BØRN & FAMILIE

Dukkeseng Test [De 5 Bedste 2022]

En dukkeseng er ikke bare et stykke legetøj. For børn der er vilde med at lege med dukker, er det vigtigt, at dukken følger med i hverdagsaktiviteterne. Det gælder især at få nattøj på og blive lagt i seng. Med en sød lille seng på værelset, kan både dit barn og yndlingsdukken sove godt.

En dukkeseng kan være ekstra sød og hyggelig på værelset, hvis den passer sammen med den øvrige indretning. Måske kan du endda finde en lille seng, der ligner dit barns? Det kan også være, at dit barn er mere til flotte farver og fantasifulde prints – det kan du også sagtens finde i det store udvalg af dukkesenge.

De fem bedste i kategorien dukkeseng

Lige nu er der rigtig mange gode og spændende modeller af dukkesenge på markedet. I denne test har vi valgt at fremhæve et par klassiske og tidløse senge, som kan passe til enhver dukke og ethvert børneværelse. Særligt dukkesengen med stjerne fra Classic World falder indenfor denne kategori og er et rigtig godt bud på en dukkeseng, der kan blive en favorit på børneværelset.

 1. Classic World Dukkeseng med Stjerne – Bedste klassiske design
 2. Classic World Køjeseng Til Dukke – Bedste køjeseng
 3. Sebra Dukkeseng, Hvid – Bedste tremmeseng
 4. Cloudberry Castle Dukkeseng – Bedste budgetvariant
 5. Pellianni Dukkeseng – Bedste nye design

1. Classic World Dukkeseng med Stjerne – Bedst i test

1. Classic World Dukkeseng med Stjerne – Bedst i test

Denne lille dukkeseng er helt simpel og traditionel i designet. En seng af hvidmalet træ med et lille udsnit af en stjerne i hver ende, der indbyder til rolige nætter fyldt med dejlige drømme for små dukker. Det neutrale design gør, at det er nemt at sætte et personligt præg på sengen, med f.eks. sengetøj.

Dukkesengen fra Classic World er en favorit i test, både blandt voksne og børn. De voksne elsker denne dukkeseng for dens stabilitet og massive træ. Det gør den holdbar, og den kan holde at blive brugt. Børnene elsker de søde stjerner, og at der er god plads i sengen, så yndlingsbamsen måske også kan få en lille lur.

Sengen passer til dukker på op til 48cm, så den er god og rummelig til alle slags dukker og bamser. Med den hvide farve og simple form passer den rigtig godt ind på langt de fleste børneværelser. Hvad med at prøve matchende sengetøj til dit barns seng og dukkesengen for et endnu hyggeligere værelse?

Fordele

 • Enkelt design
 • Stabil og holdbar

Ulemper

 • Fås kun i hvid
 • En lidt smal seng

Anbefalet alder: Fra tre år. Materialer: MDF og fyrretræ. Mål: Højde: 31cm, længde: 53cm, bredde: 21cm. Vægt: 1,21 kilo.

2. Classic World Køjeseng Til Dukke – Bedste køjeseng

2. Classic World Køjeseng Til Dukke – Bedste køjeseng

Hvis dit barn har mere end én yndlingsdukke, der skal lægges i seng, så er køjesengen fra Classic World den bedste dukkeseng på markedet. Ligesom den klassiske seng fra samme mærke har den en simpel form og er fremstillet i hvidmalet træ, så den står godt og stabilt, og dukkerne kan sove trygt.

Her er en rigtig kundefavorit, der før er blevet valgt som bedst i test for dukkeseng. Det er virkelig smart med en køjeseng til dukkerne, hvis dit barn har mange af dem, og der måske er begrænset plads på børneværelset. Selv hvis det bare er en enkelt dukke, der skal sove i sengen, kan den anden køje bruges til opbevaring af f.eks. dukketøj.

De søde, hvide senge har udskårne stjerner i hver ende, og så følger der to sæt sengetøj med stjerner og hjerter med, der passer perfekt til køjesengen. En smart lille ekstra detalje er, at sengen kan skille ad til to separate senge, der kan stilles ved siden af hinanden.

Fordele

 • Plads til to dukker
 • Sødt, matchende sengetøj

Ulemper

 • Fås kun i hvid
 • leveres usamlet

Anbefalet alder: Til børn fra tre år og opefter. Materiale: MDF og fyrretræ. Mål: Højde: 31cm, længde: 53cm, bredde: 28cm.

3. Sebra Dukkeseng, Hvid – Bedste tremmeseng

3. Sebra Dukkeseng, Hvid – Bedste tremmeseng

Tremmesengen fra Sebra har et klassisk, retro-inspireret design og ligner en rigtig lille babyseng. Hvis dit barn selv har sovet i tremmeseng, eller stadig gør det, vil det garanteret synes, det er rigtig hyggeligt, at deres egen dukke også sover i sådan en. Denne dukkeseng har et stilrent udseende, så den nemt passer ind.

I test bliver denne dukkeseng ofte belønnet for sin høje kvalitet og holdbare materialer. Den er fremstillet af træ og malet med giftfri og vandopløselig maling, så den er sund og god, både for dit barn og for planeten, så I allesammen kan sove med god samvittighed. Både dig, dit barn og dukken.

Sengen er god og rummelig og passer til dukker på op til 45cm. Den er lidt bredere end andre modeller, så hvis dukkerne ligger lidt tæt, kan der godt være plads til en ekstra dukke eller bamse. Sebra forhandler også både madras og sødt sengetøj, der passer perfekt til den lille tremmeseng.

Fordele

 • Miljøvenlige og holdbare materialer
 • Realistisk tremmesengsdesign

Ulemper

 • Madras og sengetøj skal købes separat
 • En lidt dyrere dukkeseng

Anbefalet alder: Fra et år. Materialer: Krydsfiner, MDF og fyrretræ. Mål: Højde 35cm, længde: 49cm, bredde: 30cm. Vægt: 2,4 kilo.

4. Cloudberry Castle Dukkeseng – Bedste budgetvariant

4. Cloudberry Castle Dukkeseng – Bedste budgetvariant

Er dit barn lige så vild med enhjørninger, som det er med dukker? Så vil det elske denne dukkeseng fra Cloudberry Castle! Sengen er formet som en klassisk rejseseng og beklædt med stof i den flotteste lyserøde farve og et mønster med eventyrlige enhjørninger. Så er der næsten garanti for, at dukken drømmer magiske drømme.

Mens børnene er vilde med den lyserøde farve og enhjørningerne, så er forældrene vilde med prisen. Denne dukkeseng ligger i den virkelig lave ende af skalaen rent prismæssigt, og så følger der endda også et sæt sengetøj og en praktisk transporttaske med i prisen. Så nu kan dukken også sove godt, når i er hjemmefra.

Sengen er har plads til dukker på helt op til 50cm. Så der er god plads til de fleste slags dukker, bamser og andet legetøj. Og så sørger høje kanter for, at der er masser af plads til andre ting i den, f.eks. kan den bruges til opbevaring, når den ikke er i brug.

Fordele

 • Rigtig god pris
 • Sødt mønster

Ulemper

 • Ikke så holdbare materialer
 • Kan være svær at samle

Anbefalet alder: Fra tre år og opefter. Materialer: Polyester, metal og plastik. Mål: Højde 54cm, længde 61cm, bredde: 33cm.

5. Pellianni Dukkeseng – Bedste nye design

5. Pellianni Dukkeseng - Bedste nye design

Hvis du er vild med nyt og spændende design – også på børneværelset – så er denne dukkeseng klart værd at overveje. Den flotte og organiske seng har runde former og er fremstillet i flet af rotting. Børnene er også vilde med dens fantasifulde og naturlige udtryk, der indbyder til både leg og hygge.

Dette er ikke en dukkeseng, der falder i alles smag, da den er langt fra de klassiske træsenge, som de fleste kender. Derfor er det også tit en seng, der skiller vandene i test. Men alligevel kan de fleste blive enige om, at det er forfriskende med et dukkemøbel, der skiller sig ud og følger med tiden.

Den flettede seng fra det svenske mærke Pellianni er en af de mindre dukkesenge på markedet. Med en længde på bare 41cm passer den bedst til små dukker eller bamser. På trods af dens lille størrelse, gør dens unikke udseende den alligevel til et møbel, man med det samme lægger mærke til.

Fordele

 • Flot og kreativt design
 • Lækkert naturmateriale

Ulemper

 • En dyr dukkeseng
 • Lille i størrelsen

Anbefalet alder: Fra tre år og opefter. Materiale: Rotting. Mål: Længde: 41cm, bredde: 25cm, højde: 38cm. Vægt: 1,7 kilo. Farve: Natur.

Sådan vælger du den helt rigtige dukkeseng

Når du skal vælge en dukkeseng, kan du jo med fordel tage barnet, som skal bruge den, med på råd. Et godt sted at starte er i hvert fald at vide, hvilken dukke der er yndlingsdukken, som nok er den, der skal sove oftest i sengen.

Dukkesenge kan have forskellige størrelser, så hold øje med længden og bredden på dem, så du er sikker på, at der er god plads til dukken og sengetøj i sengen.

Der skal være plads til yndlingsdukken

Som udgangspunkt er det bedre at vælge en for stor dukkeseng, end en der er for lille. Nogle gange skifter børn jo også mening om, hvilken dukke eller bamse der skal sove i sengen, og så ville det være ærgerligt, hvis der ikke er plads.

Samtidig er det vigtigt, at der er god plads til, at dukken kan have både en blød madras og en dyne og pude med i seng. Sengetøjet følger med nogle dukkesenge, andre gange skal det købes separat.

Den skal passe ind

De fleste dukkesenge står på børneværelset, så dukken og barnet kan sove trygt sammen. Måske har du brugt meget tid og tænkt meget over, hvordan dit barns værelse er indrettet? Så er det jo vigtigt, at dukkens seng også passer ind.

Der skal selvfølgelig også være plads til dukkesengen. Hvis der ikke er meget plads på børneværelset, kan du eventuelt overveje en rejseseng til dukken. Den kan nemt pakkes sammen, når den ikke er i brug.

Den skal kunne holde til at blive leget med

Det er ikke nok, at dukkesengen bare står og ser flot ud. Som med alt andet som børn skal kunne lege med, er det vigtigt, at den er holdbar og har en god kvalitet.

Når børn leger, kan en dukkeseng jo godt pludselig forvandle sig til en flyvemaskine, en bil eller noget helt andet. Det skal den selvfølgelig også kunne holde til.

Hvornår bruger man en dukkeseng?

Det korte svar her er: Når dukken skal sove, naturligvis. Men mange af de dukkesenge, der bliver valgt som bedst i test, kan også bruges til andre ting. F.eks. opbevaring af legetøj.

Måske har du også en rigtig baby derhjemme, der skal kunne ligge behageligt og tage en lur? Så kan du finde de bedste babynest på markedet i vores store test her. https://testjagt.dk/babynest/

Ofte stillede spørgsmål om dukkesenge