Bedste Skråstole Til Din Baby (Bedst i Test 2024)

I denne artikel vil vi gennemgå, hvilken skråstole er bedst i test ifølge vores testpanel!

En skråstol til babyer er en behagelig og afslappende stol, som gynger i takt med babyens bevægelser. Den kan bruges til at aktivere babyen i kortere tid ad gangen, da de fleste babyer kan lide den gyngende bevægelse. Nogle babyer slapper så godt af i skråstole at de kan slappe af i den i længere tid eller sove lur.

Skråstole kommer i mange forskellige varianter. Nogle er helt simple og har ikke andre funktioner end den behagelige stol. Andre har sjove og smarte funktioner som automatisk gynge, indbygget legetøj eller musik. Læs med her for at se hvilke forskellige stole der er valgt som bedst i test i de forskellige kategorier, og find den der passer bedst til dit og din babys behov.

De fem bedste skråstole til babyer

Vi har kigget igennem det store udbud af skråstole der er på markedet lige nu, og samlet et udvalg af de allerbedste indenfor forskellige kategorier. En klar favorit er Lite skråstolen fra Moweo. Den imponerer med sit simple design og store antal af funktioner og anvendelsesmuligheder. Med de mange stole af høj kvalitet på markedet, siger det ikke så lidt, når netop den her scorer højt på kundetilfredsheden.

1. Vinderen og bedst i testen blev skråstole fra 4moms MamaRoo 4.0

Fordele

 • Superlækkert design
 • Indstillinger for bevægelse

Ulemper

 • En større stol der er sværere at transportere
 • Tager lidt til at lære alle indstillinger

Specifikationer

Mere om 4moms MamaRoo 4.0

Denne stol er klart blandt de aller bedste skråstole på markedet lige nu. MamaRoo 4.0 stolen er en helt opdateret version af den klassiske skråstol, hvor der er taget højde for de naturlige bevægelser, som babyen er vant til og kan lide. Dette giver en tryg og naturlig oplevelse.

Netop denne stol fra 4moms vinder ofte bedst i test blandt skråstole for dens innovative og nytænkende design. Samtidig har den masser af funktioner, som alle er i den bedste kvalitet. Hvis du har høje standarder for babyudstyr og elsker flot design og de nyeste funktioner, så vil du ikke blive skuffet over MamaRoo 4.0

Udover den bløde og behagelige stol med fem forskellige indstillinger for bevægelse, har MamaRoo 4.0 skråstolen også masser af andre sjove og smarte funktioner. Der er både MP3-afspiller så du kan afspille musik eller lyde for din baby når den slapper af i stolen. Du kan også vælge at afspille nogle af de indbyggede naturlyde.

2. På andenpladsen er skråstole fra Moweo Nordic

Fordele

 • Holdbart design
 • Vaskbart betræk

Ulemper

 • Ikke mange indstillingsmuligheder
 • Batterier medfølger ikke

Specifikationer

Mere om Moweo Nordic

Moweo har med deres Lite model valgt et simpelt og tidsløst design og de bedste af de mange funktioner der findes for skråstole. Du kan altså sagtens finde en stol med flere funktioner eller sjovere udsmykning, men til gengæld har Moweo her fokus på detaljerne og kvaliteten og intet er overladt til tilfældighederne.

Denne stol er blandt de mest populære skråstole hos kunderne og vinder ofte i test. Dette skyldes blandt andet det stabile design og gode og overskuelige funktioner. Stolen kan gynge i to hastigheder og har beroligende vibrationer der kan slås til og fra og er et sikkert hit hos babyer.

Tekstilerne på skråstolen fra Moweo kan tages af og vaskes, så stolen er nem at holde i god stand. Samtidig kan legetøjsbøjlen tages af, så stolen også kan bruges når barnet bliver lidt større. Det er altså en fleksibel stol i en kvalitet og et design der kan holde i mange år.

3. På tredjepladsen blev skråstole fra Ingenuity InLighten

Fordele

 • Sødt og sjovt design
 • Mange funktioner med lys og lyd

Ulemper

 • Lyse farver kan være upraktiske
 • Lidt større end andre modeller

Specifikationer

Mere om Ingenuity InLighten

Denne super flotte og sjove stol fra Ingenuity bliver med garanti et hit hos både forældre og baby. Her får I de nyeste funktioner for skråstole, blandet med mange søde design-detaljer og og masser af underholdning og indstillinger. Samtidig er denne skråstol overraskende praktisk, og kan pakkes sammen når den skal opbevares eller transporteres.

Denne stol er tit blandt de mest populære skråstole i test. Dette skyldes at både børn og voksne er vilde med det bløde og hyggelige design med søde kaniner og rolige farver. Hele stolen og den aftagelige bøjle er beklædt med blødt stof, der er skånsomt mod den følsomme babyhud.

Skråstolen kan både gynge frem og tilbage, samt laves til en stationær stol. Der er indbygget lys i bøjlen over babyen, der kan ligge og betragte de flotte farver og søde kaniner der hænger ned fra bøjlen. Underlaget i stolen er også formet som en kanin og kan tages op og bruges separat som f.eks. legetæppe.

4. På fjerdepladsen er skråstole fra BabyBjörn Bliss 

Fordele

 • Klassiker, der er en bestseller i flere lande!
 • Praktisk og vaskbart betræk

Ulemper

 • Ingen sjove ekstra funktioner

Specifikationer

Mere om BabyBjörn Bliss 

Skråstole fra BabyBjörn er en babysitter i klassisk design i blødt og behageligt stof fremstillet af Oeko-Tex certificeret bomuld. Den har tre forskellige positioner til leg, hvile og søvn og kan også laves om til en gyngestol. Du fjerner stoffet for at vaske, og du kan nemt folde babysitteren, hvis det er nødvendigt. Dit barn kan bruge den fra den vejer 3,5 kg, og den har en maksimal vægt på 13 kg.

Denne babysitter er blød og behagelig for dit barn og kan bruges både til at sove og lege. Den er ergonomisk designet, så dit barn kan sidde sikkert. Dit barn kan bruge det i lang tid, da den anbefalede alder er fra nyfødt til omkring to år. Du kan nemt tage betrækket af og vaske det, hvis det bliver snavset. Du kan også folde den sammen, hvilket er praktisk.

5. På femtepladsen er skråstole fra Petite Chérie Adele 

Fordele

 • Simpelt og holdbart design
 • Rigtig god til prisen

Ulemper

 • Kun lidt medfølgende tilbehør
 • Ingen automatiske funktioner

Specifikationer

Mere om Petite Chérie Adele 

Skråstolen fra Petite Chérie ser både simpel og luksuriøs ude, med sine enkle former og bløde polstring. Her er der også tale om en af de mere enkle skråstole på markedet, der ikke har en masse forskellige automatiske funktioner eller medfølgende tilbehør. Til gengæld er det en praktisk og holdbar stol, der ikke går på kompromis med designet.

Petite Chérie skråstolen er ofte blandt de skråstole der bliver fremhævet i test. Det er en holdbar og tidløs model, der samtidig har et flot udseende og kommer i flotte og søde farver. Der følger ikke meget tilbehør med når man køber stolen, men til gengæld kan man tilkøbe det tilbehør man måtte have brug for.

Stolens ryglæn kan indstilles på tre forskellige måder og højden kan indstilles i to niveauer. Legebøjlen kan også tages af. Det er også muligt at folde stolen sammen når den skal bruges eller skal transporteres. Stolen gynger behageligt i takt med barnets bevægelser, og er derfor et prissikkert hit hos både børn og voksne.

Sådan vælger du den rigtige skråstol

Når du skal vælge en skråstol, er der mange ting der er værd at have med i overvejelserne. Først og fremmest er det vigtigt at være klar over hvad du skal bruge stolen til: Skal den kun stå i hjemmet eller skal det være en lettere model der kan tages med på tur?

Udover det, er der mange andre ting at tage stilling til. Har du f.eks. brug for automatiske funktioner som gynge eller vibrationer? Hvad med en legebøjle med legetøj på? Og skal stolen være nem at vedligeholde?

Skråstolen skal leve op til dine og din babys behov

Først og fremmest skal din baby jo kunne lide at sidde i stolen. Det er altså vigtigt at stolen er komfortabel og passer i størrelsen. Hvis det er en stol med bevægelser, er det også vigtigt at din baby kan lide disse bevægelser.

Alt efter om stolen er mest til at sidde og lege i eller til at sove lure i, kan der også være forskellige behov. Hvis den er til at være vågen i, kan en bøjle med legetøj f. eks. være en god ide.

Finn bedst i test skråstole hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test skråstole hos os på Testjagt.dk!

En skråstol skal være praktisk og nem at bruge

Hvis du skal have din babys skråstol med på tur, så er det vigtigt at den kan klappes sammen, så den er nem at transportere. Måske kan det også være godt at vælge en lettere model.

Samtidig er det også vigtigt at stolen er nem at vedligeholde. Et vaskbart betræk er rigtig praktisk så stolen kan holde sig flot i længere tid.

Skråstolen skal både passe til dine behov og dit budget

Når du ser på det store udvalg af skråstole på markedet, vil du hurtigt kunne se at de findes i alle prisklasser. Det kan nemt virke overvældende med de mange funktioner og nogle gange meget høje priser på stolene.

Derfor er det vigtigt at du både gør op med dig selv hvilke funktioner der er nødvendige og hvor meget du vil bruge på en skråstol. Et godt sted at starte er at læse anmeldelser og test af de forskellige skråstole.

Hvornår bruger man skråstole?

En skråstol kan bruges både som en afslappende stol som din baby kan sidde og gynge i, eller som en behagelig stol den kan sidde og lege i. De mest populære skråstole, som ofte bliver valgt som bedst i test, er dem hvor babyen slapper så meget af, at den også kan sove til middag i den.

Skråstole kan både være helt simple modeller, hvor babyens egne bevægelser får stolen til at gynge let. Men de kan også komme med masser af funktioner som f.eks. automatisk gynge eller vibrationer.

Ofte stillede spørgsmål om skråstole

Hvad bruger man en skråstol til? Er den kun til at sove i, eller kan babyen også bruge den til andre aktiviteter?

En skråstol kan bruges til at babyen kan sidde behageligt og lege eller følge med i hvad der foregår omkring den. Mange babyer finder stolens gyngende bevægelser afslappende og kan derfor falde i søvn og sove lur i skråstolen.

Kan en skråstol bruges til at tage med på tur? Er den tung og svær at transportere?

Der er mange forskellige skråstole på markedet. Hvis du gerne vil have muligheden for at tage din baby med på tur i skråstolen eller transportere den med hvis I skal ud, så kan du nemt finde en lettere og sammenklappelig model.

Er det sikkert for babyer at sidde i en skråstol? Er der noget særligt jeg skal være opmærksom på?

Hvis du vælger en skråstol i god kvalitet fra en godkendt forhandler, så kan du føle dig helt tryg. Som med alle produkter til babyer og børn, er det vigtigt at vælge stabile produkter i god kvalitet fra anerkendte producen.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test