Bedste Skiundertøj Til Børn (Bedst i Test 2024)

I denne artikel vil vi gennemgå, hvilke skiundertøj er bedst i test ifølge vores testpanel!

Et basislag er noget godt at have i garderoben. Basislagene egner sig godt til de kolde dage, hvor det primære formål med basislaget er at holde varmen. Derudover er de ofte lavet af blødt og elastisk materiale, som er behageligt mod dit barns hud.

Det klassiske basislag består ofte af to dele i form af et par bukser og en trøje. Når du klæder dig i flere lag, er det vigtigt at have et basislag tættest på kroppen. Dette er for at basislaget kan opfylde sin funktion og fungere på bedste måde.

Basislag fås i flere forskellige materialer. De fleste basislag er designet til at være behagelige og bløde mod huden. Fordelen ved dette er, at du ofte har basislaget på i lang tid. Derfor er det vigtigt, at det både sidder godt og er behageligt mod kroppen.

Markedets fem bedste skiundertøj til børn

Når du skal købe et skiundertøj til dit barn, kan det være svært at finde det rigtige. Heldigvis er der masser af gode basislag i alle prisklasser. Et alternativ er et basislag fra det klassiske mærke Helly Hansen. Det er et basislag, der ofte er på topplister takket være dets effektive evne til at absorbere fugt.

Der er også flere gode alternativer i lavere prisklasser. Et eksempel er et basislag fra mærket Didrikson, som på trods af sin lavere pris er af god kvalitet. Fordelen ved det store udvalg er, at der er forskellige basislag, der passer til alle. Det vigtigste er at finde et basislag, der passer lige til dit barn.

1. Vinderen og bedst i testen blev skiundertøj fra Lindberg Kåbdalis

Denna vara finns tvärr inte i lager hos våra partners för tillfället.

Fordele

 • Transporterer fugt
 • Holder varmen

Ulemper

 • Findes kun i to farver

Specifikationer

Mere om Lindberg Kåbdalis

Dette er et klassisk basislag i to dele fra Lindberg. Basislaget består af et par bukser og en trøje. Både bukserne og trøjen er i fuld længde for at holde varmen. Dette basislag sidder tæt på huden og fås i flere forskellige størrelser.

Materialet i Lindbergs basislag er fremstillet af en blanding af både merinould og polyamid. Denne kombination gør basislaget blødt, samtidig med at det transporterer fugt. Desuden er materialet fleksibelt og vil sidde behageligt på dit barn. Basislaget er også elastisk, hvilket bidrager til en god pasform.

Det faktum, at dette basislag hovedsageligt består af merinould, har flere fordele. For det første har uld egenskaben at transportere fugt væk. Dette betyder, at basislaget vil forblive tørt, selvom dit barn sveder i det.

Uld har også andre fantastiske og værdsatte egenskaber, faktisk er uld selvrensende. Dette betyder, at basislaget naturligt nedbryder de ubehageligt lugtende bakterier, der kommer fra huden. Fordelen ved dette er, at basislaget ikke behøver at blive vasket så ofte, du kan hænge det ud til luftning eller dampe det for at friske det op.

2. På andenpladsen er skiundertøj fra Helly Hansen K Hh Graphic Lifa

Fordele

 • Forstærkede knæ og albuer
 • God isoleringsevne

Ulemper

 • Kun én farve
 • Lidt dyrere

Specifikationer

Mere om Helly Hansen K Hh Graphic Lifa

Dette basislag fra Helly Hansen er ofte med på lister over de bedste basislag. Dette skyldes primært basislagets egenskaber. For eksempel holder basislaget effektivt på varmen. Dette skyldes i høj grad materialet, der er en kombination af merinould og polypropen.

At Helly Hansen basislag ofte topper basislagstesten skyldes meget materialet. Kombinationen af merinould og polypropen har flere fordele. For det første transporterer basislaget fugt effektivt væk. Dette holder dit barn tørt.

For det andet er materialet fremragende til isolering. Materialet vil effektivt bevare din barns varme. Dette er et basislag, der faktisk kan bruges året rundt, da materialet tilpasser sig din barns kropstemperatur.

Basislaget har desuden forstærkede knæ og albuer. Dette gør basislaget mere holdbart, så hverken du eller dit barn behøver bekymre sig om, at det går i stykker. Helly Hansens basislag er et godt valg, hvis du leder efter et basislag med overlegne egenskaber.

3. På tredjepladsen blev skiundertøj fra Didriksons Jadis 

Fordele

 • Mudder ved benafslutninger
 • Elastisk

Ulemper

 • Ikke fugttransporterende
 • Få farver

Specifikationer

Mere om Didriksons Jadis 

Dette basislag fra Didriksons er et perfekt valg, hvis du leder efter et klassisk basislag. Basislaget består af polyester og elastan, hvilket gør det fleksibelt og blødt. Derudover er indersiden af basislaget børstet, hvilket gør det endnu blødere mod huden.

Dette basislag er varmt og har desuden en børstet inderside. Faktisk gør dette, at basislaget føles behageligt og blødt mod dit barns hud. De egenskaber, som basislaget har, gør, at det er højt placeret på lister over de bedste basislag i test.

En fordel ved dette basislag fra Didriksons er, at det er designet til nem på- og afklædning. Dette skyldes primært, at trøjen har en lynlås ved halsen, der gør den nem at tage på. Derudover er taljen på bukserne elastisk, hvilket også hjælper, når dit barn skal iføre sig basislaget.

Dette varme basislag er et perfekt alternativ for dig, der leder efter et budgetvenligt basislag. Basislaget er blødt og har desuden mudder ved benafslutningerne. Også dette er en egenskab, der gør, at basislaget effektivt holder på varmen.

4. På fjerdepladsen er skiundertøj fra Nordbjørn Verbier

Fordele

 • Findes i flere farver
 • Holder varmen

Ulemper

 • Ingen mudder
 • Ingen lynlås

Specifikationer

Mere om Nordbjørn Verbier

Dette basislag består af to dele og kommer fra Nordbjørn. Basislaget består af en trøje og et par bukser. Nordbjørns basislag er en tilbagevendende favorit, da det opfylder egenskaberne for det klassiske basislag. Det holder varmen og er samtidig blødt og behageligt.

En fordel ved dette basislag er, at materialet primært består af bambus. Faktisk har bambus egenskaben at lede fugt væk. Dette betyder, at dit barn kan svede, samtidig med at basislaget vil forblive tørt.

Materialet i dette basislag har en yderligere fordel. Udover at absorbere fugt er det også et materiale, der holder varmen godt. Dette betyder, at hverken du eller dit barn behøver bekymre jer om, at det bliver for koldt.

Dette basislag fra Nordbjørn bliver ofte en stor favorit blandt børn. Udover at være blødt og varmt fås basislaget også i flere forskellige farver og mønstre. Dette gør det let for dit barn at finde noget, der passer.

5. På femtepladsen er skiundertøj fra Reima Lani

Fordele

 • Længere i ryggen
 • Flere forskellige farver

Ulemper

 • Ingen lynlås
 • Ingen mudder

Specifikationer

Mere om Reima Lani

Dette basislag fra Reima er et perfekt alternativ, hvis du leder efter et blødt og varmt basislag. Basislaget består af to dele og består af et par bukser og en trøje. Bukserne har en elastisk linning i taljen, hvilket gør dem komfortable. Derudover er trøjen lidt længere i ryggen for at give dit barn ekstra varme.

Dette basislag fra Reima har især to gode egenskaber. For det første fører materialet fugt væk. Dette gør, at dit barn holder sig tørt. For det andet holder dit barn sig varmt, da materialet på samme måde bevarer dit barns varme.

Basislaget er blødt og behageligt. Dette skyldes primært, at dette basislag har bløde og flade sømme. Fordelen ved de bløde sømme er, at de ikke vil gnave mod dit barns hud, og det bliver også behageligt at have på.

Dette er et basislag, der passer perfekt som det første lag. Fordi basislaget er blødt, kan du nemt klæde dit barn i flere lag. Da basislaget er så behageligt, kan dit barn også bruge det som hyggetøj derhjemme.

Sådan vælger du det bedste basislag

Det kan være svært at vide, hvilket basislag der passer til dit barn. Derfor kan det være godt at have nogle ting i tankerne, når du skal vælge.

En ting, der er god at tænke på, er, at basislaget skal leve op til dine krav. Vælg altid et basislag, der opfylder dit barns behov.

God pasform

For at dit barn har lyst til at have det nye basislag på, er det vigtigt at tænke på, at pasformen skal være god.

Det kan dog være en fordel at vælge en lidt større størrelse på et basislag, så det sidder behageligt på dit barn.

Samtidig er det vigtigt, at basislaget stadig sidder tæt på huden. Hvis basislaget er alt for stort, vil det ikke kunne opfylde sin funktion.

Finn bedst i test skiundertøj hos os på Testjagt.dk!
Finn bedst i test skiundertøj hos os på Testjagt.dk!

Forskellige materialer til børnebasislag

Der er flere forskellige materialer, når det kommer til basislag. Faktisk har forskellige materialer ofte forskellige egenskaber.

Derfor kan det være en fordel at kontrollere, hvilke materialer der passer bedst til dit barn.

De fleste basislag består af materialer, der både varmer og transporterer fugt væk, hvilket kan lette dit valg af basislag.

Brugervenligt basislag

Da alle børn er forskellige, er det vigtigt, at du vælger et basislag, der passer lige til dit barn.

Hvis du ved, at dit barn ofte sveder, kan det være en god grund til at vælge et basislag, der har god evne til at transportere fugt væk.

Men hvis du har et barn, der ofte fryser, kan du i stedet kigge efter basislag, hvor den primære egenskab er at holde dit barn varmt.

Hvornår skal du bruge et basislag?

Det bedste ved et basislag er, at du kan bruge det til enhver lejlighed. Den mest almindelige grund er at bruge basislag ved kolde udflugter.

Men faktum er, at du også kan bruge basislag derhjemme. Fordi basislag ofte er lavet af så bløde materialer, er det også det perfekte hyggetøj.

En anden fordel ved basislag er, at de ofte kommer i to dele. Det betyder, at du nemt kan vælge kun at bruge den ene del, hvis det ikke er koldt nok til at bruge hele basislaget.

Ofte stillede spørgsmål om skiundertøj

Hvordan vasker jeg mit barns basislag bedst muligt?

De allerfleste basislag kan vaskes i en vaskemaskine. Derfor kan du blot følge vaskeanvisningerne, ligesom når du vasker andre tøjstykker.

Hvordan vælger jeg det bedste materiale til netop mit barn?

Da forskellige materialer har forskellige egenskaber, kan du læse i produktbeskrivelsen, om materialet passer til dit barn.

I hvilket lag skal jeg klæde mit barn i basislaget?

Basislaget skal altid være det lag, der er tættest på kroppen. Faktisk forringes basislagets evne, hvis det ikke placeres som det første lag.

Referencer

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/08/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg hedder Anna og arbejder som anmelder og tester hos Testjakt, du kan kontakte mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test