Bedste Korslaser Til Rette Linjer Og Målinger (Bedst i Test 2024)

I denne artikel vil vi anmelde de bedste i test korslasere ifølge vores testpanel!

En krydslaser, hvad er det? Et velkendt barn har mange navne, og i folkelig tale kaldes den også for et linjelaser, korslinjelaser og krydslaser. Uanset hvad du vælger at kalde den, er en krydslaser et praktisk måleværktøj, der gør det lettere at montere eller arbejde med præcise linjer for at opnå helt lige resultater. Krydslaseren udsender en vandret og lodret laserlinje mod det sted, du retter den mod. Dette betyder, at du nemt kan montere f.eks. hylder eller lægge fliser med perfekte linjer.

Uanset om du arbejder med at lægge gulv, flisearbejde, elektrikerarbejde eller inden for andre områder af byggesektoren, kan en krydslaser i mange tilfælde erstatte dit vaterpas. Som privatperson kan du også få stor nytte af dette værktøj. Montering af hylder, opsætning af køkken eller måske når du skal hænge billeder eller spejle op? En krydslaser gør arbejdet betydeligt lettere ved at give meget præcise målinger. Med krydslaseren kan du udføre pålidelige beregninger før montering eller andre projekter, der kræver høj præcision. Vinderen af vores bedst i test blev krydslaseren fra BOSCH GLL 3-80 CG. Nedenfor kan du læse mere om hvorfor samt om de andre krydslasere, vi har valgt at anmelde.

1. Vinderen og bedst i testen blev krydslaseren fra BOSCH GLL 3-80 CG

Fordele

 • Med bluetooth
 • Kompakt
 • Robust
 • Let at bruge

Ulemper

 • Linjen er lidt bred og i visse lysforhold ikke stærk nok

Specifikationer

Mere om BOSCH GLL 3-80 CG

Med denne krydslaser fra Bosch kan du foretage pålidelige målinger til brug ved opgaver som f.eks. planlægning af planarealer, gulvlægning eller andre bygningsopgaver. Dette er en selv-nivellerende professionel krydslaser, der projicerer 3 x 360° linjer og en lodpunkt. Denne krydslaser arbejder med et interval på op til 120 meter ved brug af LR 7 Professional-modtageren, der kan købes separat. Uden modtager op til 30 meter. Den er meget præcis i sine målinger med en nivelleringspræcision på ± 0,2 mm/m. Den har også Bluetooth-styring, som du nemt kan synkronisere med din telefon.

Dette er en prisvenlig krydslaser, der er optimal til f.eks. jordarbejde, murerarbejde, bygningsarbejder og montering af hylder. Denne holdbare krydslaser kan bruges både udendørs og indendørs og kan klare alle slags vejrforhold. Med denne praktiske krydslaser kan du udføre de fleste målinger, du har brug for inden for bygge- og ingeniørfagene.

2. På andenpladsen er krydslaseren fra STABILA LAX 400

Denna vara finns tvärr inte i lager hos våra partners för tillfället.

Fordele

 • Inklusive mange tilbehør
 • Kapslingsklasse 54
 • Integreret låsefunktion

Ulemper

 • Linjer op til 20 meter

Specifikationer

Mere om STABILA LAX 400

Denne velkonstruerede krydslaser fra STABILA giver dig mulighed for at udføre målinger til brug f.eks. inden for murerarbejde, planlægning af overflader og lignende. Den er udstyret med en rød multi-krydslaser, der giver præcise, skarpe og klare linjer på afstande op til 20 meter. Det er desuden en krydslaser, der er udstyret med aluminiumsdæksler for at beskytte den horisontale laserlinje.

Dette er et velovervejet og godt værktøj, der giver dig en 360° horisontal linje til nemme markeringer, udjævninger og tilpasninger rundt om hele stedet eller rummet. Dette er en praktisk og holdbar krydslaser, som du kan bruge til de fleste typer af bygge-, murer- eller monteringsarbejder.

3. På tredjepladsen blev krydslaseren fra MAKITA SK106DZ

Fordele

 • Vandstænks- og støvbeskyttelse
 • Driftstid 40 timer
 • Lav vægt

Ulemper

 • Batteri og oplader medfølger ikke

Specifikationer

Mere om MAKITA SK106DZ

Dette er en 12 V selvudjevnende punkt- og krydslaser med røde linjer, der går både vertikalt og horisontalt. Lasere kan enten bruges individuelt eller i kombination med hinanden. Denne pålidelige krydslaser har en præcision på ± 3 mm/10 m. Du kan arbejde i lang tid, op til 40 timer uden afbrydelse for opladning.

Denne værdsatte laser fra MAKITA modsiger reglen om, at høj kvalitet altid medfører en høj pris. I dette tilfælde får du en prisvenlig og godt konstrueret krydslaser. Den har en lang rækkevidde, hvilket gør dit arbejde mere bekvemt, især når du arbejder på udfordrende områder. Den er også udstyret med pulstilstand til brug sammen med en detektor.

Købsguide – Vælg den rette krydslaser

Uanset om dit arbejde kræver målinger til f.eks. planlægning af overflader, murerarbejde, gulvlægning eller andre typer bygningsopgaver, er det nødvendigt at have en robust krydslaser for at kunne udføre korrekte målinger. Fejlagtige måleresultater kan have alvorlige konsekvenser for de involverede.

Vi håber, at du gennem vores krydslaser-guide kan finde god information til at kunne købe en passende krydslaser til dine opgaver. Udover en prisvenlig krydslaser har du måske også brug for en pålidelig studfinder, når du f.eks. udfører byggeprojekter, renoveringer, flisearbejde eller udskiftning af gulve.

Brugervenlighed

Det er vigtigt, at krydslaseren er nem at betjene og aflæse, så du kan udføre dit arbejde effektivt med så præcise og pålidelige resultater som muligt. En krydslaser, der ofte måler forkert, ikke kun nedsætter effektiviteten, men udgør også en sikkerhedsrisiko.

Du bør derfor sørge for, at din krydslaser er let at bruge med funktioner, du nemt forstår og kan nå fra alle vinkler og afstande. At den er ergonomisk i designet er en anden vigtig faktor, så du ikke glider og dermed laver fejl i målingerne.

Finn bedst i test korslaser hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test korslaser hos os på Testjagt.dk!

Kvalitet

Det er vigtigt, at den krydslaser, du køber, er velkonstrueret og intelligent designet. Du har brug for et værktøj, der giver dig mulighed for at arbejde hele dagen uden afbrydelser på grund af dårligt batteri eller fejl i måleinstrumentet. Den bør være fejlfri og omfattet af garanti.

En batteridrevet krydslaser af høj kvalitet forenkler ikke kun dit arbejde, men gør også dine målinger mere effektive og giver dig perfekte, præcise resultater. Det kan derfor på længere sigt være bedre at undgå en billig krydslaser og i stedet investere i en lidt dyrere model.

Funktionalitet

Det er vigtigt at overveje, hvilke funktioner din krydslaser er udstyret med, samt hvilke funktioner du selv har brug for for at kunne udføre dit arbejde godt med det bedst mulige resultat, uanset om du kun udfører målinger eller også udfører selve arbejdet.

Der findes mange forskellige modeller af krydslasere fra forskellige producenter, og de er alle bedre egnet til visse typer målinger og arbejde. Du bør overveje ting som rækkevidde, vægt, laserspecifikationer og mere.

Hvornår skal man bruge en krydslaser

Hvis du f.eks. er tømrer, ingeniør eller ansvarlig for pladsen på en arbejdsplads, skal du ofte måle områder for præcis markering af de områder, du skal arbejde på. Her kan en krydslaser være det essentielle værktøj for at opnå perfekte resultater ved hver måling.

Uanset om du skal montere hylder på en væg, skære en gulvbelægning til eller lægge fliser, kan du med hjælp fra krydslaseren måle og markere præcise, lige linjer for at opnå en perfekt afslutning på dit arbejde.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/08/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test