BØRN & FAMILIE

Juniorseng Test [De 5 Beste 2022]

En juniorseng er en seng til børn og små unge, der vokser. En seng, der kan følge med barnets udvikling og varierende behov. Sengen skal derfor kunne lidt af hvert; Den skal kunne tåle mere, den skal opfylde vores sikkerhedskrav, og den skal kunne tilpasses barnets udvikling. En god seng er en investering i barnets trivsel.

En seng er ikke bare en seng. Hvordan vi sover, er i høj grad afgørende for, hvor godt vi lever. Vi bruger mange timer i sengen, og det er vigtigt, at vi ligger godt og har den rette støtte. En “god seng” er en individuel præference. Og det gælder også vores børn. Børn og unge, der stadig vokser, har i høj grad brug for den helt rigtige seng. En god juniorseng er tiltænkt de behov, en krop i udvikling har.

Juniorseng – Bedst i test

Følgende er alle bud på en gode juniorsenge til dit barn. Se f.eks. JLY Dream Juniorseng i et klassisk, rent design. JLY har et bredt udvalg af egne madrasser, der passer til deres senge, og et stilrent look, der passer ind i ethvert hjem. Er man til de mere kreative modeller, så kan vi anbefale en model som Minitude Nordic Jax Juniorseng. Sengen kan blandt andet forvandles til en hyggelig hule. Seng om natten og legehus om dagen. Der er et væld af muligheder, og nedenfor vil vi guide dig igennem forskellige typer.

 1. JLY Dream Juniorseng – Bedst i test
 2. Minitude Nordic Jax – Bedste kreative design
 3. BabyDan Juniorseng Sofie – Bedst til den feminine stil
 4. Disney Frozen Juniorseng med opbevaring
 5. Hoppekids Juniorseng Ida-Marie

1. JLY Dream Juniorseng – Bedst i test

1. JLY Dream Juniorseng - Bedst i test

JLY Dream Juniorseng er smukt designet, og kan passes ind i ethvert børneværelse. Sengen er udstyret med to sengeheste for optimal beskyttelse og kan derfor placeres midt i rummet. Sengehestene er halve og giver barnet frihed til at komme i og ud af sengen selv. Sengen kan desuden købes med BabyMatex Carpathia madras. Madrassen har indbygget massagefunktion og ventilationsriller, der holder dit barn tørt og tilpas natten igennem.

JLY Dream Juniorseng er ofte vurderet bedst i test, og det kan vi godt forstå. Sengen udmærker sig på lækkert design og upåklagelig funktionsdygtighed. Juniorsengen er designet, så barnet er passet på og kan sove godt. Virksomheden producerer juniorsenge i høj kvalitet, og JLY Dream kan fås med eller uden opbevaringsskuffer.

JLY Dream Juniorseng er et godt bud til en seng, der skal følge barnet. Designet er rent og kan vare længe. Også når det ikke længere er bamser og legetøj, men puder og plakater, der pynter værelset. Sengehestene kan afmonteres, når barnet ikke længere har behovet. Alt i alt er JLY Dream en fantastisk seng, og den medfølgende madras er en god investering i dit barns søvn.

Fordele

 • Stilrent Design
 • Sikkerhed i top
 • Funktionsdygtig
 • Madras medfølger

Ulemper

 • Knap så legende i designet
 • Højere prisklasse

Mål: Længe144,5cm x højde 67,5cm x bredde 79cm. Madras og sengeheste følger med denne juniorseng. Ekstra udstyr kan tilkøbes.

2. Minitude Nordic Jax – Bedste kreative design

2. Minitude Nordic Jax - Bedste kreative design

Minitude Nordic Jax er den bedste juniorseng til legebarnet. Den er designet, så den kan laves om til en hule eller et legehus, og så er den udstyret med et tag, der kan overdækkes, så barnet har sit eget rum. Denne seng yder optimal sikkerhed med høje sider og en lille åbning, så barnet selv kan komme i og ud.

Denne seng er et godt valg til barnet, der har behov for at have sit eget rum, eller blot søger fred i sin hule. Har man to børn på samme værelse, så vil denne seng hurtigt blive en bedst i test juniorseng, da den giver mulighed for at lukke af og skabe et afgrænset rum. Dermed kan barnet trække sig tilbage og finde ro i sit eget “senge-hus”.

Minitude Nordic Jax er en rigtig god seng til en rimelig pris. Den har et rent design, der kan passe ind på både pige- og drengeværelset, og den har flere cool funktioner. Det gør den særdeles anvendelig både til soveplads og leg. Der kan desuden tilkøbes matchende skuffer, så sengen også kan forvandles til et praktisk møbel.

Fordele

 • Multifunktionel
 • Rent design
 • Sikkerhed i top
 • God pris

Ulemper

 • Madras medfølger ikke
 • Sengeheste kan ikke tages af

Mål: Længde 147cm x bredde 77cm x højde 158cm. Sengen er fremstillet af fyrretræ, og så er den FSC-certificeret.

3. BabyDan Juniorseng Sofie – Bedst til den feminine stil

3. BabyDan Juniorseng Sofie - Bedst til den feminine stil

Baby Dan Juniorseng Sofie er dansk produceret. Et klassisk, skandinavisk designmøbel og en meget elegant seng, der vil være smuk på ethvert romantisk pigeværelse. Juniorsengen “Sofie” er udstyret med halve sengeheste for høj sikkerhed og med plads til, at barnet selv kan komme i og ud af sengen uden at skulle kravle over kanter.

Baby Dan Sofie er en længere seng, end den klassiske juniorseng. Med en længde på 160cm, kan “Sofie” følge dit barn flere år end de øvrige beskrevne produkter i denne test. “Sofie” er en investering i kvalitet, tryghed og sikkerhed for dit barn. Og barnet kan have glæde af denne seng i mange år fra tremmesengs-alder til lille voksen.

Baby Dan Sofie Juniorseng er en del af en serie fra danske Baby Dan. “Sofie” kan parres med puslebord, bedsidecrib og en tremmeseng. Konceptet i serien er skandinavisk design, kvalitet og bæredygtighed. Og Baby Dan leverer på alle parametre med sin stilsikre serie, der dækker børnefamiliens behov for komfort og indretning.

Fordele

 • Skandinavisk design
 • Feminin seng
 • Længere end en standard juniorseng

Ulemper

 • Ingen opbevaringsplads
 • Madras medfølger ikke

Mål: Længde 160cm x bredde 70cm x højde 65cm. Sengen er fremstillet af fyrretræ. Denne seng er desuden FSC-certificeret.

4. Disney Frozen Juniorseng med opbevaring

4. Disney Frozen Juniorseng med opbevaring

Her er juniorsengen til Frost-fans. Disney Frozen Juniorseng er farverig og legende i sit design. Sengen har en smuk gavl og sengegærde med malerier fra Frost-tegnefilmen. Man kan næsten høre Elsa synge og se Olaf fumle rundt. De smukke farver vil uden tvivl give børneværelset et løft og stimulere barnets kreativitet og fantasi.

Disney Frozen juniorseng er både smuk og praktisk. Sengen har høje sidepaneler, der beskytter barnet, når det sover. Sengen har to store skuffer med masser af plads til opbevaring af tøj, sengetøj og legetøj. Disney har udmærket sig på funktionalitet og kreativitet med denne seng, der sikrer barnet en god nattesøvn og glade drømme.

Diney Frozen juniorseng er let at montere og sætter hurtigt farve og liv på børneværelset. Det er en rigtig god seng til prisen. En god førstegangsseng med de rette sikkerhedsforanstaltninger og funktioner. Den gør sig desuden glimrende som praktisk møbel med store skuffer og tyngde. En ægte Frost-fans drømmeseng.

Fordele

 • Farverig og legende
 • Sikkerhed i top
 • Rimelig pris
 • Meget opbevaringsplads

Ulemper

 • Meget farverig
 • Max belastning 30 kilo

Mål: Højde: 59cm x længde 142cm x bredde 77cm. Max belastning 30 kilo. Opbevaringskasser følger med. Madras medfølger ikke.

5. Hoppekids Juniorseng Ida-Marie

5. Hoppekids Juniorseng Ida-Marie

Hoppekids Ida-Maria er en praktisk juniorseng af høj kvalitet. Ida-Marie er som Baby Dans Sofie også en længere model end standard juniorsengene. Ida-Marie kan følge dit barn op til 160cm. Og med en maksimal belastning på 100 kilo er Ida-Marie et godt bud, hvis du ønsker at beholde barnets første rigtige seng længere.

På trods af den længere længde er Ida-Marie en mindre juniorseng. Sengen har ingen opbevaringsmuligheder og ikke samme tyngde som nogle af de andre. Den er let at flytte rundt på og let at passe ind. Ida-Marie fås i et væld af fine farver og kan være både piget, drenget og neutral i sit udtryk.

Hoppekids Ida-Marie er Svanemærket og lakeret med giftfri, vandbaseret og naturlig lak. Ida-Marie kommer uden sengehest, og har en sofa-lignende form. Ida-Marie egner sig bedst til større børn, der ikke længere tilter ud af sengen. Dog kan sengegærde tilkøbes og afmonteres, når behovet ikke længere er der. Ida-Marie er stilren og smuk i både farver og design.

Fordele

 • Smukt design
 • Længere end standard juniorsenge
 • Svanemærket
 • Flere farvevalg

Ulemper

 • Sengegærde skal tilkøbes
 • Ingen opbevaringsplads

Mål: Højde: 65cm x længde 166cm x Bredde 76cm. Max. belastning 100 kilo. Madras medfølger ikke. Fremstillet af fyrretræ og Svanemærket.

Juniorseng – hvordan vælger jeg den bedste til mit barn?

Når barnet skal have sin første juniorseng, er der flere ting, man må overveje. Hvilke behov har barnet, og hvordan møder man disse ved valg af seng? Der er mange forskellige juniorsenge på markedet, og der vil også være én, der matcher netop dit barns behov og ønsker.

Følgende emner er gode at tage stilling til, inden man investerer i en ny juniorseng til barnet: Hvor længe skal barnet beholde sengen? Har barnet særlige behov? Hvilke funktioner ønsker vi, at sengen har?

Hvor længe skal barnet beholde juniorsengen?

Juniorsenge fås i forskellige størrelser og med forskellig maksimal belastning. Hvis vi forestiller os, at vi ønsker en seng, vi ikke skal skifte ud før teenageårene, er det vigtigt at købe en længere model med højere belastningsevne. Ligesom sengehestene skal kunne afmonteres på denne variant.

På samme måde bør vi tage stilling til designet. Hvis barnet skal bruge sengen helt ind i teenageårene, så anbefaler vi at gå efter et stilrent, klassisk design, så sengen kan blive ved med at passe ind.

Har barnet særlige behov?

Nogle børn triller ud af sengen, andre gør ikke. På samme måde som nogle børn finder tryghed i tillukkede rum, andre vil gerne have meget plads og åbne rum. Alle børn er forskellige, og mens nogle leger i sengen, bruger andre den kun til at sove og putte i.

Alt sammen er vigtige elementer at overveje, når vi vælger juniorsenge til vores børn. Der findes mange forskellige designs og muligheder, så også dit barns behov kan varetages.

Hvilke funktioner har vi brug for?

En seng kan være en seng. En seng kan også være et opbevaringsmøbel, en legeplads eller et hyggerum. Hvilke behov har vores familie? Skal vi bruge opbevaringsplads, skal sengen være nem at flytte, skal den have flere eller andre funktioner?

Juniorsenge kan være meget mere end bare en seng. Se blot forskellighederne i de fem eksempler ovenfor. Det er vigtigt at tage stilling til, hvordan sengen skal bruges, når ikke den er i brug som soveplads.

Hvornår har vi brug for en juniorseng?

De fleste børn vil have en årelang periode, hvor en tremmeseng er for lille, og en voksenseng er for stor. Her en en juniorseng et rigtig godt valg. Vi har samlet nogle gode bud her, se f.eks. bedst i test JLY Dream Juniorseng, der tilgodeser de fleste børns behov i denne alder.

En juniorseng skal ikke fylde for meget. Den vil oftest udfylde flere funktioner på børneværelset, og den skal passe ind i stilen. På samme tid skal den fremme en god nats søvn, give ro og sikkerhed, samt støtte barnet krop i udvikling. Der er mange ting at tage stilling til, når man investerer i barnets første rigtige seng.

Ofte stillede spørgsmål