Bedste Gåvogner For Børn, Der Lærer At Gå (Bedst i Test 2024)

I denne artikel vil vi gennemgå, hvilken gåvogn er bedst i test ifølge vores testpanel!

En gåvogn kan være et vigtigt redskab når dit barn skal lære at bevæge sig og gå selvstændigt. Men der findes også rigtig mange på markedet. Her kan du læse mere om, hvilke karakteristika de har, og hvordan de adskiller sig fra hinanden. Så kan du støtte op om dit barns udvikling og vælge den rette.

Hvorfor er gåvogne så gode for dit barns udvikling? Du ser ofte små børn traske rundt mens de skubber til diverse ting, og det gør de, fordi de naturligt søger at bevæge sig. Med en gåvogn understøtter du barnets naturlige behov for selvstændighed og mobilitet. Gåvogne hjælper dem med balancen, samtidig med at de kan være selvstændige og ikke holde i mors eller fars hånd mens de øver sig i at gå.

Find den bedste gåvogn til dit barn

Vi har fundet de fem bedste gåvogne på markedet lige nu. Den klassiske BRIO er en klassiker af en grund, og er vores bedste i test. BRIO gåvognen tilbyder god stabilitet, så det er sikkert for dit barn at navigere rundt selvstændigt. Og så er det jo altid et hit, at barnet selv kan putte sit eget legetøj op i ladet. Gåvognen fra Fisher Price er dog også et rigtig fornuftigt og sjovt køb til billige penge.

1. Vinderen og bedst i testen blev gåvogne fra BRIO

Fordele

 • Justerbare bremser
 • Opbevaringslad, så barnet kan gå tur med sit legetøj

Ulemper

 • Håndtaget kan ikke justeres i højden
 • Ikke noget aktivitetslegetøj integreret

Specifikationer

Mere om BRIO

Gåvognen fra BRIO udvikler sig i takt med dit barns udvikling og stabilitet. Med denne gåvogn kan du justere bremserne, og dermed den modstand, som barnet føler når han/hun skubber den. Dette er gavnligt især i starten, så barnet ikke vælter. Den er desuden fremstillet af træ, som giver den et flot udtryk.

BRIO gåvogn er bedst i test fordi den er alsidig og kønsneutral. Den kan benyttes af barnet når han/hun lærer at gå, og grundet bremsen kan den bruges i takt med barnets stabilitet og udvikling. Det gør, at gåvognen kan bruges i lang tid og i mange forskellige typer af leg.

Selv når barnet går selvstændigt, vil barnet finde glæde og leg i denne gåvogn og kan bruge ladet til at opbevare sit eget legetøj. Da gåvognen fra BRIO desuden er lavet af træ er den yderst holdbar. Dette er det perfekte valg til barnet der lærer at gå, men vil kunne bruges til leg længe efter.

2. På andenpladsen er gåvogne fra Fisher-Price Zebra Walker

Fordele

 • Meget for pengene
 • Integreret lyd og lys

Ulemper

 • Benytter batterier, som man skal udskifte over tid
 • Har ingen justerbare bremser

Specifikationer

Mere om Fisher-Price Zebra Walker

Fisher-Price Zebra Walker er et sjovt og godt alternativ til dit barn når han/hun skal lære at gå. Den er den bedste gåvogn til prisen og er visuelt stimulerende og underholdende for barnet, som uden tvivl vil finde denne sjov at lege og gå med. Barnet vil kunne finde den støtte og balance, han/hun har brug for mens han/hun lærer at gå.

Denne Fisher-Price er vores bedst i test gåvogn til prisen fordi den tilbyder sjov underholdning til barnet samtidig med, at den tilbyder den stabilitet, barnet har brug for når han/hun lærer at gå. Den har sjove lyde og lys, som uden tvivl vil være et hit for dit barn i denne fase.

Fordi denne gåvogn har integreret lys og lyd er det nødvendigt, at indsætte batterier. Disse følger dog med i pakken. Hvis du vælger at købe denne gåvogn, vil du opleve at dit barn bliver stimuleret motorisk når han/hun går, men samtidig også bliver stimuleret via de integrerede lyde og lys.

3. På tredjepladsen er gåvogne fra Jabadabado

Fordele

 • Gåvogn med aktivitetslegetøj og opbevaringslad
 • Lavet af træ

Ulemper

 • Har ikke justerbare bremser
 • Ingen lyd/lys integreret

Specifikationer

Mere om Jabadabado

Jabadabado Aktivitetsvogn er visuelt tilfredsstillende. Med sine dæmpede farver vil denne gåvogn passe godt ind i din stue. Den tilbyder samtidig god støtte og stabilitet når dit barn går rundt med den. Selvom den er lavet af træ, så har hjulene gummi på, så den larmer ikke unødvendigt og vil heller ikke ødelægge dine gulve.

Jabadabado Aktivitetsvognen er et super valg til dit barn. Den gør det muligt for dit barn at træne sine motoriske færdigheder såvel som den tilbyder leg og opbevaring. Den er en alt-i-en gåvogn, og derfor er den vores bedste premium køb i denne test, og den vil uden tvivl bringe glæde.

Vognen har indbygget aktivitetslegetøj såsom kugleramme og tandhjul, som vil stimulere dit barns finmotoriske evner. Bag på gåvognen er der også et lad, så dit barn kan opbevare sit legetøj. Dette gør, at denne gåvogn er yderst alsidig og vil kunne bruges af dit barn længe efter, at han/hun har lært at gå.

4. På fjerdepladsen er gåvogne fra VIGA

Fordele

 • Lavet af træ
 • Integreret aktivitetslegetøj

Ulemper

 • Intet gummi på hjulene
 • Ikke integreret lyd/lys

Specifikationer

Mere om VIGA

VIGA gåvogn er også et super valg og tilbyder endda legetid med de integrerede legetøjsaktiviteter. Dit barn vil kunne træne sine grovmotoriske evner når han/hun skubber vognen rundt. Men også de finmotoriske evner trænes når dit barn vil lege med de integrerede aktivitetslegetøj, som findes både foran og på siderne.

Med denne gåvogn vil dit barn blive stimuleret af de flotte og klare farver samtidig med, at dit barn kan køre rundt med den i hele huset. Hele gåvognen, inklusiv legetøj, er lavet af holdbart træ, og den vil derfor kunne benyttes og holde til lege i mange år.

Gåvognen fra VIGA er et godt og sjovt køb til dit barn fordi den tilbyder både aktivitetslege og støtte til at lære at gå. Dit barn vil kunne bruge mange timer med denne gåvogn, og du vil nyde at kunne opleve, at dit barn udvikler sig både grovmotorisk og finmotorisk.

5. På femtepladsen er gåvogne fra Done By Deer Croco

Fordele

 • Justerbart håndtag
 • Gummihjul

Ulemper

 • Ingen justerbare bremser
 • Ikke integreret aktivitetslegetøj

Specifikationer

Mere om Done By Deer Croco

For dem, der leder efter en mere gammeldags dukkevogn eller en retro-inspireret dukkevogn, er denne model fra Alice & Fox et glimrende valg!

Designet er charmerende og lige så fint at placere som en indretningsdetalje på børneværelset, allerede inden barnet er vokset nok til at begynde at lege med dukker. Det er også muligt at købe dukkevognen i et sæt, hvor spisestol og dukkeseng er en del af samme serie fra Alice & Fox. Dukken inkluderer en pude, en dyne og en sød lille pude, så dukken kan putte sig i sin nye vogn.

Kjøpguide – Sådan vælger du den bedste gåvogn

Alle børn er forskellige. Det er vigtigt, at du tager udgangspunkt i dit eget barn når du skal vælge, hvilken gåvogn, du vil købe, for der er rigtig mange at vælge imellem.

Når du skal vælge den rette gåvogn, så bør du tage udgangspunkt i dit barns motoriske egenskaber. Læs videre for at få tips til at finde den perfekte gåvogn til dit barn.

Størrelsen på gåvognen

Sørg for at vælge en gåvogn, der passer dit barns højde. Gåvogne findes i mange forskellige højder, og ikke alle kan justeres. Hvis en gåvogns håndtag er for højt, kan dit barn måske ikke nå.

Håndtaget på gåvognen skal have en passende højde i forhold til dit barn. Derfor er det vigtigt, at måle dit barn og sørge for, at finde en gåvogn i en højde dit barn vil kunne bruge.

Finn bedst i test gåvogner hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test gåvogner hos os på Testjagt.dk!

Dit barn skal synes den er sjov

Ønsker du at understøtte, at dit barn enten skal lære at gå eller blot gå mere? Så er det vigtigt, at dit barn også synes, at gåvognen er sjov og gerne vil lege med den.

Hvis dit barn elsker at gå rundt med sit eget legetøj bør du derfor vælge en med et opbevaringslad. Men hvis dit barn derimod elsker legetøj med lyd, så vælg en gåvogn med dette.

Den skal være nem at bruge

Du ved selv, at dit barn nemt kan blive frustreret. Og frustration leder ofte til skrig og gråd. Sørg derfor for at vælge en gåvogn, som dit barn nemt kan køre rundt med.

Du bør derfor overveje, hvilken type hjul gåvognen har. Den skal kunne køre nemt på jeres type gulve, og dit barn skal nemt kunne navigere rundt om hjørner.

Hvornår bruges en gåvogn?

Typisk er en gåvogn god at have når dit barn skal lære at gå, men stadig har brug for noget støtte og stabilitet så han/hun ikke falder. Gåvognen der er bedst i test kan benyttes helt fra 9 måneders alderen.

Da mange gåvogne ofte kan have mange andre funktioner, så kan gåvogne dog bruges i flere år og i mange forskellige lege og læringsaktiviteter. Dit barn vil længe gavne af dem motorisk.

Ofte stillede spørgsmål om gåvogne

Kan gåvogne altid justeres i højden eller er det kun enkelte gåvogne der kan gøre det?

Det er ikke alle gåvogne der kan justeres i højden. Det er vigtigt, at du læser produktbeskrivelsen for hver enkelt gåvogn.

Hvilken type hjul er bedst til en gåvogn til mit barn? Er gummi, plastik eller træ bedst?

Det afhænger af, hvilken type gulv du har i dit hjem. Typisk larmer plastikhjul dog mere på hårde gulvflader såsom træ.

Har alle gåvogne en bremse der kan justeres, så der skabes modstand for barnet når han/hun skubber den rundt?

Nej, ikke alle gåvogne tilbyder en justerbar bremse. Det er derfor vigtigt, at du læser produktbeskrivelsen for hver enkelt gåvogn, hvis du ønsker en med justerbar bremse.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 17/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test