Bedste Setting-spray Til Holdbar Makeup (Bedst i Test 2024)

I denne artikel vil vi gennemgå, hvilken setting spray er bedst i test ifølge vores testpanel!

En setting spray er et must for dem, der ønsker at skabe holdbar makeup, der bliver på plads hele dagen! Slip af med linjer, kagelighed, skinnende t-zone og lad i stedet din makeup sidde som en sten hele dagen. Derudover blander en setting spray dine makeupprodukter sammen og giver et sømløst og naturligt resultat. Lyder det som hokus pokus? Kan det virkelig virke? JA, er det enkle svar. En setting spray er magi til din makeup og et must i ethvert makeup kit!

En setting spray kan bruges både før du lægger din makeup, som et mellemtrin og også som en finish til at fikse. Fikseringsspray, primerspray og setting spray er forskellige navne, der ofte bruges, men som i de fleste tilfælde refererer til samme type produkt.

Når du skal vælge setting spray, skal du primært kigge efter, om produktet er beregnet til at give glød og et strejf af glimmer, eller om det sløver og gør, at din makeup og hud ikke føles skinnende. Her skal du tage udgangspunkt i din hudtype, men også hvad du føler din makeup har brug for og hvilke “problemer” du normalt har.

I vores sammenligning har vi udvalgt de bedste produkter fra segmentet setting sprays. Vi har valgt at sammenligne fem forskellige bedst sælgende produkter og sammenlignet anmeldelser, som klarer sig bedst i test, og som er anbefalet af professionelle makeupartister. Vi har også erfaring med flere af produkterne i testen.

1. Vinderen og bedst i testen blev setting spray fra MAC Cosmetics Prep + Prime Fix +

Fordele

 • Fungerer som primerspray og setting spray
 • Giver din makeup en markant bedre holdbarhed
 • Du behøver ikke købe primer, da dette er et 2 i 1 produkt
 • Har ikke en aftagelig korkprop men en fleksibel skruefunktion

Ulemper

 • Du skal købe et nyt produkt efter en måned eller deromkring, hvis du bruger det dagligt

Specifikationer

Mere om MAC Cosmetics Prep + Prime Fix +

Prep + Prime Fix+ Original fra MAC Cosmetics er en ansigtsspray og primer, der både fugter huden og fikserer din makeup. Det er et populært produkt blandt professionelle makeupartister og det har vundet mange priser, det ses ofte som en testvinder i sammenligninger mellem forskellige setting sprays. Mac setting spray er fuld af vitaminer og mineraler og indeholder naturlige ingredienser som agurk, grøn te og kamille, der holder huden frisk og hydreret.

Prep + Prime Fix+ Original har flere anvendelsesmuligheder og kan bruges før makeup påføres for at fugte huden. Den kan også bruges til at genopfriske makeuppen og fugte huden eller blot som finish, når du er færdig med din makeup. Sidstnævnte er den “klassiske” anvendelse til en setting spray. Det vil så hjælpe blush, foundation, pudder og andre formler til at blande sig bedre og mere naturligt. Det betyder, at du undgår kanter og din makeup får et problemfrit resultat.. Produktet er dermatologisk og oftalmologisk testet, altså også testet af øjenlæger. Den er velegnet til forskellige hudtyper og fikserer din makeup i op til 12 timer. Kombiner den gerne med Macs løse pudder for en fantastisk holdbarhed!

Sammenfattende er Prep + Prime Fix+ Original en alsidig ansigtsspray og primer, der hjælper med at opfriske og fugte din hud, mens du fikserer din makeup for langtidsholdbare resultater. Vi vil varmt anbefale dette produkt, da både vi hos Testjakt og brugere via anmeldelser påstår, at det giver fantastiske resultater og giver en markant bedre holdbarhed og finish til din makeup.

2. På andenpladsen er setting spray fra Urban Decay All Nighter

Fordele

 • Makeuppen smelter sammen, og du undgår kanter, skarpe linjer og plettet makeup
 • Din makeup bliver siddende som en sten
 • Perfekt mist, der giver et jævnt brusebad over ansigtet
 • Minimerer dine touch-ups i løbet af dagen
 • Make-uppen bliver på plads HELE dagen!

Ulemper

 • Lidt høj pris
 • Der var brugere, der fandt ud af, at deres i forvejen akne-tilbøjelige hud blev værre

Specifikationer

Mere om Urban Decay All Nighter

Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray er et produkt, der hjælper med at fiksere din makeup og holde den på plads i op til 16 timer, uden at den flyder eller sætter sig i fine linjer.

En af de vigtigste ingredienser i All Nighter er Temperature Control Technology, som hjælper med at holde din makeup på plads selv under varme og fugtige forhold. En anden fordel ved All Nighter Makeup Setting Spray er, at formlen er 100% vegansk og uden ingredienser eller biprodukter af animalsk oprindelse, et grusomhedsfrit produkt.

Afslutningsvis er Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray et ikonisk produkt i segmentet og et produkt, som alle makeup-entusiaster bør prøve på et tidspunkt! Den har en ikonstatus som er velfortjent, dette er virkelig en setting spray der holder hvad den lover, og et rigtig godt resultat og en helt vild holdbarhed! Brugere vidner om, at de sov med deres makeup på og stadig vågnede op med fantastisk makeup.

Du kan roligt gå dagen i møde uanset udfordringer i form af sved, regn, blæst og tør luft, makeuppen bliver siddende perfekt! Det er svært at finde utilfredse brugere, de fleste hævder, at dette er den ENESTE setting spray, der leverer resultater, der er 100% pålidelige. Den eneste ulempe er den høje pris, som giver en del penge, hvis du bruger den kontinuerligt. Samtidig er både vi og folk, der har testet produktet, enige om, at det er værd at bruge ekstra penge på noget, der fikser din makeup.

3. På tredjepladsen blev setting spray fra NYX PROFESSIONAL MAKEUP Make Up Setting Spray Matte

Fordele

 • Perfekt til dem, der ønsker et mat look eller hurtigt bliver fedtet
 • God pris
 • Mindre flaske, som gør den nem at have med i håndtasken
 • NYX har forskellige setting sprays, denne er for et mat resultat, men der er også en dugfri setting spray

Ulemper

 • Ikke for dem, der ønsker en glød

Specifikationer

Mere om NYX PROFESSIONAL MAKEUP Make Up Setting Spray Matte

Budgetvinderen af ​​sættesprays på markedet er fra NYX PROFESSIONAL. Denne setting spray giver et mat resultat og holder din makeup oliefri og glansfri hele dagen eller natten. Produktet fås også i en anden version kaldet “dewy”, denne variant fungerer bedre for dem, der gerne vil have en glød og gerne vil fugte huden i løbet af dagen.

En setting spray bør påføres med jævne sprays omkring 15 centimeter fra ansigtet. Påfør over hele ansigtet, når du lukker øjnene. NYX PROFESSIONAL MAKEUP Make Up Setting Spray Matte holder virkelig din makeup på plads meget bedre, end når du ikke bruger en indstillingsspray. Mange brugere føler, at den lave pris sammenlignet med dets gode resultater gør denne indstillingsspray til en vinder og en storfavorit hos mange.

4. På fjerdepladsen er setting spray fra HICKAP Preppy Prime Setting Spray Matte Finish

Fordele

 • Indeholder 100% vegansk grøn kaviar udvundet af alger
 • Primer og setting spray i én
 • God pris
 • Reducerer forekomsten af ​​porer

Ulemper

 • Indeholder alkohol og parfume
 • Er du tør, bør du supplere med ekstra primer

Specifikationer

Mere om HICKAP Preppy Prime Setting Spray Matte Finish

Setting spray fra HICKAP er en vegansk setting spray og primer, et 2 i 1 produkt, der er velegnet til alle hudtyper og dermatologisk testet. Den giver en mat finish og reducerer forekomsten af ​​porer, samtidig med at den fugter huden og hjælper med at sætte makeup. Størstedelen af ​​brugerne oplyser, at de oplever det som noget udtørrende. Du får de allerbedste resultater med normal til fedtet hud!

Sprayen er designet til at holde makeuppen på plads under alle vejrforhold og forhindre, at huden bliver skinnende eller makeuppen flyder. En af de unikke ingredienser i sprayen er 100% vegansk grøn kaviar udvundet af alger. Denne kaviar er rig på vitamin A og C, hvilket giver den både beskyttende, beroligende og antioxiderende egenskaber. Det indeholder også glykofilm, et stof, der fungerer som et forureningsskjold. Dette hjælper med at beskytte huden mod skadelige forurenende stoffer og UV-lys ved at fungere som en barriere mellem huden og eksterne miljøfaktorer.

Afslutningsvis vil vi anbefale dette produkt, da prisen er overkommelig, og størstedelen af ​​brugerne kun har positive anmeldelser. Ulemperne er, at den er mindre velegnet til dig med tør hud, da den ikke føles fugtgivende og da den også indeholder alkohol, som udtørrer huden noget. Derudover bliver den hurtigt udsolgt, når den kommer på lager!

5. På femtepladsen er setting spray fra Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray

Fordele

 • God duft af kokos og vanilje
 • Giver dig et dugfrit look med en dejlig glød
 • Du undgår tør og pudderagtig makeup
 • Passer perfekt til dig med tør hud!
 • Kan bruges både før makeup og som sidste trin til at “sætte” din makeup
 • Indeholder ingen alkohol

Ulemper

 • Ikke for dem, der ønsker et kedeligt resultat
 • Nogle brugere oplever, at de ser svedige ud efter et par timer, dette kan også afhænge af, hvad du bruger til anden makeup

Specifikationer

Mere om Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray

Det anerkendte makeupmærke Anastasia Beverly Hills har en setting spray, der er placeret i vores test. Deres “Dewy Set Setting Spray” er et produkt, der bruges til at fikse og give en glødende finish til din makeup. Denne spray har en dejlig duft af kokos og vanilje, der passer til de fleste. Du kan bruge produktet både inden du lægger din makeup, som primer (alternativt efter din sædvanlige primer men før foundation), men også til at fikse din makeup. Den blander problemfrit de forskellige produkter, du bruger i din makeuprutine. Det kageagtige look, der nemt opstår ved brug af foundation og løst pudder, er som blæst væk, når man bruger Anastasia dewy setting spray. I stedet får makeuppen og ansigtet en sund og naturlig glød.

Dette er et ideelt produkt til personer med tør hud eller til dem, der ønsker at opnå en “duggevåd glød”, eller som nemt bliver tørre ved brug af mat setting spray. Du kan bruge denne bløde spray med eller uden make-up for at give din hud et sundt og frisk look.

Købsvejledning – Hvorfor skal jeg bruge en setting spray?

For dig, der ikke tidligere har brugt setting spray i din makeup rutine, kan det være svært at tro på det magiske resultat og den indflydelse en setting spray kan have på din makeup. Så virker indstillingsspray virkelig? Svaret er et rungende JA! Det virker højst usandsynligt, at enhver makeupartist i verden ønsker at lave en makeup, der ikke er færdig med en fikseringsspray.

Det er ikke kun holdbarheden på din makeup der øges, resultatet ser også mere naturligt ud, da en setting spray blander dine brugte produkter sammen og giver dig et mere “svejst” og mere naturligt resultat. Det lyder måske som fiktion, men du vil aldrig undvære dette produkt, når du først indser, hvilken enorm forskel det faktisk gør. Hvis du ikke vil bruge store summer, så prøv vores budgetvinder fra NYX Professionals, denne fikseringsspray fås i både en dugfrisk finish og en mat finish. Et tip er at spraye et lag, når du har lagt din foundation på, og så også afslutte med endnu et lag, når du er helt færdig med din makeup.


När använder man en setting spray?

Du, der lægger make-up dagligt, vil gerne bruge din indstillingsspray, hver gang du lægger make-up. En setting spray bruges som efterbehandlingsprodukt, når du er helt færdig med din makeup. Du sprøjter derefter et jævnt brusebad over hele ansigtet. Luk øjnene og spray med en afstand mellem 15-20 cm. Lad det derefter tørre, før du rører ved dit ansigt.

Der findes forskellige typer setting sprays, hvoraf de fleste også kan bruges inden du lægger din makeup. Produktet bliver så som en primer, en base der udjævner og fugter huden og gør det nemmere at lægge anden make-up på. Vores testvinder fra MAC Cosmetics Prep + Prime Fix +, er lavet specielt til at bruge som en “prep” inden makeup men også som en fixing spray og som finish til din makeup. Dette er virkelig et utroligt produkt med meget tilfredse brugere. Da det fungerer med dobbelte egenskaber, sparer du plads i toilettasken, da du kan springe primeren over.

Finn bedst i test setting-spray hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test setting-spray hos os på Testjagt.dk!

Settespray kan give glød eller et mat resultat

Hvis du har tør hud og ofte oplever, at din make-up strammer op eller ikke absorberes af huden, kan det skyldes, at du har brug for mere fugt og hudplejeingredienser. Bruger du en dugfrisk finish på din setting spray, får du en dejlig og frisk følelse med en flot glød, samtidig med at du fugter huden! Se venligst nærmere på Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray, som er alkoholfri, vegansk, grusomhedsfri og fri for parabener. Alkohol er noget, der på den ene eller anden måde optræder i de fleste makeup-produkter, og selv i små mængder kan de være udtørrende på følsom hud.

Pris

Der er forskellige prisklasser for setting sprays og nogle af de produkter vi har med i vores sammenligning har både budgetvenlige og lidt dyrere versioner. Selv den billigste setting spray i vores test har gode anmeldelser og tilfredse brugere. Vi hos Testjakt har selv testet 3 af de ovennævnte sprays, Urban Decays All Nighter, MAC Cosmetics Prep + Prime Fix + og NYX PROFESSIONAL MAKEUP Make Up Setting Spray Matte, altså både testvinder, budgetvinder og bedste premium produkt. Alle tre varianter er UTROLIG gode og prisen værd! I sidste ende afhænger dit valg af dit budget, og hvad du er villig til at betale for et makeup-produkt.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 17/05/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test