BØRN & FAMILIE

Babygynge Test [De 5 Bedste 2022]

En babygynge er et afslappende og sanseligt møbel til den lille. Mange har form som en skråstol, altså en tilbagelænet og blød stol, som babyen kan ligge i, enten når den skal slappe af og sove eller når den leger og følger med i familielivet derhjemme. De gyngende bevægelser virker afslappende og stimulerende for babyen.

De fleste babyer er vilde med at blive vugget eller gynget langsomt frem og tilbage. Bevægelsen minder dem om da de lå inde i mors mave, og derfor føles det trygt og naturligt for dem. De vuggende bevægelser i en babygynge efterligner disse bevægelser, og får derfor babyen til at slappe helt af. Mange babyer har endda lettere ved at falde i søvn når de gynger let frem og tilbage.

De fem bedste babygynge

Der er mange gode babygynger at vælge imellem på markedet lige nu. Mange af de bedste har flere indbyggede funktioner, og kan f.eks. også bruges som skråstol eller vugge. Og det er netop på grund af de mange funktioner og den høje kvalitet, at vi har valgt vores favorit, Joie Serina 2-i-1. Det er en kombineret babygynge, der virkelig imponerer med sine mange forskellige funktioner.

 1. Joie Serina 2-i-1 – Bedste kvalitet og mange funktioner
 2. Beemoo Babygynge – Bedste budgetvariant
 3. Kinderkraft Unimo 5-i-1 – Bedste multifunktionelle
 4. Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper
 5. Hauck Alpha Premium

1. Joie Serina 2-i-1 – Bedst i test

1. Joie Serina 2-i-1 – Bedst i test

Den kombinerede babygynge fra Joie er som skabt til forældre, der hverken vil gå på kompromis med funktionaliteten eller kvaliteten. Den kan både bruges som traditionel skråstol, hvor barnet kan sidde komfortabelt og lege eller følge med i familielivet, men først og fremmest er det en rigtig god gynge med dejlige, afslappende bevægelser.

Netop denne babygynge er rigtig populær i test, på grund af dens mange forskellige gynge-funktioner. Du kan vælge at selv gynge sædet frem og tilbage eller fra side til side eller lade barnets egne bevægelser sætte stolen i bevægelse. Derudover kan du vælge mellem to forskellige slags vibrationer, for en ekstra stimulerende oplevelse for dit barn.

Udover gynge-funktionerne, er der masser af andre sjove og smarte små detaljer på denne babygynge: En fempunktssele sørger for at dit barn sidder trygt og sikkert. Du kan vælge mellem fem indbyggede vuggeviser eller naturlyde, så dit barn er godt underholdt, mens det gynger frem og tilbage. Og som en ekstra lille bonus, er der indbygget en behagelig natlampe med fire forskellige indstillinger.

Fordele

 • Rigtig mange forskellige funktioner
 • Høj kvalitet

Ulemper

 • Stor og tung
 • Batterier medfølger ikke

Anbefalet alder: Fra 0 måneder. Maksimal vægtbelastning: 9 kg. Mål: 91,5 x 73 x 81 cm. Vægt: 10,94 kg. Materiale: 100% polyester, metal.

2. Beemoo Babygynge – Bedste budgetvariant

2. Beemoo Babygynge – Bedste budgetvariant

Denne variant er den bedste babygynge til prisen. Med den simple gynge fra Beemo, får du de allervigtigste funktioner, og så til en rigtig god pris. Her er der fokus på afslapning og gode gynge-bevægelser, med fem forskellige hastigheder og to forskellige bevægelser. Sædet kan indstilles i to forskellige hældninger, så du kan finde den allermest behagelige stilling til barnet.

Her er der altså tale om en rigtig bedst i test babygynge. Den er enkel og let i formen, og super nem at bruge. Her behøver du ikke studere en manual i flere timer, før dit barn kan blive gynget i søvn. Den har også en indbygget timer-funktion, så de automatiske bevægelser stopper, når barnet er faldet helt i søvn.

Denne babygynge har også 12 forskellige beroligende melodier med indbygget volumenkontrol, der kan få selv den mest gnavne baby til at slappe af og falde i søvn. Når barnet er vågent, kan sædet rettes op. Så kan barnet aktiveres og stimuleres med de tre stykker dejligt blødt legetøj, der sidder på den aftagelige legebøjle.

Fordele

 • Enkelt og nemt design
 • Mange gynge-funktioner

Ulemper

 • Betrækket tåler kun håndvask
 • Ikke mange anvendelsesmuligheder

Anbefalet alder: Fra 0 måneder. Maksimal belastning: 9 kg. Materialer: Polyester, plastik og metal. Mål: 53 x 71 x 93 cm Vægt: 4,3 kg.

3. Kinderkraft Unimo 5-i-1 – Bedste multifunktionelle

3. Kinderkraft Unimo 5-i-1 – Bedste multifunktionelle

Den smarte og multifunktionelle babygynge fra Kinderkraft har hele fem forskellige anvendelsesmuligheder, som alle fungerer upåklageligt. Her er der altså virkelig tale om et produkt, der kan vokse sammen med dit barn. På den måde kan I have glæde af dette møbel i flere år, og behøver ikke investere i mange forskellige slags babyudstyr.

I test skiller denne babygynge sig ud på de mange funktioner og anvendelsesmuligheder. Du får her hele fem forskellige babymøbler, samlet i et enkelt produkt. Udover gynge-funktionen, kan Unimo 5-i-1 også bruges som babyseng, vugge, skråstol og højstol. Og med den konkurrencedygtige pris får man altså virkelig noget for pengene her.

Der følger masser af forskelligt tilbehør med til Unimo 5-i-1, blandt andet en kaleche og insektnet. En behagelig og sikker trepunktssele sørger for, at din baby sidder godt og sikkert i stolen. Den aftagelige legebøjle med tre stykker legetøj og et spejl holder den lille godt underholdt og aktiveret.

Fordele

 • Et rigtig multifunktionelt produkt
 • Masser af tilbehør og indstillingsmuligheder

Ulemper

 • Tidskrævende at lære de forskellige funktioner
 • Ikke så flot i designet som andre babygynger

Materialer: Polypropen, stål og polyester. Mål: Højde: 71 cm, længde; 80 cm, bredde: 57 cm. Vægt: 5,75 kg. Maksimal belastning: 18 kg.

4. Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper – God til prisen

4. Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper – God til prisen

Denne babygynge har en stabil og høj kvalitet i forhold til den rimelige pris. Der er lagt vægt på få, men gode og velfungerende, funktioner. Babygyngen fra Tiny Love kan også anvendes som skråstol og vugge. Dette giver dit barn muligheden for både at lege, slappe af og sove til middag i den bløde og behagelige stol.

Især de tre forskellige funktioner der allesammen virker som de skal, er med til at gøre denne babygynge fra Tiny Love rigtig populær i tests. Gyngefunktionen er klart værd at fremhæve. Den har de helt rigtige, vuggende bevægelser og de høje kanter sørger for, at din baby ligger trygt og hyggeligt.

Den allerbedste funktion ved denne babygynge er, at når din baby er faldet i søvn i stolen mens den sidder op, kan du med en enkelt hånd skifte stolen til hvileindstillingen. På den måde ligger din baby komfortabelt til sin lur, helt uden at den skal vækkes for at blive flyttet.

Fordele

 • Gode, beroligende bevægelser
 • Kan også afspille musik

Ulemper

 • Lidt kedeligt design
 • Ikke meget medfølgende tilbehør

Mål: Højde: 75 cm, længde: 77 cm, bredde: 47 cm. Maksimal belastning: 9 kg. Farver: Hvid og grå. Batterikrav: 1 stk. C-batter, 3 stk. AAA-batterier (medfølger ikke).

5. Hauck Alpha Premium – Bedste simple design

5. Hauck Alpha Premium – Bedste simple design

Med Hauck produkter kan du være sikker på at få god kvalitet til fordelagtige priser, og det gælder i høj grad også denne Alpha Premium babygynge. Her er der fokus på funktionaliteten med et stilsikkert og enkelt design. Hvis du også anvender Haucks Alpha+ højstol, kan denne kombinerede skråstol og gynge også monteres herpå.

For forældre der vægter kvalitet, funktionalitet og tidsløst design, er denne babygynge rigtig tit en favorit i test. Her er der ikke masser af forskellige ekstra funktioner og tilbehør at holde styr på. Derimod får du præcis hvad du ser: En god og stabil skråstol med gyngefunktion som dit barn vil elske at både slappe af og lege i.

Denne stol kan tilpasses din baby, så den passer lige fra nyfødt til 9 kg. Ryglænet er justerbart og kan derfor tilpasses til de helt små, mens det medfølgende indlæg til spædbørn holder den lille godt på plads og støtter hovedet. Trepunktsselen gør stolen ekstra sikker og den tilhørende arm til legetøj sørger for underholdningen.

Fordele

 • Stilrent og flot design
 • God funktionalitet

Ulemper

 • Ikke mange ekstra-funktioner
 • Fungerer bedst hvis du også bruger Haucks Alpha+ højstol

Materialer: Stål, jerseybomuld Mål: Længde: 70 cm, bredde: 48 cm, dybde: 37 cm. Liggeareal: 72 x 22 cm. Vægt: 3,25 kg. Maksimal belastning: 9 kg.

Sådan vælger du den bedste babygynge

Det kan virke uoverskueligt, når man skal vælge den helt rigtige babygynge i det store udvalg der er på markedet. Et godt sted at starte, er at afdække dit behov.

Tænk over hvilken type babygynge du har brug for, og om den skal have flere funktioner end bare at kunne gynge. Hvis du stadig er gravid og undersøger markedet for babyudstyr, mens du venter, kan du måske være interesseret i vores store test af graviditetspuder

En babygynge skal have afslappende og beroligende bevægelser

En babygynge skal selvfølgelig først og fremmest kunne gynge. Der findes både manuelle og automatiske gynger på markedet, og nogle har endda også vibrations-funktion som virker ekstra afslappende på de små.

De manuelle gynger bliver sat i gang enten ved babyens egne bevægelser, eller ved at du skubber let til den. Her kræver det altså at du har en ledig hånd, mens de automatiske modeller sørger for det hele.

Den skal være nem og ligetil at bruge

Når din baby er træt og trænger til at blive beroliget i sin babygynge, er det sidste du har lyst til nok at rode rundt med en masse indstillinger.

En god babygynge skal derfor være nem og intuitiv at bruge, så du kan koncentrere dig om din babys behov. Hvis babyen allerede er faldet i søvn og skal flyttes til en bedre sovestilling, skal dette også kunne gøres uden at vække den.

Skal din babygynge have flere funktioner?

Måske har du allerede lagt mærke til, at babyer kræver en hel del udstyr. Det kan både være dyrt og fylde en masse, hvis du skal have et separat møbel til ethvert behov.

Heldigvis er der kommet mange multifunktionelle babymøbler på markedet. Der findes en del babygynger der også kan fungere som f. eks. skråstol, vugge og i højstolen.

Hvornår bruger man en babygynge?

En babygynge bliver oftest brugt til at berolige babyen. Babyer elsker rolige, vuggende bevægelser. De gynger der oftest er populære og bedst i test er dem, der har de bedste og mest naturlige bevægelser.

Babygynger er en populær måde at få babyer til at falde til ro og at falde i søvn. Langt de fleste kan også indstilles i ryggen, så de nemt kan lægges ned i hvilestilling.

Ofte stillede spørgsmål om babygynger