Bedste Smartwatches Til Børn (Bedst i Test 2023)

I denne artikel vil vi gennemgå, hvilke smartwatches er bedst i test ifølge vores testpanel!

Et smartwatch til børn er et rigtig godt alternativ til en smartphone. Her får I de allervigtigste funktioner der gør, at både forældre og barn kan føle sig trygge i hverdagen og nemt komme i kontakt. Mindre børn har ofte ikke behov for mange af funktionerne i en almindelig smartphone, så her får de en nem variant, uden forstyrrende eller unødvendige elementer.

I forhold til smartphones, er et smartwatch til børn også et praktisk valg. Fordi det jo er et armbåndsur, er det nemt at have med overalt, og kræver ikke store lommer eller tasker. Det er altså lettere at huske at få med, og bliver ikke væk i løbet af dagen. De fleste smartwatches til børn er lavet i robuste materialer, så de kan holde til at være med i en aktiv hverdag.

De tre bedste smartwatch til børn

Selvom smartwatches til børn er et forholdsvis nyt produkt, er der allerede kommet mange gode varianter på markedet. I denne test, er det især dem med de bedst udvalgte funktioner som vi har valgt at fremhæve. Testens vinder, GPS-uret fra Cmee, har netop udvalgt de funktioner som børn og forældre har allermest brug for, og sat dem op i en overskuelig menu, som er nem for børn at bruge.

1. Vinderen og bedst i testen blev smartwatch fra Cmee Play Time

Fordele

 • Egne baggrundsbilleder
 • Let at bruge
 • Kan skifte armbånd og skal til forskellige farver
 • Lang batterilevetid på op til tre dage
 • Arbejder med alle operatører

Ulemper

 • Kan ikke ændre ringetone

Specifikationer

Mere om Cmee Play Time

Dette ur er en sikkerhed for børn, der er begyndt at lege udenfor alene. Som forælder kan du ringe til barnet både med telefonopkald og videoopkald, derudover er dets GPS-funktion meget præcis med en nøjagtighed på et par meter.

Uret kan også bruges i regn- og vandsport takket være dets IP67-klassificering, men det bør undgås ved badning og svømning. Uret har desuden indbygget lommelygte og urskiven er analog, dit barn kan også skifte urkasse og armbånd til forskellige farver for at få et varieret look på uret.

Takket være urets geofence-funktion kan du indstille hvilket område dit barn kan færdes i og så få en advarsel, hvis de ikke opholder sig inden for området. Derudover er der en hjælpsom SOS-funktion og en speciel Forstyr ikke-tilstand til, når barnet er i skole. Du kan også vælge at indstille, hvilke numre der kan ringe til uret. SMS kan dog sendes til uret fra ethvert nummer. Du kan vælge at købe et SIM-kort hos enhver mobiloperatør, du ønsker. Noget vi hos Testjakt synes er positivt ved især Cmee Play. Det skaber muligheder for, at familien kan have samme abonnement og operatør for hele familien. Hvilket også normalt er det billigste. Uret kan klare 2G, 3G og 4G netværket, hvilket skaber forudsætningerne for den bedst mulige modtagelse. Det er også muligt at ændre baggrunden på uret til forskellige billeder af for eksempel familiemedlemmer eller idoler.

2. På andenpladsen er smartwatch fra North 13.5 Active Waterproof GPS-ur

Fordele

 • Robust og holdbart design
 • God pris

Ulemper

 • Der er kun garanteret funktionalitet med Telia abonnement
 • Lidt stort

Specifikationer

Mere om North 13.5 Active Waterproof GPS-ur

North 13.5 Active er et smartwatch til børn, der aldrig sidder stille og altid er ude på eventyr. Det har et ekstra robust ydre i gummi og er vandafvisende, så det kan tåle at komme med ud i al slags vejr. Det genopladelige batteri har en lang levetid, så det er heller ikke strømniveauet der bestemmer, hvornår eventyret er slut.

Dette smartwatch til børn har mange af de samme funktioner som testens andre ure: Der er blandt andet GPS-tracking, mulighed for opkald og beskeder til og fra valgte kontakter, indbygget kamera og vækkeur. Kort sagt, alle de funktioner, du og dit barn kan have brug for I jeres hverdag.

Det der særligt skiller dette ur ud fra mængden er det robuste design og den vandafvisende overflade. Displayet er stort og tydeligt, så det er let at bruge under alle forhold. Du kan vælge mellem farverne lyserød, blå eller sort, så det er let at finde et der passer lige til dit barn.

3. På tredjepladsen blev smartwatch fra DENVER SW-181

Fordele

 • Et billigt smartwatch
 • Samme funktioner som et almindeligt smartwatch

Ulemper

 • Ingen mulighed for begrænsninger af brugen
 • Engelsk sprog

Specifikationer

Mere om DENVER SW-181

Hvor testens øvrige ure er decideret smartwatch til børn, er dette ur mere et almindeligt smartwatch, som bruges i kombination med en smartphone. Det er altså mest velegnet til større børn, der måske lige har fået deres første smartphone og har brug for et praktisk smartwatch, som gør hverdagen lidt nemmere.

I vores test af smartwatch til børn, har vi især fokus på simple funktioner der giver både børn og forældre en følelse af sikkerhed i hverdagen. Dette ur til større børn bliver dog ikke styret gennem en app på forældrenes telefon, og har adgang til alle de samme funktioner som et almindeligt smartwatch.

Alligevel gør den lave pris, det søde design og den komfortable rem det til et rigtig godt begynder-smartwatch. Der er stadig en række funktioner, der kan berolige forældrene; blandt andet vækkeur og påmindelser, samt notifikationer om opkald og beskeder direkte på uret. Der er også aktivitetsmåler og skridtæller, som opmuntrer barnet til en mere aktiv hverdag.

Sådan vælger du det bedste smartwatch til børn

Når du skal vælge et smartwatch til dit barn, skal du først og fremmest bestemme dog for, hvilke funktioner der er de vigtigste for jer. Det kan være sikkerhed, at være i kontakt med hinanden, eller noget helt andet.

Fælles for de fleste smartwatches til børn er, at de har stor fokus på barnets sikkerhed. Men for at barnet skal have lyst til at bruge uret, skal det også være sjovt.

Det skal være børnevenligt og nemt at bruge

Da det jo netop er et smartwatch til børn, må den allervigtigste kvalitet være, at det er så brugervenligt og nemt, at selv et lille barn kan bruge det uden besvær.

Barnet skal altså selv kunne tilgå de nødvendige funktioner, også uden hjælp fra en voksen. Det er jo netop i situationer hvor barnet er væk fra forældrene, at det har allermest brug for et smartwatch.

Finn bedst i test smartwatch til børn hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test smartwatch til børn hos os på Testjagt.dk!

Et smartwatch til børn skal passe på et børnehåndled

Hvis uret er stort og tungt, bliver det svært at gøre det til en vane at bruge det til hverdag. Der er ingen børn der kan lide upraktiske og ukomfortable ting.

Derfor skal selve uret være lille nok til, at det kan sidde behageligt på barnets håndled og urremmen skal være blød og passe i længden.

Det skal både være sikkert og sjovt

For forældrene, er det helt sikkert de praktiske sikkerhedsfunktioner der tæller mest, når barnets første smartwatch skal vælges. Men hvis det ikke også er sjovt at bruge, bliver det svært at overbevise barnet om, at ures skal bruges.

Det er altså rigtig godt at se efter, at uret også har nogle funktioner som barnet synes er sjove. Det kan f.eks. være muligheden for at at sende beskeder med emojis fra det.

Hvornår bruger man et smartwatch til børn?

De fleste vælger at bruge et smartwatch til børn, når børnene har den alder, hvor de begynder at færdes udenfor hjemmet. Det kan f.eks. være, når de starter i skole. De fleste smartwatches, der bliver valgt som bedst i test, kan bruges endnu tidligere, ofte helt ned til 3-års alderen.

Har du allerede fundet det perfekte smartwatch der passer til både dit og dit barns behov? Så gælder det om at passe på det, også når barnet er ude i dårligt vejr! Du kan læse vores store test af regnvanter her.

Ofte stillede spørgsmål om smartwatches till børn

Kan alle børn bruge et smartwatch? Hvor gammelt skal mit barn være, før det kan bruge det?

Alle børn der nogle ind imellem er væk fra deres forældre og gerne vil kunne komme let i kontakt, kan bruge et smartwatch. En del smartwatches i denne test er anbefalet til børn helt ned til tre år.

Er det sikkert for mit barn at bruge et smartwatch? Hvordan kan jeg sikre mig, at ingen fremmede kontakter mit barn gennem uret.

Langt de fleste smartwatches der er fremstillet specifikt til børn, bliver styret gennem en app på forældrenes smartphone. Her godkender I selv de kontakter, der kan kontakte barnet gennem uret.

Hvordan ved jeg om uret passer mit barn? Er der størrelser eller andet jeg kan se efter, inden jeg bestiller?

For at være sikker på at uret ikke er for stort til dit barns håndled, så sørg for at læse målene i beskrivelsen. Du kan evt. måle efter på dit barns håndled.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test