Bedste Klapvogn Til Eventyr Med Dit Barn (Bedst i Test 2024)

I denne artikel vil vi gennemgå, hvilken klapvogn er bedst i test ifølge vores testpanel!

En klapvogn er nærmest uundværlig for forældre, når de skal ud at gå ture med deres små børn. Det smarte er, at den ikke fylder lige så meget som en barnevogn, og at den er meget nemmere at manøvrere rundt med. Det er det ideelle valg til en gåtur i byens gader eller en hyggelig tur i den skønne natur, hvor forældre kan få uforglemmelige oplevelser med deres børn.

Klapvogne findes i forskellige prisklasser og er fremstillet med forskellige formål. F.eks. kan det være forældrenes ønske, at klapvognen skal kunne bruges til løb, gåture i byen eller som en offroader i naturen. En klapvogn bør være funktionel, praktisk og nem at bruge. Den kan også være designmæssigt flot og give glæde rent visuelt i dagligdagen.

Den bedste klapvogn – 5 bedst i test klapvogne

Baby Jogger City Elite 2 klapvognen er testvinderen, og dens succes er da heller ikke til at tage fejl af. Den er gennemtestet af forbrugere over en årrække på hele 14 år, og så er den yderst slidstærk. Derudover er den også det bedste valg, når det kommer til at være praktisk og funktionel. Thule Urban Glide 2 og Beemoo Easy Fly+ klapvognene er også nogle af favoritterne med deres gode funktionalitet og komfort.

1. Vinderen og bedst i testen blev Baby Jogger City Elite 2 klapvogn

Fordele

 • Slidstyrke og holdbarhed
 • Meget brugervenlig

Ulemper

 • Fås kun i grå nuancer
 • Stor kaleche der fylder

Specifikationer

Mere om Baby Jogger City Elite 2 klapvogn

Baby Jogger City Elite 2 er en populær og førsteklasses klapvogn. Den klarer sig godt i alt terræn, er rummelig og kommer med den patenterede ”Quick Fold Technology”, som sikrer en let og sikker sammenfoldning. Dens store kaleche har et kighul og yder en solbeskyttelse på hele 50+. Ryglænet er justerbart, så man altid kan sørge for, at barnet sidder godt.

Baby Jogger City Elite 2 er en klapvogn, der klarer sig fantastisk i test. Blandt andet er den testvinder hos det norske magasin klikk.no. Det var især kategorierne brugervenlighed og slidstyrke, som den scorede højt i. Forældre synes, at den er nem at tage med og let at bruge generelt. Ryglænets trinløse justering har også fået topkarakter.

Baby Jogger City Elite 2 er det helt oplagte valg, hvis man ønsker en klapvogn, der kan holde i mange år, og hvor sikkerheden er i top. Gummihjulene er gode til al slags terræn, hvilket giver en god alsidighed, når forældre går tur med deres børn i den. Den praktiske klapvogn kan foldes sammen med kun én hånd. Helt perfekt, hvis du som forælder er alene afsted med dit barn.

2. På andenpladsen er Thule Urban Glide 2 løbevogn

Fordele

 • God til løbetræning
 • Sikkerheden er i top

Ulemper

 • Måske ikke prisen værd, hvis du ikke løber
 • Justeringsmulighederne kan føles overvældende

Specifikationer

Mere om Thule Urban Glide 2 løbevogn

Thule Urban Glide 2 er perfekt udformet til både løbetræning og til de hyggelige gåture i by og på land. Det er den bedste klapvogn, når du gerne vil have mulighed for at få dine daglige løbeture – med dit barn med i klapvognen. Sikkerheden er i top, og den har gode justeringsmuligheder.

Thule Urban Glide 2 løbevognen er en bedst i test klapvogn, hvilket også bekræftes hos norske Aftenposten.no, hvor den er testvinder. Løbevognen kommer med store, letkørende hjul og en yderst god affjedring. Den har en relativt lav vægt, men samtidig formår den også at have en rigtig god affjedring.

Denne klapvogn er et rigtig godt valg, hvis du som forælder ønsker at bibeholde din løbetræning, efter du har fået et barn. Hvis du har brug for en alsidig klapvogn, der både kan tage dig og dit barn på spændende gåture i midtbyen, men også ud i sværere terræn i skov- eller naturområder, så er Thule Urban Glide 2 helt perfekt.

3. På tredjepladsen er Beemoo Easy Fly+ Klapvogn

Fordele

 • Perfekt til de rejselystne
 • Fuld liggende position
 • Refleksdetaljer
 • I liggende position er der en stor mesh-luftspalte i den bageste del af ryggen, der skaber ventilation
 • Stor og funktionel varekurv

Ulemper

 • Ingen imponerende kørefornemmelse

Specifikationer

Mere om Beemoo Easy Fly+ Klapvogn

Endnu et billigere alternativ i vores test af de bedste rejsevogne er Beemoo Easy Fly+. Denne model har en T-bøjle, som ingen af vores andre testede rejsevogne har. Det er en smagssag, om man finder dette funktionelt og behageligt eller ej, det positive er, at bøjlen kan fjernes, hvilket gøres let.

Vognen kan også, ligesom vores andre vogne i testen, klare 22 kg, hvilket er en opdatering fra den tidligere Beemoo Easy Fly, der havde en maksimalvægt på 15 kg. Dette chassis eller modellen på chassiset bruges af flere andre mærker, og derfor ligner flere modeller på markedet i dag hinanden. Andre modeller af vogne, der er næsten identiske, er populære Carena Kobbe og Kobbe Lux, mere eller mindre videreudviklet, men grundlaget er det samme.

Hvis du leder efter en funktionel rejsevogn, er Beemoo Easy Fly+ helt klart et prisværdigt alternativ. Det, vi på Testjakt mener, er de største fordele og bedste egenskaber ved netop denne vogn, er varekurven, der både er rummelig og sikker. Men også den fulde liggende position, der ledsages af en dejlig luftspalte i mesh-stof, der giver fantastisk ventilation i vognen på rigtig varme dage. Når den er foldet sammen, fungerer denne vogn også som håndbagage på de fleste flyselskaber i dag.

Sammenfattende er Beemoo Easy Fly+ ikke en vogn, der får nogen til at hæve øjenbrynene æstetisk, den har heller ikke en fantastisk rulle eller overdreven kørefornemmelse, men samlet set er dette en god rejsevogn, der helt klart er prisværdig og utroligt nem at folde sammen og åbne, hvilket er meget værd!

4. På fjerdepladsen er Baby Jogger City Mini GT 2.1

Fordele

 • Et godt valg til byen
 • Smart design

Ulemper

 • Ikke terrængående
 • Lille i størrelse

Specifikationer

Mere om Baby Jogger City Mini GT 2.1

Baby Jogger City Mini GT 2 er perfekt til bykørsel, og denne udgave, der er en 2’er, kommer opdateret med indbygget fodstøtte og affjedring. Parkeringsbremsen på baghjulet giver en sikker og tryg oplevelse. Kalechen kan indstilles i tre forskellige positioner og har et gennemsigtigt vindue. Der medfølger en stor opbevaringskurv til denne klapvogn.

City Mini GT vandt Bedst i Test i TÆNK i 2016, og med den nye version er klapvognen kun blevet endnu bedre og mere eksklusiv. Det er en praktisk og funktionel klapvogn, der med sit nye eksklusive matsorte stel ikke kun er brugervenlig, men også ser flot ud i bybilledet.

Vælg denne klapvogn, hvis du gerne vil have en smart, let og brugervenlig klapvogn, som du kan promenere med i byen – alt imens dit barn sidder trygt og behageligt. Håndbremsen på klapvognen er nem at komme til på siden af stellet, og der er et støddæmpende forhjulsophæng.

5. På femtepladsen er Beemoo Pro Multi Klapvogn

Fordele

 • Eksklusive materialer
 • Ergonomisk sæde

Ulemper

 • Intet aftageligt betræk
 • Ikke god til løbeturen

Specifikationer

Mere om Beemoo Pro Multi Klapvogn

Beemoo Pro Multi er en klapvogn fra Beemoos populære Pro-serie. Stellet føles behageligt med sit imiterede læder, og det ergonomiske sæde kan vendes. Hjulene på stellet er punkterfrie EVA-hjul, og de forreste hjul kan låses. Det er desuden muligt at forlænge kalechen, som også har et praktisk ventilationsvindue til varme dage.

Denne klapvogn er yderst populær og klarer sig rigtig godt i test. Fleksibilitet, ergonomi og kvalitetsmaterialer er, hvad Beemoo Pro Multi klapvognen er kendt for. Det lette aluminiumsstel kan nemt foldes sammen ved blot at løfte i midterstykket. Noget der gør det nemt for enhver forælder, når den hyggelig gåtur er ovre.

Hvis du gerne vil have en klapvogn, som kan noget ud over det sædvanlige, som f.eks. fodstøtten, der er fremstillet i smudsafvisende stof og det justerbare håndtag, så er Beemoo Pro Multi klapvognen dit optimale valg. Her får du en klapvogn fra en kendt serie, hvor det er muligt at tilkøbe masser af praktisk tilbehør.

Kjøpguide – Hvordan vælger man den bedste klapvogn?

Når man står over for køb af en ny klapvogn, kan det være en god ide at kigge på, hvilke materialer klapvognen er fremstillet af, samt hvor brugervenlig den er. Hvad klapvognen skal bruges til, er desuden vigtigt at vide. For nogle forældre betyder det designmæssige udseende også en hel del.

Nærlæs gerne beskrivelserne af klapvognene og fokuser på, hvilke materialer der er brugt. Se også videoer om, hvordan klapvognene benyttes og foldes sammen. Undersøg desuden, om der er mulighed for at tilkøbe ekstra tilbehør, du gerne vil have.

Brugervenlighed er vigtigt

Det ville være ærgerligt at skulle bruge unødvendig meget tid på at betjene og sammenfolde klapvognen f.eks. i forbindelse med en tur med offentlig transport. Det kan også være, at barnet bliver ked af det, og du hurtigt skal kunne lægge klapvognen bag i bilen.

Nogle klapvogne kan ligefrem foldes sammen med én hånd, hvilket giver dig masser af fleksibilitet som en travl forælder med små børn. Kig gerne efter de forskellige specielle funktioner, som den pågældende klapvogn har.

Finn bedst i test klapvogn hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test klapvogn hos os på Testjagt.dk!

Vælg gode materialer

De fleste forældre ønsker selvfølgelig, at den klapvogn, de køber, skal kunne holde i mange år. Derfor er det anbefalelsesværdigt at undersøge, hvilke materialer klapvognen er fremstillet af. Oftest vil du kunne finde disse informationer under specifikationerne.

Gode kvalitetsmaterialer er også med til at sikre, at dit barn sidder trygt og sikkert i klapvognen. Som forælder er det helt naturligt at gå op i sikkerheden.

Den skal være fremstillet med henblik på formålet

En klapvogn skal helst være fremstillet med henblik på at afdække et behov hos forældre. Derfor skriver de fleste producenter tydeligt, om klapvognen er udformet til bykørsel, terrænkørsel, løbeture, rejser m.m.

Der er forskel på, hvordan hjulene er lavet, størrelsen af klapvognen og formen, alt efter hvilken funktion den primært skal have. Nogle klapvogne kan f.eks. klare kørsel både i byen og naturen, men oftest vil du skulle tage et primært valg.

Hvornår bruger man en klapvogn?

En klapvogn er en fantastiske mulighed for at tage et mindre barn, som enten ikke kan gå endnu eller ikke kan gå særlig langt, ud på en gåtur. Det kan være i forbindelse med turen til dagplejen før arbejde eller en hyggelig, afslappet gåtur i fritiden. Fordi klapvognen har så vigtig en funktion i hverdagen, bør man som forælder holde øje med, hvilke af disse der klarer sig bedst i test.

En klapvogn har oftest en kaleche til at afskærme barnet for sol, vand og vind, og denne kan være i forskellige former og størrelser. Der er som regel også mulighed for at låse et af hjulene, så dit barn kan stå sikkert og trygt ved stilstand.

Ofte stillede spørgsmålom klapvogne

Hvordan vælger man som forældre bedste mellem at købe en klapvogn eller en barnevogn?

Mange forældre vælger at købe begge dele, især hvis de har meget små børn. En barnevogn er knap så nem at tage med sig, da den fylder mere, men den især god til de helt små børn, som stadigvæk sover lure. I takt med at barnet bliver ældre, vokser det ud af en barnevogn, og her er en klapvogn et bedre alternativ .

Hvad er det vigtigste at være opmærksom på, når man skal købe en klapvogn?

I forbindelse med køb af en klapvogn kan det anbefales at kigge på sikkerhed, komfort, og hvad du som forælder ønsker at bruge klapvognen til – f.eks. til gåture i byen, terrænkørsel i naturen og/eller løbetræning.

Fås der forskelligt tilbehør til disse klapvogne, og er det noget, der skal tilkøbes, som koster ekstra?

Sørg altid for at nærlæse beskrivelsen og tjek billeder fra den forhandler, du påtænker at købe din klapvogn hos. Nogle gange kan der købes pakker, hvor tilbehøret allerede er med, og andre gange skal man vælge det til.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 03/10/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test