Bedste Autostol Til Dit Barn (Bedst i Test 2024)

I denne artikel vil vi gennemgå, hvilken autostole er bedst i test ifølge vores testpanel!

En babystol er et af de vigtigste stykker udstyr til dit barn, lige fra nyfødt og indtil de er gamle nok til at køre i bil uden. Stolen sørger for, at dit barn er sikkert fastspændt når I er ude og køre bil. Samtidig sikrer den, at dit barn sidder komfortabelt under hele turen. Derudover er det et lovkrav at have en godkendt stol til dit barn, og du risikerer en bøde og et klip i kørekortet, hvis babystolen ikke opfylder lovkravene.

Babystolen bruger I allerede når I skal hjem fra hospitalet. Derefter også når I skal besøge familiemedlemmer, og når I skal ud og opleve verden og skabe minder sammen. Vi ved, hvor vanskeligt det kan være at finde den helt rette babystol, der både passer til jeres behov og som med sikkerhed lever op til lovkravene. Derfor har vi sammenlignet forskellige stole, og fundet frem til de fem bedste, indenfor forskellige kategorier.

Fem bud på den bedste babystol

Her har vi samlet de fem bedste babystole, som alle har hver deres fordel i test. Vi fremhæver især Axkid’s premium autostol, som er den bedste til prisen, også i forhold til brugstid. Stolen kan anvendes fra dit barn er nyfødt, og helt indtil de er 125 cm – altså i næsten hele den periode, hvor dit barn skal sidde i babystol! Derudover kan du også læse mere om BeSafe og deres nye innovative babystol, som har en smart rotationseffekt, så det er nemmere end nogensinde før at få sat dit barn på plads i stolen.

1. Vinderen og bedst i testen blev autostolen fra Axkid Minikid 2

Fordele

 • Passer i små biler
 • Kan benyttes i flere år pga. nakke- og hældningsindstillinger

Ulemper

 • Kan virke dyr i forhold til andre stole
 • Mange indstillinger at holde styr på

Specifikationer

Mere om Axkid Minikid 2

Axkid Minikid 2 premium er en bagudvendt stol, som vokser med dit barn. Nakkestøtten har syv forskellige indstillinger, mens hældningsniveauet har fem, så den kan indstilles til at passe lige til dit barn. Axkid babystol er godkendt til børn op til 25 kg, altså til barnet er omkring 125 cm. Stolen er desuden en kompakt stol, som ikke fylder meget, og er derfor ideel til både store og små biler. Herudover anvender denne model ASIP (Axkid Side Impact Protection). Dette giver en større sikkerhed, i tilfælde af påkørsel på siden af bilen.

Denne babystol bliver ofte fremhævet i test, blandt andet på grund af dens lange levetid og høje komfort. De mange indstillinger sørger for, at dit barn sidder godt og sikkert under kørslen. Og så er det nemt at ændre på indstillingerne og størrelsen på sædet, efterhånden som dit barn vokser.

Babystolen er en kompakt model, som passer ind i den store stationcar, såvel som den lille bybil. Den er let at installere i bilen og på grund af de mange indstillinger, kan stolen anvendes bagudvendt i en betydelig længere periode end andre babystole. Det anbefales at stolen er bagudvendt indtil barnet er 4-5 år gammelt.

2. På andenpladsen blev autostolen fra BeSafe iZi Twist i-Size Autostol

Fordele

 • Rotationseffekt
 • Kan tilpasses til barnet op til fire år
 • Har installeret SIP og SIP+

Ulemper

 • Stolen har en højere pris
 • Skal udskiftes når barnet er fire år

Specifikationer

Mere om BeSafe iZi Twist i-Size Autostol

Den bedste babystol indenfor premium kategorien, er helt klart BeSafe iZi Twist i-Size. Stolen fra BeSafe har smarte funktioner, som gør det muligt at rotere stolen til siden. Dette gør indstigning lettere for både dig og dit barn. Babystolen kan anvendes fra barnet er nyfødt, og helt indtil 4-års alderen.

BeSafe iZi Twist i-Size er ofte bedst i test for babystol, på grund af dens praktiske og anvendelig design. Roterings-funktionen skåner din ryg, når dit barn skal sættes ind i sin stol, og gør det lettere for barnet selvstændigt at stige ind og ud af bilen, når det bliver større.

BeSafe iZi Twist i-Size gør desuden opmærksom på, om stolen er installeret korrekt i bilen. Den har både lyd- og farveindikation, som fortæller dig hvis der er fejl i installationen. Stolen er udført at materialer i høj kvalitet, har iso-fix, og er desuden stærkt anbefalet af både “ÖAMTC” og “TCS”.

3. På tredjepladsen blev autostolen fra Britax Römer KIDFIX M i-SIZE

Fordele

 • Installation med ISOFIX eller trepunktssele
 • Vejer mindre end andre modeller
 • Kan anvendes i mange år

Ulemper

 • Kan først anvendes fra barnet er 3,5 år gammelt
 • Intet advarselssystem ved forkert installation

Specifikationer

Mere om Britax Römer KIDFIX M i-SIZE

Silver Cross Clic klapvognen udmærker sig ved at være utrolig let, og i dens sammenfoldelige tilstand kan den faktisk medbringes som håndbagage hos mange flyselskaber. Denne klapvogn kan benyttes lige fra fødslen, da den kan lægges ned i fuldt liggeleje. Kalechen har en ventilationslem, som især er godt til varme dage.

Denne klapvogn klarer sig helt exceptionelt, når det kommer til at være både smart og praktisk. Derfor anses Silver Cross Clic klapvognen for at være en af de bedste i test klapvogne. Komforten og funktionaliteten er helt i top. Kørslen er yderst behagelig med de svingbare forhjul og den gode affjedring af vognen.

Silver Cross Clic er det helt oplagte valg for familien, der rejser meget. At det er muligt at tage klapvognen med hos mange flyselskaber giver en god fleksibilitet. Der medfølger en skulderstrop, så det er nemt og praktisk at flytte rundt på klapvognen selv, når den er pakket sammen.

4. På fjerdepladsen blev autostolen fra BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

Fordele

 • Har medfølgende solskærm
 • “New Born Hugger”
 • Nemt plug-and-play system

Ulemper

 • Sædet skal udskiftes når barnet er omkring 12 måneder gammel
 • Lidt besværlig installation

Specifikationer

Mere om BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

Denne babystol er efterkommeren af BeSafe’s tidligere stole. Det smarte “plug-and-play” installationssystem gør, at du let kan skifte babyautostolen ud med en autostol til større børn – hvis autostolen altså også er fra BeSafe-serien. Basen, som er en del af systemet, giver derudover også lyd fra sig, så du kan høre om stolen er monteret korrekt.

Denne babystol fra BeSafe har desuden også et medfølgende SIP+ system, som absorberer og mindsker belastning med op til 20% ved et eventuelt sammenstød. Dette gør også, at stolen klarer sig godt i forskellige test og er desuden er blevet valgt som bedst i test indenfor selemontering ved både FDM og ADAC.

Denne babystol er en del af en pakke. Basen og babystolen købes samlet, og babystolen kan så skiftes ud med en autostol, når barnet er omkring 12 måneder gammelt. Det er derfor ikke nødvendigt at skifte basen ud, da denne passer til begge modeller. Basen kan tilpasses alle bilmodeller, og fortæller dig når sædet er monteret korrekt i din bil.

5. På femtepladsen blev autostolen fra Cybex Aton 5

Fordele

 • Stolen kan anvendes i bil og barnevogn
 • Har vundet flere priser

Ulemper

 • Skal udskiftes når barnet er 18 måneder
 • Tidskrævende at finde den rigtige indstilling

Specifikationer

Mere om Cybex Aton 5

En babystol fra Cybex er perfekt til dit barn, når det er er under 18 måneder gammelt. Denne stol er anerkendt af flere forskellige organisationer, blandt andet ADAC og TCS. Desuden har den også vunder Red Dot Design Award, og har stort fokus på at det skal være behageligt for barnet at køre i bil. Selen justeres automatisk efter nakkestøtten på stolen, og sørger dermed for, at den altid er indstillet korrekt.

Stolen er valgt som bedst i test hos Råd og Rön 2017. Den har en energiabsorberende skal, som beskytter dit barne i enhver situation. Cybex Aton 5 babystol er designet for den maksimale komfort og sikkerhed for dit barn, og har flere indstillinger, som sikrer at dit barns hoved også holdes trygt på plads.

Stolen har også en indbygget kaleche, som beskytter dit barn mod solen med en beskyttelsesfaktor helt op til 50+. Denne babystol har også en indbygget indikator, som fortæller dig om sædet er installeret korrekt i bilen. Denne babystol er en del af et to-delt system, der består af en base, der sidder fastmonteret i bilen, og selve stolen som kan tages ud og passer perfekt i en Cybex barnevogn.

Kjøpguide – Hvordan vælger du den bedste babystol?

Når du skal vælge den bedste babysto, er det vigtigt at den opfylder de strenge lovkrav på området. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, efter hvilke standarder stolen er godkendt.

Det er også vigtigt, at du vælger en babystol, som det er behageligt for dit barn at sidde i. Mange børn slapper godt af eller falder endda i søvn når de er ude at køre, så her er det ekstra vigtigt at de sidder godt og sikkert.

Den skal passe til dit barn

Når du vælger en babystol, er det vigtigt, at den passer til dit barns alder. At bruge en babystol i den rigtige størrelse øger sikkerheden markant. En stol der er for stor til dit barn gør, at barnet sidder løst og kan glide ud af sædet.

En for lille babystol minimerer sikkerheden, da barnet ikke kan sidde ordentligt i fast nede i sædet, og derfor ikke kan fastspændes forsvarligt. Det kan også nedsætte nogle af de øvrige sikkerhedsfunktioner.

Finn bedst i test autostole hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test autostole hos os på Testjagt.dk!

Babystolen skal have den rigtige størrelse

Det er vigtigt at kigge på størrelsen på både babystol og den bil den skal monteres i. Der skal være tilstrækkeligt med plads til stolen i bilen.

De fleste babystole er i dag så kompakte, at de passer ind i selv de små bybiler. Men husk altid at kigge på målene. Der skal være rigelig plads til stolen – også frem til sædet foran.

Den skal være nem at installere

Det er vigtigt at sædet er let at installere, da det minimerer risikoen for forkert installation af din babystol. Det hjælper ikke at stolen er bedst i test, hvis ikke det er monteret korrekt.

Når din babystol er let at installere, øger du automatisk også sikkerheden. Flere modeller på markedet, har indikatorer som viser om sædet er installeret korrekt.

Hvornår skal du bruge en babystol?

Du skal bruge en babystol hver gang du er ude og køre med dit barn, lige så længe som barnet er under 135 cm højt. Dit barn skal altså bruge en babystol eller autostol i mange år, og derfor er det en god idé at holde øje med hvilke der er bedst i test.

Små børn elsker behagelige stole hvor de kan slappe af, og måske tage en lille lur. Hvis du også er på udkig efter en stol, som din baby vil elske at sidde i udenfor bilen, så kan du finde inspiration i vores store test af skråstole.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan ved jeg, om den babystol jeg sidder og kigger på, passer til netop mit barn?

Læs beskrivelsen på den pågældende babystol grundigt. Her skal der stå, hvor mange kilo stolen holder til, samt hvor højt dit barn skal være for at stolen passer korrekt.

Hvad betyder det, når en babystol har vundet bedst i test, og kan jeg stole på det?

Når en babystol har vundet titlen som bedst i test, betyder det at en række eksperter på området har sammenlignet den med andre lignende modeller. Dette kan være et godt pejlemærke at gå efter, når du skal finde den bedste babystol til dit behov.

Hvorfor har jeg brug for en babystol? Er det virkelig nødvendigt at have en allerede fra barnet er nyfødt?

Det er et lovkrav, at du har en babystol til dit barn. Hvis dit barn ikke sidder i en babystol, kan du en bøde eller et klip i kørekortet. Dit barn skal sidde i en babystol fra det er nyfødt, og indtil det er 135 cm.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test