Bedste Robotstøvsugere Til Effektiv Rengøring (Bedst i Test 2024)

I denne artikel vil vi gennemgå hvilken robotstøvsuger der er bedst i test ifølge vores testpanel!

Nogle gange kan det også være svært at få tiden til at strække til alt det, der skal ordnes i hverdagen, og ærligt sagt er der langt mere underholdende aktiviteter end støvsugning og rengøring at bruge tid på. Uanset om du bor i et hus eller en lejlighed, kan en robotstøvsuger være noget, der lette din hverdag og give dig et rent og friskt hjem med minimal anstrengelse.

Robotstøvsugeren er en virkelig god investering for dig, der vil undgå at svede i den øredøvende støj fra din almindelige støvsuger. Det konstante jagt efter stikkontakter og ledninger, der ikke når langt nok, er en saga blot. I dag findes der moderne teknologi til at holde hjemmet rent! Nemlig i form af en anden type støvsuger, nemlig den selvstyrende robotstøvsuger.

En robotstøvsuger klarer støvsugningen i dit hjem nemt og effektivt. Du kan også vælge en model med moppefunktion, hvis du ønsker det. Du styrer nemt din robotstøvsugers tidspunkter og køreskema ved hjælp af en app på din smartphone. Vælg selv mellem planlagte kørsler på bestemte tidspunkter eller mere spontane støvsugninger, når det passer dig og din familie.

Hvis du har kæledyr som hund eller kat, er en robotstøvsuger helt uundværlig. Den vil sørge for, at dit gulv er frit for hår og pels, og du behøver ikke engang løfte en finger, bortset fra muligvis at trykke på “START” i appen.

Markedets tre bedste robotstøvsugere til dit hjem

Vi har testet, sammenlignet og læst mange anmeldelser af adskillige robotstøvsugere på markedet. Disse tre udvalgte modeller er omhyggeligt udvalgt til vores bedst i test, og nedenfor kan du læse mere om hver model og dens specifikke egenskaber. Vinderen i vores test blev robotstøvsugeren Roborock Q7 Max på grund af dens fejlfri resultater, enkelhed og gode brugeranmeldelser. Vi her på Testjakt bruger selv Roborock på vores kontor!

1. Vinderen og bedst i testen blev robotstøvsugeren fra Roborock Q7 Max

Fordele

 • Lydløs
 • Fantastiske resultater
 • Moppefunktion
 • Automatisk tømning i tømningsstationen

Ulemper

 • En smule høj lyd ved tømning i tømningsstationen

Specifikationer

Mere om Roborock Q7 Max

Vores testvinder Roborock Q7 Max er robotstøvsugernes robotstøvsuger! Roborock har flere velkendte, prisbelønnede modeller, der har vundet tests og priser – de er simpelthen dygtige til robotstøvsugning. Roborock Q7 Max er ingen undtagelse! Denne topudstyrede robot rengør hjem på op til 240 m2 på en enkelt opladning eller alternativt i 180 driftsminutter uden at skulle oplades.

Rent teknisk er der sket meget med robotterne i de seneste år. Roborock Q7 har 3D-hjemkortlægning, infrarøde sensorer, præcis Sense LiDAR-system og en helt egen tømmebeholder i dockingstationen. Dette minimerer sandsynligheden for, at robotten støder ind i forhindringer, kører ind i ting eller sidder fast.

Du styrer nemmest din robotstøvsuger i Roborock Q7 Max-appen, hvor du nemt og hurtigt opretter et kort over dit hjem. Opret “no go”-zoner eller andre afgrænsninger for at optimere rengøringen. Du kan også vælge at aktivere moppefunktionen, så Roborock Q7 Max både støvsuger og mopser for dig. Når den er færdig, får du en meddelelse i appen om, at den er færdig med rengøringen. Robotten fortæller også, når den er færdig med din valgte rute, ved at sige “finished cleaning, going back to the dock”.

Den største fordel i forhold til andre robotstøvsugere er helt klart, at Q7 Max er ekstremt lydløs, har lang driftstid, suger ALT støv og hår op og har en fremragende velfungerende app. Den anden grund til, at vi har valgt denne robot som vinder, er den effektive tømmebeholder på 2,5 liter, der gør, at du ikke behøver at tømme din robotstøvsuger i op til hele 7 uger!

Bedst i test og vores vinder – vil du have en perfekt rengjort gulv med de nyeste funktioner og færrest problemer? Så er det Roborock Q7 Max, du skal satse på!

2. På andenpladsen er robotstøvsugeren fra Dreame D9

Fordele

 • Vanvittig god ydeevne til en overkommelig pris
 • Det bedste budgetvalg
 • Enkel app
 • Effektiv og god sugeevne, selv på tæpper

Ulemper

 • Egentlig intet bemærkelsesværdigt bortset fra, at visse hjørner er svære at komme til på grund af den runde model

Specifikationer

Mere om Dreame D9

Vores budgetvinder i denne bedst-i-test af robotstøvsugere blev uden nogen større konkurrence Dreame D9. Med en markant lavere pris end de større, mere kendte mærker, der i dag producerer robotstøvsugere (Roborock, Neato, Rokovacs, iRobot osv.), leverer Dreame D9 et velstøvsuget hjem uden nogen form for besvær overhovedet. Det var svært at finde noget at bemærke ved denne velfungerende støvsugerrobot.

Til den konkurrencedygtige pris kan du også inkludere moppefunktionen, som Dreame D9 også har. Okay, vi indrømmer, at vi ser bedre mopperesultater hos f.eks. Roborock, men det er en helt acceptabel moppning, der er en god supplerende rengøring og frisker gulvene mærkbart op.

Dreame D9-robotten navigerer ved hjælp af LDS Lidar-navigering og sensorer. Algoritmen kaldet SLAM sørger for, at Dreame undgår forhindringer og følger kort og afgrænsninger. Du kan nemt indstille dine ønsker eller såkaldte “no-go” zoner i appen “Mi-home”. Appen er nem at bruge, men hvis ønsket, kan denne prisvindende robotstøvsuger også styres med stemmen via Google Home/Alexa. Imponerende funktioner til trods for en lav pris!

For dig, der skal prøve livet med en robotstøvsuger, er dette klart et enestående fund, der leverer gode rengøringsresultater, nem håndtering og endda til en virkelig fantastisk pris!

3. På tredjepladsen blev robotstøvsugeren fra Neatsvor X600Pro

Fordele

 • 2,5 timers batteritid
 • Enkelt styrt fra den smarte appen
 • Kan også utføre våtmopping
 • Rimlig pris for svært god ytelse
 • Kraftig sugekraft på hele 6000Pa

Ulemper

 • Litt komplisert installasjon

Specifikationer

Mere om Neatsvor X600Pro

Robotstøvsugeren som er vårt beste premiumvalg er en virkelig oppkomling fra merket Neatsvor. Modellen deres, Neatsvor X600Pro, er en smart rengjøringsrobot som imponerer med sin intelligente laserstyring, som enkelt og imponerende navigerer fra rom til rom. Den har kraftig sugeeffekt, og vi er virkelig imponert etter å ha testet denne robotstøvsugeren! Med sitt høykapasitetsbatteri på 5200mAh kan den arbeide i hele 2,5 timer før den trenger å lades igjen. Noe som håndteres helt automatisk – roboten kjenner når den trenger å lades og returnerer deretter selv til ladestasjonen uten at du trenger å gjøre noe som helst.

En annen stor fordel med Neatsvor robotstøvsugere som blir verdsatt, er den store støvbeholderen, noe som betyr at du ikke trenger å tømme den like ofte. Neatsvor X600Pro har også en vanntank på 350 ml som gjør det mulig med våtmopping og støvsuging i samme operasjon!

Du styrer enkelt din Neatsvor gjennom den kompatible appen på smarttelefonen din. Appen er enkel og lett å forstå, slik at du med bare noen få trykk kan starte, pause eller avbryte støvsugingen din. Ved første kjøring i hjemmet ditt, tegner roboten med sin smarte navigasjon LDS4.0 et kart over hjemmet ditt, som gjør at du senere kan velge bare områder å rengjøre. En rask og effektiv måte å holde de mest utsatte områdene i hjemmet ditt skinnende rene og frie for dyrehår, støv og annen skitt. Roboten fra Neatsvor har en lav lydnivå på omtrent 60 dB, som er helt klart godkjent og mindre forstyrrende enn lyden fra en klassisk støvsuger.

Med X600Pro holdes hjemmet ditt rent og ryddig, selv når du verken har tid eller energi til å støvsuge. Helt klart en av markedets absolutt beste rimelige robotstøvsugere!

Købsguide til valg af robotstøvsuger

Når du først tænker på en robotstøvsuger, tænker mange måske, at det er noget teknisk og besværligt, som de aldrig selv vil kunne finde ud af. Den myte vil vi virkelig gerne punktere! At installere en robotstøvsuger tager i dag cirka 10 minutter og er meget nemt og enkelt. Det kræver dog, at du har en smartphone, da flertallet af alle robotter i dag styres via deres egen app. Forskellige mærker har deres egne apps, og nogle af modellerne i vores test kan også styres via Google-stemmestyring.

Når robotten kører sin første runde i dit hjem, tegner den en kort over dine rum. Første runde tager derfor lidt mindre tid, da robotstøvsugeren endnu ikke kender sit hjemområde. Efter 2-3 runder begynder det normalt at gå rigtig godt med støvsugningen. I appen kan du oprette afgrænsninger, hvor du ser, at robotten har problemer med at komme frem, sidder fast eller lignende. Der kan også være rum, hvor du ikke ønsker, at robotten skal køre ind og støvsuge. I så fald kan du nemt oprette “no go”-zoner i appen over disse områder, og robotten vil så aldrig forsøge at køre ind der.

Hvor mange kvadratmeter skal robotten bruges til?

Når du vælger en robot, kan det være klogt at tage hensyn til det område, som robotten skal støvsuge. Jo større område, desto længere batteritid kræves. Hvis der er mange hjørner, snævre rum, fuldt møbleret eller hængende ledninger, er det vigtigt, at robotten har gode sensorer og et godt navigationsystem. Det kan blive meget frustrerende, hvis din nyindkøbte robotstøvsuger ofte sidder fast eller har svært ved at komme rundt i de rum, du ønsker rengjort.

Finn bedst i test robotstøvsuger hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test robotstøvsuger hos os på Testjagt.dk!

Potentielle forhindringer for din robotstøvsuger

Overvej også, om der er eventuelle forhindringer for din robot i dit hjem. Forhindringer, der kan stoppe en robots kørsel, inkluderer for eksempel meget høje dørtrin, tykke tæpper eller fluffy luvtrætæpper, hængende ledninger, kæledyrs mad- og vandskåle, børnelegetøj som Lego, lange snore og lignende.

Selvfølgelig kan du oprette afgrænsninger i din robots app for at lette dens rute. Dog er det ærgerligt, hvis det ikke fungerer at køre robotten på størstedelen af området i dit hjem. Tanken med købet er jo at forenkle hverdagen og undgå at slæbe den klodsede almindelige støvsuger frem for at supplere.

Prisnivå

Prisen spiller ofte en stor rolle når du skal kjøpe et produkt. I vår test av robotstøvsugere har vi valgt en testvinner, et premiumvalg og en budsjettvinner. Vårt håp er at du på denne måten vil ha større mulighet til å finne en passende modell som du deretter kan være fornøyd med og ha stor nytte av.

Det finnes selvfølgelig enda billigere robotstøvsugere enn vårt budsjettvalg, Dreame D9, på markedet. Man bør imidlertid tenke på det faktum at en veldig billig robotstøvsuger ofte har lavere kvalitet enn en litt dyrere. Ofte viser det seg dessverre også at det som er billig på kort sikt kan bli dyrt på lang sikt. Når det gjelder robotstøvsugere, kan det dreie seg om en sensor eller motor som går i stykker, eller at den ikke støvsuger som forventet.

Vårt tips er derfor å heller bruke tid på å undersøke modellene før du kjøper, i stedet for bare å basere valget på en lav pris. Det er bedre både for lommeboken din og for miljøet at produktene vi kjøper har god kvalitet og kan brukes i lang tid fremover.

Sugestyrken

En robots sugestyrke måles i Pascal eller watt. Jo høyere Pascal, desto bedre sugestyrke. Her bør man tenke gjennom hjemmet sitt og den potensielle robotens effekt før man bestemmer seg for hvilken modell man skal satse på. Jo høyere sugestyrke, desto mer skitt, støv og andre partikler kan roboten suge opp. Tepper er et eksempel på områder i hjemmet der robotstøvsugeren kanskje trenger høyere sugestyrke for å levere gode og rene resultater. For å kunne nå hår og støvpartikler dypt nede i teppet, må roboten være i stand til å fange disse, selv med en støvbeholder som ikke er tom.

Oppsummering – Robotstøvsuger

En robotstøvsuger er det perfekte hjelpemidlet i hverdagen. Den passer utmerket for deg med knapp tid, eller rett og slett for deg som prioriterer mer morsomme eller nødvendige aktiviteter enn støvsuging. Har du hund, katt, kanin, marsvin eller et annet pelsdyr som løper rundt hjemme? Da kan en robotstøvsuger være en av de beste tingene du har anskaffet deg, ved å forvandle hårete, pelstilgrodde gulv til nyvaskede og rene uten at du engang trenger å være hjemme.

Å unne seg litt hverdagsluksus i form av hjelp med rengjøring er noe vi synes alle fortjener! Det spiller ingen rolle om du bor i en enetasjes hus, et hus med flere etasjer eller en leilighet – en robotstøvsuger kan brukes i nesten alle hjem ved hjelp av innstillinger og begrensninger i den enkelte støvsugerens app.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/01/2024 •  13 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test