er mere holdbar, men sværere for barnet at lukke selv. Husk altid, at en lang lynlås er mest praktisk.

Hvornår har børn brug for flyverdragter?

Når dit barn begynder at kravle og gå, er det tid til at se sig om efter den bedste flyverdragt. Husk dog, at en flyverdragt ikke er til at sove i for baby. Det er for varmt, og dragten er for stiv.

Flyverdragten er til leg og udeliv, når det er rigtig koldt. En tommelfingerregel er, at flyverdragten skal frem i det sene efterår og vinterhalvåret. Temperaturen udenfor skal nærme sig 0 grader, før det er nødvendigt at tage flyverdragt på til udendørs leg.

Ofte stillede spørgsmål om flyverdragter

Hvordan finder jeg ud af, hvor kraftigt isoleret flyverdragten skal være? Er der nogle situationer, hvor en tyndere isolering er bedst, eller skal jeg altid gå efter den tykkeste og varmeste flyverdragt?

Det afhænger af, hvor koldt det er udenfor, om det blæser og så selvfølgelig, hvor aktivt, dit barn er. Hvis dit barn mest er til stillesiddende leg, er det godt at vælge en flyverdragt med kraftig isolering. Men hvis barnet løber meget omkring, er en tyndere isolering bedre for bevægelsesfriheden.

Mange flyverdragter reklamerer med, at de er vindtætte, og at de slutter tæt ved ankler og håndled. Samtidig har mange flyverdragter tapede sømme. Skal en flyverdragt altid være så vindtæt som overhovedet muligt?

Når en flyverdragt er vindtæt, kan dit barn bedre holde på varmen. Det er dog vigtigt, at flyverdragten samtidig er lavet af et materiale, der lader kroppen ånde. Ellers vil barnet hurtigt blive alt for varm og svedig inde i den tætsluttende dragt.

Hvad betyder det egentlig, når en producent angiver, at en flyverdragt har et vist vandsøjletryk? Skal en flyverdragt være vandafvisende, eller skal den være vandtæt? Og hvad er forskellen på de to ting?

Vandafvisende er ikke det samme som vandtæt. En flyverdragt vil aldrig være 100% vandtæt, men det er klart, at den helst skal kunne holde barnet tørt – også i sne, slud og regn. Et vandsøjletryk på f.eks. 4000 mm betyder, at man kan placere en fire meter høj vandsøjle oven på tøjet, uden at vandet trænger igennem stoffet. En så høj vandtæthed er rigeligt til at holde barnet tørt – men desværre holder de tapede sømme ikke altid.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 11/10/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test