BØRN & FAMILIE

Bedste Smartwatch Til Børn [Test 2022]

Et smartwatch til børn er et rigtig godt alternativ til en smartphone. Her får I de allervigtigste funktioner der gør, at både forældre og barn kan føle sig trygge i hverdagen og nemt komme i kontakt. Mindre børn har ofte ikke behov for mange af funktionerne i en almindelig smartphone, så her får de en nem variant, uden forstyrrende eller unødvendige elementer.

I forhold til smartphones, er et smartwatch til børn også et praktisk valg. Fordi det jo er et armbåndsur, er det nemt at have med overalt, og kræver ikke store lommer eller tasker. Det er altså lettere at huske at få med, og bliver ikke væk i løbet af dagen. De fleste smartwatches til børn er lavet i robuste materialer, så de kan holde til at være med i en aktiv hverdag.

De fem bedste smartwatch til børn

Selvom smartwatches til børn er et forholdsvis nyt produkt, er der allerede kommet mange gode varianter på markedet. I denne test, er det især dem med de bedst udvalgte funktioner som vi har valgt at fremhæve. Testens vinder, GPS-uret fra Cmee, har netop udvalgt de funktioner som børn og forældre har allermest brug for, og sat dem op i en overskuelig menu, som er nem for børn at bruge.

 1. Cmee 2C GPS-ur – Kundernes favorit
 2. Xplora X5 Play Smartwatch – Bedste funktioner
 3. North 13.5 GPS-ur – Bedste pris
 4. North 13.5 Active Waterproof GPS-ur
 5. Denver SW-181 Smartwatch

Cmee 2C GPS-ur – Bedst i test

Cmee 2C GPS-ur – Bedst i test

Med et Cmee 2C smartwatch til børn, får du alle de vigtigste funktioner der skal til, for at du og dit barn kan føle jer sikre i hverdagen, blandt andet vandbeskyttelse, telefon, kamera, skridttæller og chat. En gratis app, der er udviklet specielt til Cmee uret, sørger for, at du har adgang og overblik over alle funktionerne.

Lige præcis dette smartwatch til børn vinder ofte i test. Dette skyldes især at det er et meget brugervenligt ur, som er nemt for børn at lære at bruge. Samtidig har det masser af sjove og praktiske funktioner. Uret har et stort display med touchfunktion, der gør det let at tilgå de forskellige menupunkter.

Uret gør det både muligt for dig som forælder at holde øje med dit barn og føle dig tryg, selv når det er ude på egen hånd. Det gør også hverdagen nemmere for dit barn, der nemt kan komme i kontakt med dig, eller modtage påmindelser og beskeder gennem uret.

Fordele

 • Passer til børn i alle aldre
 • Mange brugervenlige funktioner

Ulemper

 • Fås kun i blå
 • Et lidt dyrt smartwatch

Anbefalet alder: Fra 3–12 år. Sprog: Svensk, engelsk, dansk, finsk og norsk. Materiale: Silkone og plastik. Mål på emballage: Længde: 39 cm, bredde: 45 cm, højde: 14 cm

Xplora X5 Play Smartwatch – Bedste funktioner

Xplora X5 Play Smartwatch – Bedste funktioner

Dette smartwatch til børn går ikke på kompromis med hverken kvaliteten eller antallet af funktioner. Her er det bedste smartklokke for barn til dem, der ikke vil have et “legetøjs-agtigt” ur. Her får I nemlig et seriøst ur, der kan være en pålidelig sikkerhed i hverdagen og følge med barnet både i skolen, fritiden og i hjemmet.

Særligt de mange sikkerhedsfunktioner, før dette til et bedst i test smartklokke for barn. Her er virkelig tænkt over detaljerne og ingenting er overladt til tilfældighederne. Som et eksempel, har dette smartwatch til børn et smart system for kontakter, hvor det kun er den person der er registreret som barnets værge der kan godkende, hvem der kan kontakte barnet gennem uret.

Uret har også en indbygget GPS-funktion, der gør det muligt for forældrene at holde øje med hvor deres barn befinder sig. Der er også skridttæller, som kan bruges som en sjov måde at få ekstra bevægelse ind i hverdagen, og så er det vandtæt ned til 1,5 meters dybde i op til 30 minutter.

Fordele

 • Mange funktioner i god kvalitet
 • Høj sikkerhed

Ulemper

 • Testens dyreste ur
 • Lidt stort

Anbefalet alder: fra 4 år. Batteri: Genopladeligt (medfølger). Materialer: Plastik og silikone. Mål: Længde: 16 cm, bredde: 7 cm.

North 13.5 GPS-ur – Bedste pris

North 13.5 GPS-ur – Bedste pris

North 13.5 GPS er et rigtig godt bud på et budgetvenligt smartwatch til børn. På trods af den lave pris, er der stadig sørget for at uret har alle de vigtigste funktioner. Her er både de sikkerhedsfunktioner som giver forældrene en ekstra tryghed, når barnet begynder at færdes ude på egen hånd, og sjove funktioner, som muligheder for at sende hjerter i til hinanden i løbet af dagen.

Selvom dette smartwatch til børn er det absolut billigste i denne test, er det alligevel en stærk konkurrent. Det har mange af de samme funktioner som lignende ure, blandt andet GPS-tracker, skridttæller, opkald og mulighed for at sende talebeskeder. Det er dog ikke muligt at sende andre emojis end hjerter.

Uret fra North er også et af de mindre smartwatches på markedet, der passer godt på et barns lille håndled. Det har et sjovt og børnevenligt udseende, hvor I kan vælge mellem forskellige friske farver eller neutral sort. Og så kommer det også i en smart søskende-pakke med to ure.

Fordele

 • Rigtig god pris
 • Lille ur der passer godt til børnehåndled

Ulemper

 • Virker kun på 2G netværk
 • Kan kun sende hjerte-emojis

Mål: Bredde: 3 cm, længde 5,2 cm, højde: 1,1 cm. Display: 0,96” Vælg mellem farver: Lyserød, lyseblå, grøn eller sort.

North 13.5 Active Waterproof GPS-ur – Bedste holdbarhed

North 13.5 Active Waterproof GPS-ur – Bedste holdbarhed

North 13.5 Active er et smartwatch til børn, der aldrig sidder stille og altid er ude på eventyr. Det har et ekstra robust ydre i gummi og er vandafvisende, så det kan tåle at komme med ud i al slags vejr. Det genopladelige batteri har en lang levetid, så det er heller ikke strømniveauet der bestemmer, hvornår eventyret er slut.

Dette smartwatch til børn har mange af de samme funktioner som testens andre ure: Der er blandt andet GPS-tracking, mulighed for opkald og beskeder til og fra valgte kontakter, indbygget kamera og vækkeur. Kort sagt, alle de funktioner, du og dit barn kan have brug for I jeres hverdag.

Det der særligt skiller dette ur ud fra mængden er det robuste design og den vandafvisende overflade. Displayet er stort og tydeligt, så det er let at bruge under alle forhold. Du kan vælge mellem farverne lyserød, blå eller sort, så det er let at finde et der passer lige til dit barn.

Fordele

 • Robust og holdbart design
 • God pris

Ulemper

 • Der er kun garanteret funktionalitet med Telia abonnement
 • Lidt stort

Anbefalet alder: Fra 3 år. Batteri: Genopladeligt 400 mAh (medfølger) Materiale: Plastik. Farver: Lys rød, lyseblå og mørkeblå eller sort.

Denver SW-181 Smartwatch – Bedst til større børn

Denver SW-181 Smartwatch – Bedst til større børn

Hvor testens øvrige ure er decideret smartwatch til børn, er dette ur mere et almindeligt smartwatch, som bruges i kombination med en smartphone. Det er altså mest velegnet til større børn, der måske lige har fået deres første smartphone og har brug for et praktisk smartwatch, som gør hverdagen lidt nemmere.

I vores test af smartwatch til børn, har vi især fokus på simple funktioner der giver både børn og forældre en følelse af sikkerhed i hverdagen. Dette ur til større børn bliver dog ikke styret gennem en app på forældrenes telefon, og har adgang til alle de samme funktioner som et almindeligt smartwatch.

Alligevel gør den lave pris, det søde design og den komfortable rem det til et rigtig godt begynder-smartwatch. Der er stadig en række funktioner, der kan berolige forældrene; blandt andet vækkeur og påmindelser, samt notifikationer om opkald og beskeder direkte på uret. Der er også aktivitetsmåler og skridtæller, som opmuntrer barnet til en mere aktiv hverdag.

Fordele

 • Et billigt smartwatch
 • Samme funktioner som et almindeligt smartwatch

Ulemper

 • Ingen mulighed for begrænsninger af brugen
 • Engelsk sprog

Batteri: Genopladeligt batteri 220mAh (medfølger) Materialer: Metal, plastik og silikone. Mål: Længde: 2,5 cm, bredde: 2,2 cm, dybde: 0,2 cm. Vægt: 4 gram.

Sådan vælger du det bedste smartwatch til børn

Når du skal vælge et smartwatch til dit barn, skal du først og fremmest bestemme dog for, hvilke funktioner der er de vigtigste for jer. Det kan være sikkerhed, at være i kontakt med hinanden, eller noget helt andet.

Fælles for de fleste smartwatches til børn er, at de har stor fokus på barnets sikkerhed. Men for at barnet skal have lyst til at bruge uret, skal det også være sjovt.

Det skal være børnevenligt og nemt at bruge

Da det jo netop er et smartwatch til børn, må den allervigtigste kvalitet være, at det er så brugervenligt og nemt, at selv et lille barn kan bruge det uden besvær.

Barnet skal altså selv kunne tilgå de nødvendige funktioner, også uden hjælp fra en voksen. Det er jo netop i situationer hvor barnet er væk fra forældrene, at det har allermest brug for et smartwatch.

Et smartwatch til børn skal passe på et børnehåndled

Hvis uret er stort og tungt, bliver det svært at gøre det til en vane at bruge det til hverdag. Der er ingen børn der kan lide upraktiske og ukomfortable ting.

Derfor skal selve uret være lille nok til, at det kan sidde behageligt på barnets håndled og urremmen skal være blød og passe i længden.

Det skal både være sikkert og sjovt

For forældrene, er det helt sikkert de praktiske sikkerhedsfunktioner der tæller mest, når barnets første smartwatch skal vælges. Men hvis det ikke også er sjovt at bruge, bliver det svært at overbevise barnet om, at ures skal bruges.

Det er altså rigtig godt at se efter, at uret også har nogle funktioner som barnet synes er sjove. Det kan f.eks. være muligheden for at at sende beskeder med emojis fra det.

Hvornår bruger man et smartwatch til børn?

De fleste vælger at bruge et smartwatch til børn, når børnene har den alder, hvor de begynder at færdes udenfor hjemmet. Det kan f.eks. være, når de starter i skole. De fleste smartwatches, der bliver valgt som bedst i test, kan bruges endnu tidligere, ofte helt ned til 3-års alderen.

Har du allerede fundet det perfekte smartwatch der passer til både dit og dit barns behov? Så gælder det om at passe på det, også når barnet er ude i dårligt vejr! Du kan læse vores store test af regnvanter her.

Ofte stillede spørgsmål om smartwatches til børn