BØRN & FAMILIE

Dukkevogn Test [De 5 Bedste 2022]

En dukkevogn er et af de helt klassiske stykker legetøj, som de fleste – særligt piger – nok kan huske at have leget med. For mange børn er det vigtigt, at deres dukke har det helt rigtige udstyr – ligesom en rigtig baby. Og selvfølgelig skal yndlingsdukken med ud på tur, så her er en vogn helt uundværlig.

Der er mange modeller at vælge imellem, når du skal finde en dukkevogn. Nogle ligner helt rigtige barnevogne, bare i lille størrelse. Andre har et mere sjovt og sødt udseende, med mønstre og farver, som taler til børnenes fantasi. Og så er der selvfølgelig de klassiske dukkevogne i træ eller flet, som med deres tidløse design kan holde flere generationer.

De fem bedste i kategorien dukkevogn

I denne test har vi set på et bredt udvalg af dukkevogne, og valgt de allerbedste i forskellige kategorier. Her har især de lidt dyrere modeller imponeret med deres gennemførte kvalitet og flotte udseende, så de sagtens kan stå fremme i hjemmet. Særligt træ-dukkevognen fra Classic World, som er blevet testens favorit, lever op til dette og kan anvendes på mange forskellige måder – selv efter dit barn måske ikke er interesseret i at lege med dukker længere.

 1. Classic World Dukkevogn med Stjerne – En tidløs favorit
 2. Silver Cross Dukkevogn Oberon – Bedste retro-model
 3. BRIO Dukkevogn Spin – Bedste realistiske dukkevogn
 4. Cloudberry Castle Trehjulet Dukkevogn Enhjørning
 5. Cloudberry Castle Dukkeklapvogn med Rejsesæt

1.Classic World Dukkevogn med Stjerne – Bedst i test

1.Classic World Dukkevogn med Stjerne – Bedst i test

Her er en dukkevogn, som både børn og forældre er vilde med! De mange positive anmeldelser fremhæver både dens søde udseende og høje kvalitet. Dukkevognen er bygget helt i hvidmalet træ, hvilket gør den både stabil, slidstærk og virkelig holdbar. Her er altså et stykke legetøj, som I kan have glæde af i mange år.

Den klassiske dukkevogn i træ fra Classic World er en klar favorit i test. Især de holdbare materialer og det lidt neutrale udseende gør, at den nemt kan bruges i indretningen på børneværelset. Selvfølgelig er vognen først og fremmest beregnet til at køre dukker ud på tur eller som soveplads til dem, men den kan også bruges til opbevaring af legetøj og meget andet.

Denne dukkevogn har en lav højde, hvilket gør den særligt egnet til mindre børn. Her er det også godt med de slidstærke materialer, så den kan holde til lidt af hvert. Indeni er den god og rummelig, så det er ikke kun dukker, der kan køre med på tur. Bamser, figurer og andet legetøj kan også komme med.

Fordele

 • Holdbare materialer
 • Enkelt design

Ulemper

 • Mindre end andre modeller
 • Findes kun i hvid

Anbefalet alder: Fra tre år og opefter. Materialer: MDF og træ. Mål: Højde 48,5cm, længde: 35cm, bredde 24,5cm. Farve: Hvid.

2. Silver Cross Dukkevogn Oberon – Bedste retro-model

2. Silver Cross Dukkevogn Oberon – Bedste retro-model

For forældre og børn der elsker retro-design og høj kvalitet, der kan gå i arv fra generation til generation, er dette den bedste dukkevogn i testen. Her er der virkelig tale om et luksusprodukt i den helt dyre ende af skalaen, men du får virkelig også noget for pengene.

Denne luksus-model bliver ofte valgt til bedst i test af dukkevogn, da det er et produkt, som skiller sig ud fra mængden og er umuligt at ikke lægge mærke til. Denne vogn er håndbygget på et værksted i England. Der er brugt de bedste materialer og traditionelle håndværksmetoder, der går 130 år tilbage.

Selve dukkevognen er udført med en flot og skinnende mørkeblå finish. Stellet er elegant lakeret i en mørk farve og realistisk udformet som en vintage barnevogn. Kalechen kan foldes op og ned ved hjælp af de forkromede spænder på siden. Vognen har også en fungerende fodbremse, så den ikke triller væk.

Fordele

 • Flot retro-design
 • Kan holde i mange generationer

Ulemper

 • En dyr dukkevogn
 • En høj vogn der er bedst egnet til større børn

Mål: Højde: 94cm, længde: 94cm, bredde: 45cm. Vægt: 12,5 kilo. Farver: Mørkeblå, sort og hvid. Medfølgende tilbehør: Matchende barnevognslåg.

3. Brio Dukkevogn Spin – Bedste realistiske dukkevogn

3. Brio Dukkevogn Spin – Bedste realistiske dukkevogn

Den super realistiske dukkevogn fra Brio er til de børn, der virkelig går op i rollen som forældre til deres dukker og vil have det helt rigtige udstyr – præcis som deres mor og far. Her er der tale om en lidt større vogn, der passer til dukker på op til 45cm.

Denne dukkevogn bliver tit nævnt i test, som et rigtig godt bud på en realistisk vogn til dukker. Den ligner virkelig en rigtig barnevogn, der bare er blevet tilpasset dukkestørrelse. Her kan yndlingsdukken komme med ud at køre tur, præcis som en rigtig baby, og man kan samtidig have hele udstyret med.

Dukkevognen har et justerbart håndtag, så den nemt kan tilpasses barnets højde. Den kan klappes sammen, præcis som en rigtig barnevogn. Hjulene kan dreje rundt, så det er nemt at komme omkring med den, og den rummelige undervogn har plads til alt det, I skulle have brug for undervejs.

Fordele

 • Meget realistisk model
 • Let at køre med

Ulemper

 • Fylder en del
 • Fås kun i rød

Anbefalet alder: Fra tre år og opefter. Mål: Højde:76cm, bredde: 43cm, længde: 57cm. Højde på håndtag: 50-80cm fra gulvet.

4. Cloudberry Castle Trehjulet Dukkevogn Enhjørning – God til prisen

4. Cloudberry Castle Trehjulet Dukkevogn Enhjørning – God til prisen

Den trehjulede dukkevogn fra Cloudberry Castle er en lille, let og praktisk model. Det søde, lyserøde betræk med enhjørninger på, er noget de fleste små piger er vilde med, og de lyserøde og hvide detaljer passer rigtig godt til. En rigtig sød vogn til små prinsesser og deres yndlingsdukker.

Denne dukkevogn er et hit til prisen. Særligt det trehjulede design er en af grundende til, at den klarer sig så godt i test. De tre hjul gør, at den er nem at køre med, også rundt om hjørner eller udendørs på et ujævnt underlag. Så her kan dukken rigtig komme med ud på eventyr.

Den flotte, lyserøde dukkevogn kommer med alt, hvad I har brug for til en god udflugt med dukken. Der er fodstøtte, kaleche og sikkerhedssele, så dukken sidder godt og ikke falder nogen steder. I den smarte opbevaringskurv under sædet er der plads til tilbehør til dukken eller andet legetøj.

Fordele

 • Rigtig god pris
 • Mange dele

Ulemper

 • Leveres i dele, så du skal selv samle den
 • Ikke så holdbare materialer

Anbefalet alder: Fra tre år og opefter. Materialer: Polyester, metal og plastik. Mål: Højde 54cm, længde 61cm, bredde: 33cm.

5. Cloudberry Castle Dukkeklapvogn med Rejsesæt – Bedste sæt

5. Cloudberry Castle Dukkeklapvogn med Rejsesæt – Bedste sæt

Hvis I skal på ferie, og yndlingsdukken skal med, så er denne dukkevogn med rejsesæt et oplagt valg! Men sættet kan nu også sagtens bruges derhjemme. Her får I alt det tilbehør, man har brug for, for at passe godt på en dukke. I sættet medfølger vogn, bærestol og dukkeseng.

Her får I meget mere end bare en dukkevogn for pengene, og det er også en af grundende til, at dette rejsesæt ofte bliver valgt i test. De tre produkter er rigtig gode til prisen, og det er både sødt og sjovt, at de passer sammen. De er allesammen i en neutral, grå farve og meget realistiske i deres udformning.

Dukkevognen er en klapvogn med kaleche og sikkerhedssele, så dukken sidder godt og sikkert, uanset hvor turen går hen. Og med de praktiske plastikhjul kommer den nemt omkring. Vognen kan foldes sammen, så den er nem at opbevare, når den ikke er i brug. Og når langt størstedelen af sættet er fremstillet af plastik og stof, vejer det heller ikke ret meget, så det er nemt at flytte rundt på.

Fordele

 • Mange dele
 • Et komplet sæt af dukketilbehør

Ulemper

 • Lidt kedelig farve
 • Mest fremstillet af plastik

Anbefalet alder: Fra tre år. Materialer: Polyester, metal og plastik. Mål: Højde: 50cm, længde: 35cm, bredde: 33cm. Vægt: 1,55 kilo.

Hvordan vælger du den bedste dukkevogn til dit barn?

Der er masser af forskellige dukkevogne at vælge imellem, og med mindre dit barn ønsker sig en helt specifik slags, kan det være svært at vide, hvor man skal starte.

Et godt sted at starte er selvfølgelig at overveje, hvilke ønsker dit barn har til sin dukkevogn. Skal den ligne en rigtig barnevogn, eller have andre funktioner? Når du ved det, kan du læse tests og anmeldelser af de forskellige modeller.

Dukkevognen skal passe i størrelsen

Det er selvfølgelig vigtigt, at dukkevognen passer til dit barns højde. Hvis den er for høj, kan det være svært for barnet at køre med den og se henover den, og hvis den er for lav, bliver den hurtigt irriterende at gå med.

Vognens størrelse skal selvfølgelig også passe til den eller de dukker, der skal ligge i den. Måske har dit barn også andre ting, det gerne vil køre rundt med? Det kan være tilbehør til dukken eller noget andet yndlingslegetøj.

Dukkevognen skal være holdbar og i god kvalitet

En vogn er jo skabt til at køre med. Og især hvis det er mindre børn, der bruger den, kan den risikere at blive kørt ind i hjørner og døre. Derfor er det vigtigt, at den kan tåle lidt af hvert.

Det samme gælder, hvis dit barn gerne vil tage sin dukke med på køretur udendørs. Så skal du sørge for, at den nye dukkevogn både kan tåle det, og at den er nem at rengøre bagefter.

Den skal passe ind på børneværelset

Hvis der ikke er meget plads på børneværelset, kan det være en god ide at vælge en dukkevogn, der kan klappes sammen, så den ikke fylder så meget, når den ikke bliver brugt. Du kan også finde en dukkevogn, som kan bruges til at opbevare legetøj eller andet i.

Måske er det også vigtigt for dig, at den passer ind i den øvrige indretning på børneværelset? Så kan du se efter dukkevogne i mere neutrale farver eller et flot design, der ikke forstyrrer øjet, når de står fremme.

Hvornår kan man bruge en dukkevogn?

Børn i alle aldre kan lide at lege med dukker. Og dukkerne skal selvfølgelig også med på tur. Mange dukkevogne, der bliver valgt som bedst i test, er særligt gode til at køre, så de er nemme at have med sig rundt.

Skal I ud på tur om vinteren med dukkevognen? Så gælder det, at både dukken og dit barn skal være klædt godt på! Du kan finde inspiration i vores store test af flyverdragter her: https://testjagt.dk/flyverdragt/

Ofte stillede spørgsmål om dukkevogne