Bedste Shampoo Til Dit Hår (Bedst i Test 2024)

I denne artikel vil vi gennemgå, hvilken shampoo er bedst i test ifølge vores testpanel!

Shampoo er et produkt, der primært er til at rense dit hår for fedt og snavs. Men en god shampoo kan så meget mere i disse dage! Det kan gøre en forskel for, hvordan dit hår føles efter farvebehandlinger og andre kemiske behandlinger og også sikre, at det bevarer sin naturlige styrke, glans og liv.

I dag findes der flere shampoo med aktive ingredienser, der beskytter mod solens UV-stråler, frie radikaler og desuden fungerer som varmebeskyttelse ved brug af stylingværktøjer. Der findes mange forskellige typer shampoo, der er tilpasset din hårtype. Fugtgivende, volumengivende, beskadiget/kemisk behandlet hår, farvebehandlet hår mv.

En god shampoo bør bruges 1-3 gange om ugen eller efter behov. Du masserer ind i et skum og skyller, den første shampooing vasker stylingprodukter og snavs væk. Anden gang du shampoo, rense din hovedbund og hår dybt. Dette efterfølges af en omgang med din balsam. Hvis du ikke føler, at dit hår bliver rigtig rent eller får du hurtigt fedtet hår eller hovedbund, kan det skyldes, at du ikke har renset det dybt.

Vinderen i vores test blev shampooen fra svenskproducerede og veganske Maria Nila. Dette er uden sammenligning et af de største og bedste mærker, når det kommer til hårpleje i dag. Ikke overraskende dukker der derfor to forskellige produkter fra dette fantastiske mærke op i vores test.

1. Vinderen og bedst i testen blev shampoo fra Maria Nila True Soft

Fordele

 • Holder håret rent i lang tid
 • Vegansk og produceret i Sverige
 • Sulfat- og parabenfri

Ulemper

 • Prisen

Specifikationer

Mere om Maria Nila True Soft

Det var overhovedet ikke særlig svært at vælge en vinder i vores test af de bedste shampoo. Brugeranmeldelserne lyver ikke! Denne shampoo er helt igennem fantastisk. Har du tørt hår, der trænger til pleje og ekstra fugt? Får du nemt kruset hår, når det er vådt udenfor? Så kunne det være, at du kunne gøre dit hår en kæmpe tjeneste, hvis du skiftede til Maria Nilas True soft shampoo. Som vi nævnte tidligere, passer True soft-serien dig med tørt hår, da den er spækket med arganolie, antioxidanter og fedtsyrer. Disse ingredienser holder fugt og glans i dit hår og gør også dit hår mindre statisk.

Shampooen indeholder Maria Nilas “Colour Guard Complex”, som beskytter dit hår mod solens UV-stråler og frie radikaler i luften. Duften er diskret, men vidunderlig, en blanding af jasmin, liljer og rose. Det koster en krone men som man siger, “håret er kronen du aldrig tager af”. Shampooen fås både i 350 ml og som en 1000 ml pumpeflaske.

2. På andenpladsen er shampoo fra Joico K-pak Reconstructing Shampoo

Fordele

 • Frelseren til kemisk behandlet hår
 • Giver glans
 • Håret føles rent og friskt i lang tid

Ulemper

 • Fungerer bedre sammen med balsam fra samme serie

Specifikationer

Mere om Joico K-pak Reconstructing Shampoo

Joicos k-pak rekonstruerende shampoo er magisk til tørt og beskadiget hår. Har du brugt blegning, curling eller andre former for kemiske behandlinger i længere tid? Så begynder det nok at sætte sit præg på dit hår. At tilpasse dit valg af shampoo til din hårtype er det vigtigste, når du vælger at købe noget nyt. Denne shampoo fra Joico passer til skadet hår, som vi nævnte tidligere, måske som følge af kemiske behandlinger, varmeværktøjer, permanente eller andre trættende og skadelige processer.

Ved kontinuerlig brug begynder håret at bygge sig op igen og får en ny chance for at begynde at vokse og føle sig godt. Ved hjælp af keratin og guavafrugt repareres det beskadigede hår, og efter blot et par ugers brug kan der mærkes en stor forskel. Glansen vender tilbage, håret føles blødt og glat og elasticiteten øges. Joico er et mærke, der ikke er så populært kendt som vores vinder. De to mærker ligger tæt i pris, men stadig flere vælger Maria Nila. Vi hos Testjakt vil rigtig gerne pinge Joico som et brand, kvalitetsprodukter og fantastiske resultater! For at få ultimative resultater, når du har kemisk behandlet og beskadiget hår, anbefales hele serien inklusiv balsamen fra Joicos “reconstructing”.

3. På tredjepladsen blev shampoo fra Ida Warg Colour Protecting Shampoo

Fordele

 • Til dig med farvet hår
 • Varmebeskyttelse
 • Fri for parabaner og sulfater

Ulemper

 • Nogle brugere oplever, at håret er tynget

Specifikationer

Mere om Ida Warg Colour Protecting Shampoo

Farvebeskyttende shampoo fra Ida Warg er vores eneste farvebevarende shampoo i vores bedste i test. Vælg dette, hvis du har farvebehandlet hår og ønsker at bevare og beskytte din nye farve. Farven holder sig frisk og skinnende længere og shampooen indeholder desuden avocadoolie som virker blødgørende.

Du kan vinke farvel til din varmebeskyttelse, før du styler med et krøllejern, fladjern, varmebørste eller anden type varmeværktøj. Ida Wargs farvebeskyttende shampoo er udviklet med en indbygget varmebeskyttelse i produktet. Fantastisk, siger vi!

Flere og flere forbrugere indser, at shampoo er fri for parabener og sulfater er vigtigt i dag. Parabener og sulfater har vist sig at have flere negative effekter på kroppen, en af ​​de mest almindelige er hormonforstyrrelser/forstyrrelser, men undersøgelser har også vist, at parabener kan give allergi og kræft. Derfor synes vi, det er positivt, at alle Ida Wargs hårprodukter er fri for parabener og sulfater (faktisk også silikoner). Den er også vegansk og grusomhedsfri.

4. På fjerdepladsen er shampoo fra Olaplex Bond Maintenance Shampoo No.4

Fordele

 • Virker som en mirakelkur mod tørt hår
 • Utrolig groft

Ulemper

 • Koster en pæn krone

Specifikationer

Mere om Olaplex Bond Maintenance Shampoo No.4

Vi ville selvfølgelig gerne have Olaplex’s fantastiske shampoo med i vores test. Olaplex revolutionerende i hårindustrien med sin unikke sammensætning og egne molekyler. Molekylet forbinder svovlbindinger i håret. Hvilket gør det nemmere for håret at klare daglige belastninger uden at tage skade. Håret er trods alt udsat for meget slid, alt hvad vi gør med håret i form af brug af varmeværktøj, kamme/børster, frisurer, visse stylingprodukter mm.

Sammen med Olaplexs komplette hårplejelinje kan du forvente at gå fra tørt og livløst hår til et herligt sundt bouncy. Efter kontinuerlig brug føles håret fyldigere, mere skinnende og stærkere. Shampooen er også ekstremt dyr! Kun en meget lille mængde er nødvendig for at vaske dit hår rent. Derudover indeholder den hverken parabener eller sulfater, og er vegansk. Det koster en krone at købe hele serien, men trænger dit hår til reparation, er det en god investering.

5. På femtepladsen er shampoo fra Maria Nila Structure Repair

Fordele

 • Hjælper dig med beskadiget hår
 • Dufter vidunderligt
 • Håret holdes rent i lang tid

Ulemper

 • Det kan muligvis være, at du aldrig vil skifte shampoo

Specifikationer

Mere om Maria Nila Structure Repair

På femtepladsen i vores test kommer endnu en shampoo fra det svenske firma Maria Nila. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at inkludere endnu et produkt fra dette fantastiske mærke. Deres shampoo kaldet “Structure repair” passer til dig med tørt, beskadiget og/eller kemisk behandlet hår. At købe en god shampoo i denne situation kan være afgørende for at bremse skaden på dit hår. Risikoen, hvis du ikke begynder at pleje dit hår og tilføjer det, der skal til, er, at du bliver nødt til at klippe meget af. Desuden er det aldrig sjovt at gå rundt med en tør risbusk på hovedet. Ved hjælp af Maria Nilas strucute reparation vil håret blive fugtet, genopbygget og hårets struktur vil blive forbedret.

Algeekstrakt hjælper og fugter dit hår i dybden, hvilket gør at du med det samme mærker forskel på kvalitet og glans. Maria Nilas Color Guard Complex beskytter dit hår mod farvetab, varmestyling, frie radikaler og UV-stråler. En virkelig fantastisk shampoo, der vil være hver en øre værd!

Købsguide – Vælg den rigtige shampoo

Med en god shampoo, der har de rigtige egenskaber til dit hår, kan du reparere og genskabe glansen til dit beskadigede hår, selvom du syntes, det var til at redde.

Hvis du har et specifikt behov i forhold til farvebevaring eller fugtgivende ud over blot at rense dit hår, så er det vigtigt at tænke over et par ting, inden du vælger din shampoo. Vi har forsøgt at samle de fem bedste shampoo på markedet. Velegnet til både tørt, normalt og farvebehandlet hår.

Anvendelsesområde

Hvad skal du bruge shampooen til? Vil du for eksempel reparere tørt og beskadiget hår, så kan det være godt at finde en shampoo, der både er nærende og fugtgivende.

Er dit hår begyndt at miste glans og volumen? Så bør du vælge en shampoo, der har evnen til at genoprette volumen og glans til livløst hår. Match shampoo med din hårtype for de bedste resultater! Hvis du ikke er sikker på, hvad dit hår har brug for, så spørg din frisør ved dit næste besøg. Blondt/bleget hår har ofte brug for fugt og reparerende shampoo. Alle typer blondiner er hårdere typer farvebehandlinger end at blive mørkere.

Finn bedst i test shampoo hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test shampoo hos os på Testjagt.dk!

Kvalitet

Når det kommer til køb af shampoo, er kvaliteten meget vigtig, da vi ofte skal bruge shampooen til mere end blot rengøring. En shampoo af dårlig kvalitet kan gøre dit hårs kvalitet væsentligt dårligere. Risikoen ved ikke at passe på håret er, at håret fortsætter med at knække, spaltede spidser bliver mere almindelige og til sidst skal der klippes et væsentligt stykke af, og resten er tørt og kruset. Intet at stræbe efter! Med gode produkter behøver du aldrig ende der. Du behøver heller ikke bruge en kvalitetsshampoo så ofte for at holde dit hår rent. Det er nok at vaske dit hår 1-3 gange om ugen.

Hvornår skal du bruge shampoo?

Du bør bruge en shampoo 1-3 gange om ugen eller efter behov. Træner du ofte eller udfører andre typer aktiviteter eller erhverv, hvor du bliver svedig eller snavset, kan det selvfølgelig være nødvendigt oftere end som så. Ved at bruge en god shampoo kan du dybderense dit hår og hovedbund. Jo oftere du vasker dit hår, jo mere stiger din talgproduktion også. Det bliver simpelthen en ond cirkel, der betyder, at dit hår bliver hurtigere fedtet. Til gavn for dit hår, så prøv at vænne det til i det mindste ikke at blive vasket hver dag.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 17/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test